روغن پالم سرطان زا نیست!/ جوان کردن صورت با حرکات ورزشی/ سالانه سه تا شش هزار نفر دچار مرگ مغزی میشوند
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، روغن پالم سرطان زا نیست!، جوان کردن صورت با حرکات ورزشی، سالانه سه تا شش هزار نفر دچار مرگ مغزی میشوند و ... را در بسته سلامت میزان بخوانید.
مصرف دوز بالای ویتامین D خطر تصلب شریان را کاهش میدهد
مهر: بیماری های قلبی علت اصلی مرگ در جهان هستند و حدود ۱۷.۷ میلیون مرگ در سال ۲۰۱۵ اتفاق افتاده که ۳۱ درصد تمام مرگ های جهان را شامل می شود. سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آگوستا آمریکا، در این باره می گوید که دیواره های سخت عروق و کمبود ویتامین D ممکن است از عوامل احتمالی در تصلب شریان باشند. یافته ها نشان می دهد در حال حاضر میزان مصرف ۴۰۰۰ IUs بالاترین میان دوز مصرف تلقی می شود که سختی عروق خونی را با سرعت بالا و حدود ۱۰.۴ درصد در طول چهار ماه کاهش می دهد. مصرف ۲۰۰۰ IUs ویتامین D در طول مدت مشابه، میزان سفتی شریان ها را تا ۲ درصد کاهش می دهد. به گفته محققان، «زمانیکه شریان ها سفت می شوند، سرعت موج ضربان قلب بالاتر می رود که موجب افزایش خطر بیماری کاردیومتابولیک در آینده می شود. بیماری کاردیومتابولیک شامل بیماری های دیابت، پرفشارخونی، چربی خون و بیماری های قلبی است. ویتامین می تواند موجب توقف تکثیر سلول عضله صاف عروقی، فعال سازی ماکروفاژهای زباله خور و تشکیل کلسیم شود که همه این موارد می توانند در ضخیم شدن دیواره های رگ های خونی نقش داشته و مانع از انعطاف پذیری شوند. ویتامین D همچنین موجب کاهش التهاب که مکانیسم اصلی چاقی مرتبط با ابتلا به بیماری عروق کرونر است می شود.
ارتباط مصرف ویتامین در دوره بارداری با کاهش ریسک اُتیسم در کودک
تحقیقات جدید نشان می دهد کودکانی که مادرشان قبل از بارداری و در طول بارداری مکمل های ویتامین مصرف کرده بودند، کمتر مبتلا به اُتیسم تشخیص داده شدند. این مطالعه شامل بیش از ۴۵ هزار کودک بود. محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که کاهش ریسک ابتلا به اُتیسم در نوزاد با مصرف اسیدفولیک و مکمل های مولتی ویتامین در طول بارداری مرتبط است. تیم محققان داده های دهها هزار کودک متولدشده بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ را بررسی کرده و تا سال ۲۰۱۵ آنها را تحت نظر داشتند. همچنین داده های مربوط به تجویز اسیدفولیک یا مکمل های مولتی ویتامین قبل یا در طول بارداری برای مادران این کودکان هم بررسی شد. محققان دریافتند زنانی که قبل از بارداری مکمل ها را مصرف کرده بودند ۶۱ درصد کمتر دارای کودک مبتلا به اُتیسم بودند. همچنین مصرف مکمل ها در طول بارداری با کاهش ۷۳ درصدی ریسک تشخیص اُتیسم در کودک مرتبط بود.
افزایش احتمال ابتلا به دیابت در بیماران کلیوی
طبق نتایج یک مطالعه جدید، بیماری کلیوی ریسک دیابت را افزایش می دهد. در حال حاضر متخصصان می دانند که عکس این موضوع صحیح است و دیابت ریسک بیماری کلیه را افزایش می دهد. اما محققان مطالعه جدید از دانشگاه واشنگتن دریافته اند که اختلال در عملکرد کلیه می تواند منجر به دیابت شود. به گفته محققان، مواد زائد به نام اوره ارتباط دوسویه بین این دو بیماری دارد. اوره از تجزیه پروتئین غذا ایجاد می شود. معمولا کلیه ها اوره را از خون حذف می کنند، اما عملکرد ضعیف کلیه ها میتواند منجر به افزایش میزان اوره شود. این مطالعه شامل بررسی گزارشات پزشکی ۱.۳ میلیون فرد بزرگسال فاقد ابتلا به دیابت در طول مدت ۵ سال بود. حدود ۹ درصد دارای افزایش میزان سطح اوره بودند که نشانه کاهش عملکرد کلیه هاست. مطالعه نشان داد افراد دارای میزان بالا اوره ۲۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت در مقایسه با افراد دارای میزان عادی اوره بودند.
راهکارهای کاهش مصرف چربی های اشباع شده
جام جم: چربی های اشباع شده در گوشت و محصولات لبنی وجود داشته که در بروز کلسترول بالا نقش دارند. کاهش چربی های اشباع به هنگام کاهش وزن می تواند به شما در کاهش کالری کمک کند. کارشناسان تغذیه، مصرف شیر یا ماست را به جای مصرف خامه توصیه می کنند. همچنین بهتر است ماست یا شیر کم چرب یا فاقد چربی مصرف شود. مصرف گوشت کم چرب توصیه می شود. اگر در زمان پخت غذا بر روی گوشت لایه سفید چربی دیدید، قبل از پخت آن را بردارید. به جای کره و روغن های حیوانی از جایگزین های سالم تری نظیر روغن های گیاهی نظیر زیتون، کانولا و روغن بدست آمده از مغزیجات استفاده شود. در مورد مصرف روغن نارگیل و روغن پالم محتاط باشید چراکه این روغن ها در مقایسه با سایر روغن های گیاهی دارای چربی اشباع بیشتری هستند. اگرچه کلسترول تخم مرغ به آن اندازه که تصور می شود خطرناک نیست اما زرده تخم مرغ دارای چربی اشباع بوده و حدود ۶۰ کالری دارد. بهتر است نصف زرده تخم مرغ را با یک سفیده تخم مرغ دیگر جایگزین نمایید. با این شیوه تدریجی، می توانید شاهد کاهش مصرف چربی های اشباع و در نتیجه کاهش وزن خود باشید.
روغن پالم سرطان زا نیست!/ بهترین و بدترین روغن پخت و پز را بشناسید
در فضای مجازی اخبار ضد و نقیض در رابطه با سرطان زایی روغن پالم مشاهده می شود، چندی پیش وزیر بهداشت درخصوص سرطان زایی این روغن اعلام کرد که در مورد روغن پالم چندین بار از قول بنده نقل شد که مصرف این روغن مضر و سرطانزاست که این مطالب دروغ بود و بنده چنین حرفی را به زبان نیاوردم، اما مصرف زیاد روغن پالم ممکن است مضر باشد. رئیس انجمن صنایع غذایی کشور در خصوص سرطان زایی روغن های پالم می گوید که روغن پالم، روغنی است که تمامی کشورها از آن استفاده می کنند، برخی از کشورها یکسری حد و حدودی را برای مصرف مطرح کردند برای مثال از مجموعه روغنی که افراد روزانه استفاده می کنند باید تنها 30 درصد آن دارای پالم باشد که این قانون تقریبا در ایران رعایت می شود و معیار 30 درصدی روغن پالم نیز به افراد اطلاع رسانی شده است. روغن پالم یک روغن خوراکی است که از قسمت گوشتی میوه پالم استخراج میشود. روغن پالم انواع مختلفی دارد از قبیل پالم اولئین، پالم سوپر اولئین و ... همه خوراکی هستند. روغن پالم مناسب ترین گزینه برای سرخ کردن عمیق است زیرا این روغن به دلیل مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون شرایط سرخ کردن پلیمر نمی شود. سرطان زایی روغن پالم در هیچ جای دنیا به ثبت علمی نرسیده است. روغن زیتون خالص بهترین روغن مصرفی محسوب می شود که البته پیدا کردن روغن خالص آن بسیار کار دشواریست. مصرف روغن های مانده و ترانس بالا یکی از خطرناک ترین و مضرترین اقداماتی است که در پخت و پز می توان انجام داد.
با حرکات وزشی صورت خود را جوان کنید
مدیکال نیوز تودی: بالا رفتن سن و فرسودگی بدن بخش اجتنابناپذیر زندگی است و نمیتوان مانع از رخ دادن آن شد. از اواسط دهه 30 سالگی علائم پیرشدن همچون چین و چروک اطراف چشمها و افتادگی و شل شدن پوست روی صورت ظاهر میشود. نتایج یک بررسی در آمریکا نشان میدهد انجام حرکات ورزشی صورت یک روز در میان و حداقل برای مدت 30 دقیقه میتواند عضلات صورت را قوی کرده و به کاهش علائم ظاهری بالا رفتن سن کمک کند. در سال 2016، در بازار جهانی محصولات ضد پیری حدود 250 میلیارد دلار هزینه شدهاست. پیش بینی شده تا سال 2021 این رقم به بیش از 331 میلیارد دلار افزایش پیدا کند. این محصولات و روشهای درمانی همچون بوتاکس و انواع کرمهای ضد چروک پوست به گونهای طراحی شده تا علائم پیری را متوقف کرده یا به تاخیر اندازد.
تاثیر زمان وعدههای غذایی بر اختلالات عصبی پیشرونده
کارشناسان آمریکایی معتقدند که مصرف وعدههای غذایی در ساعات مشخصی از شبانهروز، روش موثری برای ارتقاء کیفیت زندگی مبتلایان به اختلالات عصبی پیشرونده است. در این بررسی که روی تعدادی موش مبتلا به بیماری هانتینگتون انجام گرفت، مشخص شد محدود کردن وعدههای غذایی به دورههای شش ساعته برابر در طول روز برای مدت سه ماه به ارتقاء کیفیت خواب و مهارتهای حرکتی منجر میشود. اختلالات عصبی پیشرونده بیماریهایی هستند که موجب تخریب سلولهای عصبی میشود و میتواند بر عملکردهای شناختی از قبیل یادگیری، حافظه، تعادل حرکتی و صحبت کردن تاثیر بگذارد. بیماری هانتینگتون تنها یکی از اختلالات عصبی پیشرونده است که از جهش ژنتیکی ناشی میشود. در حال حاضر، درمانی که بتواند این بیماری را متوقف یا از ابتلا به آن پیشگیری کند، وجود ندارد. هرچند، داروهایی تولید شده که به کنترل علائم این بیماری کمک میکند. در این بررسی محققان آمریکایی اظهار داشتند تغییر در الگوی غذایی میتواند در بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به بیماری هانتینگتون و دیگر اختلالات عصبی پیشرونده موثر باشد.
سالانه سه تا شش هزار نفر در ایران دچار مرگ مغزی میشوند
باشگاه خبرنگاران: حدود ۳ تا ۶ هزار نفر سالانه در ایران دچار مرگ مغزی میشوند اما آگاهی کافی در این مورد نداریم. طبق گفته وزارت بهداشت سه تا شش هزار نفر در ایران درگیر مرگ مغزی میشوند که اگر 20 درصد این سه تا شش هزار نفر ارگانهایشان را به افراد نیازمند بدهند تمام افراد نیازمند عضو پیوند میشوند که این اتفاق نمیافتد. در مرگ مغزی سلول مغز از بین میرود و سلولهای مغز تنها سلولهایی در بدن هستند که قابلیت ترمیم ندارند و اگر کسی مغز را از دست بدهد این عضو غیرقابل برگشت است، اما در مواردی مثل کما سلولهای مغزی آناتومی و شکل اصلی را از دست میدهند و اختلال در عملکرد سلول داریم که این موضوع قابل برگشت است و با مرگ مغزی متفاوت است. در حوادث ترافیکی و تصادفات در کشور آمار مرگ مغزی در افراد بالا است و اگر فرهنگ اهدای عضو در میان خانوادههای متوفی جا بیفتد میتوانیم شاهد سلامت بسیاری از افراد دیگر باشیم.