صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درمان استرس حاد با پخش صدای امواج مغز برای بیماران

۰۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۶:۰۸
کد خبر: ۳۸۲۱۱۹
محققان می گویند روش تازه ای برای درمان بیماری روانی اختلال استرسی پس از ضایعه روانی یا «پی تی اس دی» ابداع کرده اند که بیماران با گوش دادن به صدای امواج مغز خود آرام می شوند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، تا به حال برای درمان این بیماری از روش‌های مبتنی بر روانشناسی و برخی دارو‌های ضدافسردگی استفاده می‌شد، اما روش‌های یادشده در بسیاری از موارد موثر نبوده اند.

بر اساس تحقیقی که به تازگی در مرکز پزشکی ویک فارست در آمریکا صورت گرفته، می‌توان تبعات این اختلال را با روش مذکور کمتر کرد. بیماری یادشده پس از مشاهده، تجربه مستقیم یا شنیدن یک عامل استرس‌زا و آسیب‌زای شدید روی می‌دهد که می‌تواند به مرگ واقعی یا تهدید به مرگ یا وقوع یک سانحه جدی منجر شود.

بیمار نسبت به این تجربه‌ها احساس ترس و درماندگی کرده، اغلب رفتار‌های آشفته و حاکی از بی‌قراری بروز می‌دهد و مدام تلاش می‌کند از یادآوری رویداد و سانحه اجتناب کند. حوادثی همچون سوءاستفاده جنسی، تصادف، سوانح طبیعی مانند زلزله، جنگ و… باعث ابتلا به این بیماری می‌شود.

این بیماری امروزه به خصوص در نظامیانی که از جنگ به شهر محل سکونتشان بازمی گردند، وجود دارد و ۷ تا ۸ درصد از جمعیت آمریکا به آن مبتلا هستند. حدود ۲۰ درصد از سربازان امریکایی شرکت کننده در جنگ عراق با این بیماری درگیر هستند.

برای قابل شنیده شدن امواج مغزی از دستگاه نوظهوری موسوم به HIRREM استفاده شده که قادر به درک سیگنال‌های الکتریکی مغز در ذهن بیمار با استفاده از حسگر‌های نصب شده بر سطح سر است. در ادامه این سیگنال‌ها به یک رایانه منتقل شده و با استفاده از الگوریتم‌هایی خاص به فرکانس‌های شنیداری قابل درک برای گوش مبدل می‌شود.

سپس این فرکانس‌ها به طور آنی و لحظه به لحظه برای بیماران پخش می‌شوند و آن‌ها می‌توانند از این طریق آرامش خود را به دست آورند.

محققان می‌گویند آزمایش این روش بر روی ۱۸ نفر که از ۲۵ سال پیش به این بیماری مبتلا بوده اند و به مدت ۱۲ روز، باعث کاهش علائم بیماری در آن‌ها شده است. البته برای تثبیت این روش درمانی باید آزمایش‌های بیشتری انجام شود.
 
منبع:مهر
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *