صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تکذیب پدیده هارپ با وجود ۱۴ گسل در شعاع ۲۵ کیلومتری شهر کرمان

۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۰:۱۲
کد خبر: ۳۸۲۶۸۳
رئیس مرکز زمین شناسی کرمان گفت: طول بعضی گسل ها اطراف کرمان کوتاه است و هیچ سابقه داده ای و تاریخی لرزه ای هم از آنها ذکر نشده است .

به گزارش گروه فضای مجازی ،علی رشیدی رئیس مرکز زمین شناسی کرمان گفت: سازمان زمین شناسی به عنوان یک مجموعه تخصصی، علمی در زمینه های مختلفی از جمله مخاطرات زمین شناسی فعالیت می کند.

وی افزود: حدود یک ماه از اولین زمین لرزه هجدک راور می گذرد؛ بررسی های صحرایی و علمی زیادی توسط سازمان زمین شناسی استان کرمان انجام شده و تقریبا به جمع بندی نهایی از رویداد زمین لرزه ها رسیده ایم .

وی با اشاره به اینکه اداره کل زمین شناسی سال ۶۰ در استان کرمان راه اندازی شده است، بیان کرد: بیشتر کار ما در مرکز زمین شناسی برداشت های صحرایی است .

رشیدی عنوان کرد: سازمان های زمین شناسی در دنیا برای زمین شناس ها به منظور انجام کارهای تحقیقانی و میدانی بهشت محسوب می شود و در این سازمان علم و تجربه با هم در آمیخته است .

وی تصریح کرد: به دلیل اهمیت و تمرکز جمعیتی که در کلانشهرهای کشور وجود دارد و روبه توسعه هستند شورای عالی شهرسازی و معماری در سال گذشته مصوب کرد که بحث مطالعه لرزه خیزی در پنج کلان شهر تهران، کرج، تبریز، مشهد و کرمان با دقت بیشتری انجام شود و این ماموریت به سازمان زمین شناسی سپرده شده است .

رشیدی بیان کرد: طبق این مصوبه باید تمامی گسل های موجود پیرامون این شهرها شناسایی شوند و فرآیند دقیق سازی صورت گیرد یعنی نقشه های جدید باید مجدد فراهم شود و این کار مطالعاتی باید در برنامه شش ساله انجام شود که در سال اول برنامه فاز اول آن در کرمان انجام شده است.

وی افزود: ۱۴ گسل در شعاع ۲۵ کیلومتری شهر کرمان قرار دارد که طول بعضی از این گسل ها کوتاه است و هیچ سابقه داده ای و تاریخی لرزه ای هم از آنها ذکر نشده است .

وی ادامه داد: در زمینه این گسل ها در حال تحقیق هستیم و با پایان یافتن این تحقیقات ممکن است به این نتیجه برسیم که این گسل ها وجود خارجی ندارند یا دوره فعالیت آنها تمام شده و به عنوان گسل های غیر فعال شناسایی شوند.

رشیدی بیان داشت: حدود ۱۲۰ سال پیش اولین شبکه های لرزه نگاری در دنیا به وجود آمد که به صورت دستگاهی زلزله های که رخ می داد را ثبت کرده است .

رئیس مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان کرمان عنوان کرد: حدود ۶۰ الی ۷۰ سال دقت شبکه های لرزه نگاری افزایش یافته و بیشتر قابل اعتنا هستند .

رئیس مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان کرمان تصریح کرد: هیچ یک از گسل های موجود در کشور با یکدیگر ارتباط مستقیم ندارند و مردم نباید به این شایعات توجه کنند .

رشیدی ابراز داشت: پدیده هارپ که در رسانه های مجازی مطح شده یک شایعه است؛ مگر بشر می تواند نیرویی تولید کند که بتواند پوسته زمین را شکاف دهد؟

وی عنوان کرد: زلزله یک فرآیند طبیعی است و هیچ گریزی از آن نیست و هیچ جایی امنی وجود ندارد غیر از اینکه ما ساخت و سازهای ایمنی را درست کنیم.

 

 

 

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *