پروژه های غیر کارشناسی قبلی در سایپا متوقف می شود/ در همه کلاس های خودرویی تولید خواهیم داشت
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محسن قاسم جهرودی، امروز در نشستی خبری با بیان اینکه اولین سمینار مالی گروه سایپا امروز برگزار شد، تصریح کرد: عدم وجود خرد مالی در بخش های صنعتی یک آفت بزرگ است. امروز در این سمینار ایجاد و استقرار یک خرد مالی در گروه سایپا مورو تاکید قرار گرفت.
جهرودی افزود: در آینده نزدیک خبرهای خوبی را درباره توسعه محصول و سگمنت محصول اعلام خواهیم کرد که اجرا شدن همه این برنامه ها نیاز به یک خرد مالی دارد و ما هیچ پروژه ای را بدون اطمینان از سوددهی معقول آغاز نخواهیم کرد.
وی درباره مطالبه قطعه سازان بیان کرد: طی یک ماه اخیر عدالت را در پرداخت به قطعه سازان رعایت کردیم و این نشان دهنده این است که نگاه ما به تولید بهره ور و ایجاد انضباط مالی است.
مدیرعامل گروه سایپا با تاکید براینکه باید تعامل با شرکت های بورسی در سایپا در وستور کار باشد، تصریح کرد: استقرار خرد مالی در کل گروه سایپا، ایجاد انضباط مالی و ایجاد یک شورای مالی در کل مجموعه گروه صنعتی سایپا برای ایجاد هم افزایی اهداف مالی ست که سایپا دنبال خواهد کرد تا ارزش سهام شرکت سایپا حفظ شود.
جهرودی در پاسخ به اینکه میزان زیان انباشته سایپا چقدر است؟ گفت: اگر عدد ۱۸ هزار میلیارد تومان درست باشد اما در عوض در مجموعه ای هستیم که روزانه ۲۸ میلیارد تومان گردش مالی داریم، همچنین ما باید داراییهای غیرمولد را شناسایی و نقد کنیم. ضمن اینکه سایپا پروژه هایی را تعریف کرده با ۱۶ میلیارد تومان اما تا الان افق هزینه ۷۰ میلیارد تومانی دارد، این پروژه های دیگر در سایپا جایگاهی ندارد مگر اینکه در تولید ما موثر باشد.
وی ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که با یک برنامه ریزی درست از این شرایط خارج شویم و افق روشنی خواهیم داشت.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، درباره ارتقای استاندارد محصولات این شرکت، بیان کرد: ارتقای استانداردها به استراتژی محصول نسبت به حفظ یا حذف برخی از محصولات در هیات مدیره در حال تدوین شدن است و پس از آن نظر ما اعلام خواهد شد.
جهرودی درباره واگذاری سایت بن رو به رنو، اظهار کرد: ما مجری سیاست های کلان سازمان گسترش هستیم هر سیاستی که در آنجا تصمیم گرفته شود ما اجرا خواهیم کرد.
وی درباره میزان مطالبات قطعه سازان، گفت: حدود ۶۰۰ میلیارد تومان در یک ماه اخیر به قطعه سازان پرداخت شده و تمرکز ما بر شرکت هایی بود که توان مالی کمتری دارند و قسمتی از پرداخت ها تا ۹۰ روز هم کاهش داشته است.
جهرودی درباره حذف پراید، بیان کرد: ما درگیر تولید محصولی هستیم که به اقشار پایین دست جامعه بستگی دارد و تولید پراید برای ما سودی ندارد اما ما با یک جمعیت ۱۳۰ هزار نفری روبه رو هستیم که قطعات این خودرو را تولید می کنند بنابراین نمی توانیم به راحتی درباره آن تصمیم بگیریم.
وی ادامه داد: امکان ندارد که ما بتوانیم خودرویی به ارزانی پراید تولید کنیم.
مدیرعامل سایپا با اشاره به تولید خودرو های هیبرید و برقی در این شرکت، تصریح کرد در آینده نزدیک یکی از سایت های ما به تولید خودروهای برقی تخصیص خواهد یافت.
جهرودی در پایان نیز تاکید کرد: مذاکرات ما با نیسان و کیا با بازنگری ادامه دارد.