افزایش قیمتی که بازار را در نوردید
روز نخست هفته جاری ابتدا خبر افزایش قیمت محصولات لبنی بود که رخ نشان داد و شرکتهای لبنی بدون مجوز ارگان های مربوطه اقدام به افزایش خودسرانه محصولات خود کردند بر این اساس شیر کیسهای از 1600 به 1800، شیر بطری از 2500 به 2700، ماست سنتی از 5 هزار و 500 به 6 هزار و پنیر از 4 هزار و 500 به 5 هزار تومان افزایش یافت.
رضا باکری دبیرانجمن صنایع لبنی در واکنش به این افزایش قیمتها اظهار کرد: این گران کردن نیست؛ قیمت های جدید، قیمتهای منطبق بر اسناد و مدارک و بهای تمام شده تولید این محصولات هستند.
وی افزود: در حالی که دولت برای کارخانجات، ۱۷ درصد سود قانونی لحاظ میکند اما در بررسیهایی که انجام شد حتی یک کارخانه را نتوانستند پیدا کنند که ۵ درصد سود برده باشد، و اکثر شرکتهای کوچک همه زیانده هستند؛ کارخانههای بزرگ و متوسط هم در این مدت توانسته اند با میانگین سود ۱.۸ درصدی، خود را سرپا نگهدارند، بنابراین قیمتهای فعلی موجود در بازار، قیمت های واقعی است نه «قیمت گران»!
اما در واکنش به این اظهار نظرها محمدعلی اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران در گفتوگو با میزان اظهار کرد: به دلیل افزایش قیمت شیر و مواد لبنی جلساتی با سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان برگزار شد و طی بررسیهای انجام شده توسط کارشناسان مشخص شد افزایش قیمتها موجه نبوده و غیرقانونی است.
اسفنانی تأکید کرد: سازمان تعزیرات اقدامات را برای برخورد با تخلفات احتمالی بازار محصولات لبنی آغاز کرده و تذکرات لازم داده شده است و اگر قیمت به صورت قانونی برنگردد سازمان تعزیرات برخورد خواهد کرد.
پس از گرانی محصولات لبنی، نوبت به افزایش مجدد قیمت برنج خارجی رسید و رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار کرد: قیمت برنج خارجی با افزایش 10 درصدی مواجه شده است و در مجموع طی سه هفته اخیر 20 درصد به قیمت آن افزوده شد.
محمد آقاطاهر درباره دلیل گرانی برنج هندی طی هفته های اخیر گفت: در پی ممنوعیت ثبت سفارش واردات برنج، تنش به بازار وارد شده است.
این پایان ماجرا نبود و محمد طحانپور رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفتوگو با میزان از افزایش 5 درصدی قیمت لوازم خانگی خبر داد و گفت: باتوجه به اینکه در حوزه تولید لوازم خانگی در کشور انحصار وجود ندارد تولیدکنندگان برخی از شرکتها 5 درصد به قیمت کالاهای خود اضافه کردهاند.
طحانپور تاکید کرد: با گران شدن فولاد، مس، پتروشیمی، آلومینیوم و غیره بر قیمت لوازم خانگی تولید داخل نیز افزوده میشود.
اما گشت و گذار در بازار طی هفته جاری نیز نشان از گران شدن برخی از اقلام دیگر میداد به گونهای که هر کیلوگرم گوشت بسته بندی ۲ کیلویی یخ زده با افزایش ۲۰ هزار تومانی به ۸۰ هزار تومان رسیده است، همچنین مرغ بسته بندی یک کیلوگرمی از ۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۹ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج ایرانی هر کیلوگرم از ۱۲ هزار تومان به ۱۴ هزار تومان، چای ۷۰۰ گرمی از ۱۶ هزار تومان به ۲۱ هزار تومان، ماهی از کیلویی ۱۷ هزار تومان به ۲۵ هزار تومان، میگو سوخاری ۹۰۰ گرمی از ۱۸ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان، صابون ۶ تایی از ۴ هزار و ۵۰۰ تومان به ۶ هزار تومان افزایش یافتند.
با توجه به اطلاعیههای دستگاه های نظارتی و به ویژه تعزیرات در برخود با متخلفان و لزوم برگشت قیمتها به قبل از افزایش قیمتهای خودسرانه، بازار طی روزهای آینده به روال عادی خود برخواهد گشت.
انتهای پیام/
گزارش از سید علی حسینی فیروز