صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

احتمال تعویق مجدد انتخابات پارلمانی در "افغانستان"

۱۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۰:۰۲
کد خبر: ۳۸۳۴۵۲
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
جامعه جهانی، احزاب سیاسی و مردم افغانستان بر لزوم برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور در زمان تعیین شده در حالی تاکید می‌کنند که برخی از منابع در کمیسیون انتخابات از احتمال تعویق مجدد آن خبر داده‌اند.

به گزارش سرویس بین الملل ، حدود دو سال از پایان دوره کاری پارلمان افغانستان می‌گذرد و در حال حاضر مجلس نمایندگان بر اساس فرمان ریاست جمهوری این کشور به کار خود ادامه داده است.

پس از تمدید دوره کاری پارلمان افغانستان توسط اشرف غنی حکومت وحدت ملی از سوی جریان‌های اپوزیسیون و جامعه جهانی تحت فشار قرار گرفت تا زمینه برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان را فراهم کند. پس از جنجال‌های بسیار در نهایت شانزدهم تیرماه سال 1397 به عنوان آخرین مهلت برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان تعیین شد.

با این حال، برخی از منابع کمیسیون انتخابات افغانستان در گفت‌وگو با «تلویزیون‌یک» از تاخیر احتمالی در برگزاری انتخابات پارلمانی و شورای شهرستان‌ها در این کشور خبر داده‌اند.

بر اساس این گزارش، احتمالا انتخابات پارلمانی افغانستان در تاریخ شانزدهم تیرماه سال آینده برگزار نخواهد شد زیرا بحث‌هایی وجود دارد تا زمان انتخابات پارلمانی تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به تاخیر انداخته شود.

منابع کمیسیون انتخابات افغانستان تصریح کرد برخی از اعضای این کمیسیون با تعویق انتخابات پارلمانی و برگزاری آن همزمان با انتخابات پارلمانی در سال 2019 میلادی توافق دارند.

«محمد وریماچ» رئیس دبیرخانه کمیسیون انتخابات افغانستان گفته است که برخی از نهادهای مدنی به این کمیسیون پیشنهاد کرده‌اند تا انتخابات پارلمانی را همزمان با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان برگزار کنند.

وی در ادامه تصریح کرد کمیسیون انتخابات افغانستان درباره این موضوع تصمیم نگرفته است اما این پیشنهادی «معقول» است که می‌تواند راه حلی برای مشکلات تدارکاتی و مالی این کمیسیون محسوب شود.

این در حالی است که پیش از این نمایندگان افغان، رهبران جهادی و احزاب سیاسی بارها از عدم برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان ابراز نگرانی کرده بودند.

از سوی دیگر، نهادهای ناظر انتخاباتی در برخی از موارد ادامه کار پارلمان افغانستان را غیر قانونی خوانده و بر لزوم برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان تاکید کرده بودند.

همچنین بحث استفاده از شناسنامه‌های الکترونیکی در انتخابات از گذشته مطرح بوده و یکی از شروط احزاب سیاسی برای تضمین شفافیت در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری افغانستان محسوب می‌شود.

قرار بود اوایل هفته جاری روند توزیع این شناسنامه‌ها آغاز شود اما بنا به دلایل سیاسی این روند نیز به تعویق افتاد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *