صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جریان‌سازی آمریکا علیه مقاومت

۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۸:۲۷
کد خبر: ۳۸۲۹۰۲
اقدام شگفت انگیز اخیر آمریکا در انتقال شمار زیادی از رهبران گروهک تروریستی داعش از منطقه "السد" حسکه در شمال شرق سوریه به منطقه ای در شمال این کشور از وجود یک راهبرد جدید آمریکا برای انتقال بحران از سوریه به مناطقی دیگر حکایت دارد. پیش از این آمریکا شمار دیگری از عناصر تروریستی داعش را از دیر الزور در شرق سوریه به اطراف شهر رقه انتقال داده بود و آنان را تحت آموزش های میدانی قرار داده بود.
به گزارش گروه فضای مجازی ،حسن هانی زاده در یادداشت روزنامه حمایت نوشت: تجزیه وتحلیل رفتار میدانی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نشان میدهد که استراتژی جدید این کشور در انتقال بحران از خاور میانه به سمت آسیای میانه و شمال آفریقا و نیز استفاده از عناصر داعش و جبهه النصره برای تامین امنیت رژیم صهیونیستی خلاصه می‌شود. برآیند گزارش‌ها نشان میدهد آمریکا در صدد عملیاتی کردن طرح تشکیل ارتش جولان برای تامین امنیت پایدار رژیم صهیونیستی در دامنه‌های جولان اشغالی است.

این طرح برگرفته از سناریوی رژیم صهیونیستی در دهه ۸۰ میلادی است که در آن زمان رژیم اسرائیل برخی از مزدوران وابسته به سرلشکر "سعد حداد" در جنوب لبنان را برای حفاظت از امنیت این رژیم سازماندهی کرد. این نیرو‌ها که به نیروهی جنوب لبنان معروف بودند، پس از فرار ارتش رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ میلادی دچار فرو پاشی شدند.

طرح جدید آمریکا ناظر بر این است که نیرو‌های داعش، جبهه النصره و جیش الاسلام با هزینه رژیم عربستان زیر نظر نیرو‌های مشترک آمریکایی و اسرائیلی در پادگانی در اطراف ادلب سوریه آموزش خواهند دید و سپس در نوار مرزی سوریه با فلسطین اشغالی در جولان تا شهر مرزی درعا متمرکز خواهند شد.

آمریکا و رژیم صهیونیستی بار‌ها نگرانی مشترک خود را از نفوذ حزب الله در مناطق مرزی سوریه با فلسطین اشغالی ابراز داشته اند و این طرح یعنی تشکیل یک ارتش وابسته به اسرائیل در نوار جولان تا درعا در این راستا قرار دارد. موضوع دیگری که در دستور کار آمریکا است، سازماندهی میدانی وسیاسی ارتش آزاد سوریه است که ماموریت این ارتش، اشغال دمشق و سرنگونی دولت منتخب سوریه و سپس به دست گرفتن قدرت در سوریه است.

علت این امر آن است که اکثر افراد ارتش آزاد سوریه قبل از آغاز بحران این کشور در سال ۲۰۱۱ بخشی از نیرو‌های مسلح سوریه بودند که به تدریج از بدنه ارتش سوریه جدا وعلیه دولت قانونی این کشور وارد عمل شدند. وجود تضاد در میان نیرو‌های ارتش آزاد به فلج شدن تدریجی این نیرو‌ها منجر شد، زیرا اغلب فرماندهان ارتش آزاد، تجربه سیاسی کافی ندارند و فاقد استراتژی دولت سازی هستند؛ لذا انتقال نیرو‌های داعش، سازماندهی نیرو‌های تروریستی برای تامین امنیت مرز‌های فلسطین اشغالی و بازسازی نیرو‌های نظامی ارتش آزاد برای انتقال قدرت تدریجی از دولت سوریه به فرماندهان این مجموعه بخشی از نقشه راه آمریکا در سوریه تلقی می‌شود. استفاده از نیرو‌های ویژه داعش برای ایجاد ناامنی در سایر نقاط منطقه به ویژه در آسیای میانه، در چارچوب تقابل با کشور‌هایی است که نقش فعالی در سرکوب این گروهک تروریستی در عراق و سوریه ایفا کردند.

انفجار‌های اخیر افغانستان که توسط نیرو‌های داعش صورت گرفته مقدمه‌ای است برای نفوذ این گروهک تروریستی به کشور‌های اطراف افغانستان است، چراکه آمریکا در هدف بعدی در نظر دارد پایگاه‌های داعش را تا "چچن" گسترش دهد.

هدف دیگر آمریکا انتقال داعش به کرکوک است تا با استفاده از فضای موجود اقلیم کردستان، بخشی از عناصر این گروهک را برای ایجاد ناامنی در ایران به مرز‌های غربی این کشور منتقل کند. آمریکا بویژه در طول ۲ سال اخیر نتوانست بر اساس نقشه راه تعریف شده خود از وجود ده‌ها گروهک تروریستی بویژه گروهک تروریستی داعش برای تغییر ساختار جغرافیایی و سیاسی خاور میانه استفاده کند.

داعش در طول این مدت متحمل شکست‌های زیادی شده و محور مقاومت با برنامه ریزی دقیق و میدانی توانست بخش وسیعی از خاک سوریه بویژه مناطق استراتژیک البوکمال و دیر الزور را آزاد سازد. با شکست داعش، آمریکا نفوذ واقعی خود را بر بخشی از شرق سوریه از دست داد و لذا به سمت سازماندهی و همکاری با نیرو‌های حزب دموکراتیک سوریه برای ایجاد هماهنگی میان این نیرو‌ها و سایر گروهک‌های تروریستی متمایل شد.

از سوی دیگر، همکاری تسلیحاتی و میدانی آمریکا با نیرو‌های حزب دموکراتیک سوریه خشم دولت ترکیه را بر انگیخت تا جایی که بخشی از نیرو‌های ترکیه برای جلو گیری از شکل گیری یک حکومت فدرالی در سوریه در امتداد شهر مرزی ادلب سوریه متمرکز شدند. دولت رجب طیب اردوغان به دلیل تحرکات مشکوک نیرو‌های آمریکا در سوریه به سمت محور مقاومت متمایل شد و برای تقابل با آمریکا وارد فرایند مذاکرات آستانه شده است.

آمریکا که اکنون در عرصه‌های میدانی و سیاسی در سوریه با شکست‌های پی در پی مواجه شده، اکنون در صدد جریان سازی علیه محور مقاومت و نیز روسیه بر آمده و لذا تلاش دارد تا بخشی از نیرو‌های داعش را برای ضربه زدن به ایران و روسیه به افغانستان منتقل کند. اگر آمریکا موفق به انتقال کلیه نیرو‌های داعش به افغانستان بشود، قطعا منطقه آسیای میانه و قفقاز در آینده شاهد بحران‌هایی به مراتب پیچده‌تر از بحران خاور میانه خواهد بود؛ لذا روسیه و جمهوری اسلامی ایران باید به دقت تحرکات آمریکا در سوریه، کرکوک عراق و افغانستان را رصد کنند و اجازه ندهند که آمریکا طرح خود را برای انتقال بحران از خاورمیانه به سمت آسیای میانه عملیاتی کند.
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *