نوای قرآن شوکت را به شوکتیه بیرجند برگرداند/ هنری که در روستاها خاک میخورد/ برگزاری جشنواره شعر و داستان ترکی در ساوالان
به گزارش خبرنگار فضای مجازی ، نوای قرآن شوکت را به شوکتیه بیرجند برگرداند، هنری که در روستاها خاک میخورد، برگزاری جشنواره شعر و داستان ترکی در ساوالان و ... را در بسته خبری «در استان ها چه خبر» بخوانید.
جشنواره شعر و داستان ترکی ساوالان در اردبیل برگزار میشود
تسنیم: حوزه هنری انقلاب اسلامی استان با مشارکت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل و در راستای تحقق اهداف والای انقلاب اسلامی و ارج نهادن به ادبیات و زبانهای بومی و محلی، نخستین جشنواره شعر و داستان ترکی ساوالان را فروردینماه 97 مصادف با هفته هنر انقلاب اسلامی در استان اردبیل برگزار میکند. شناسایی و جذب استعدادهای ادبی، تبادل اندیشه و تجربههای شاعران و نویسندگان انقلابی، جریان سازی در شعر و ادبیات ترکی منطبق بر ارزشهای اسلامی، معرفی و برجسته سازی چهرههای ممتاز عرصه شعر و داستان متعهد در زبان ترکی از اهداف اصلی برگزاری این جشنواره است. موضوع نخستین جشنواره شعر و داستان ترکی ساوالان آزاد است اما با توجه به رویکرد جشنواره، آثاری که به مضامین اخلاقی، دینی، معنوی و انسانی پرداخت کند از امتیاز ویژهای برخوردار است. آثار برگزیده این جشنواره در قالب دو کتاب مجموعه شعر و مجموعه داستان با نام صاحب اثر و ویرایش دبیرخانه منتشر میشود که برگزاری کارگاههای تخصصی با حضور اساتید برجسته کشوری و استانی از بخشهای دیگر این جشنواره می باشد. 22 بهمن ماه امسال آخرین فرصت ارسال اثر برای شرکت در این جشنواره است و مراسم اختتامیه این جشنواره فروردینماه 97 همزمان با گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی در اردبیل برگزار میشود.
راهاندازی اولین گیرنده تصاویر ماهوارهای هواشناسی در اردبیل
ایسنا: در کاهش مخاطرات طبیعی پیشبینیهای هواشناسی یکی از مهمترین عناصر در به حداقل رساندن آسیبهای احتمالی است که امروزه هواشناسی با مجهز شدن به امکانات روز و مدرن در تلاش برای اطلاعرسانی سریع و به موقع از وضعیت جوی و آب و هوایی است. در چند سال اخیر استان اردبیل نیز به تجهیزات و امکانات مدرن هواشناسی مجهز شده است؛ یکی از این تجهیزات نصب گیرنده تصاویر ماهوارهای با قابلیت بسیار بالا در ثبت شرایط جوی و پیشبینیها به شکل کوتاهمدت است که با دقت بسیار بالایی این کار امکانپذیر است. ما سعی کردیم با تامین اعتبار از طریق سازمان هواشناسی به صورت ملی اعتبار مورد نیاز برای راهاندازی این تجهیزات را به ارزش 95 میلیون تومان تامین و نسبت به نصب و راهاندازی این گیرنده مجهز ماهوارهای اقدام کنیم. با نصب این سیستم پیشبینیهای دقیقی را در کوتاه مدت از وضعیت جوی و رخدادهای احتمالی خواهیم داشت به طوری که با مجهز شدن استان به این سامانه ماهوارهای ما قادر خواهیم بود گزارشهای لحظهای از اغتشاشات جوی را که در کره زمین رخ میدهد مورد رصد و پیشبینی قرار دهیم.
هنری که بیحمایت در روستا خاک میخورد
روستای شوشود بیرجند جزو معدود روستاهای خراسان جنوبی است که هنوز بافت قدیمی خود را حفظ کرده و کوچه پس کوچههای آن حال و هوای صمیمیت و همدلی مردمان قدیم را یادآور است. زیبایی، سادگی، راحتی، فراغت، منظرههای دلگشا، صلح و صفا و آرامش از بارز ترین صفات روستا و روستاییان است. یکی از بانوان این روستا از هنر کرباس بافی میگوید، از زحمت و رنجی که باید کشیده شود تا یک متر کرباس آماده شود. غوزه پنبه بعد از چیدن از زمین و حلاجی دستی و ریسندگی با دست و جوشاندن در آب و رشته رشته کردن تبدیل به نخ شده و بافته میشود. لباسهای زنان قدیم از همین کرباس بوده و در حال حاضر نیز برای جهیزیه عروس در روستا استفاده میشود. این هنرمند صنایع دستی در روستای شوشود با انرژی زیاد تمامی هنرهای دستی خود را برای معرفی از اتاقهای مختلف خانه میآورد. از شالگردن زرد رنگ بزرگی که با پشم گوسفند بافته بود تا جاجیم بزرگی که زیبایی و طرح خاص داشت، همگی نشان از زحمات و سلیقه این هنرمند روستایی بود. پلاس، گلیم وچادر شب از هنرهای دیگر این بانوی خوش ذوق روستایی بود که به گفته خودش دوست دارد این هنرها را به دختران روستا آموزش دهد تاحفظ شوند، اما گویا خیلی تمایلی برای یادگیری در بین جوانان روستا وجود ندارد.
محرابهمند اثر باستانی دشتی بوشهر درخطر نابودی
ایرنا: محرابه مند در جوار روستای حیدری یکی از قدیمی ترین آثار باستانی موجود در این شهرستان و استان که به دلیل کم توجهی مسئولان درخطر نابودی است. هم اکنون برخی راهروهای این اثر باستانی بر اثر بی توجهی در حال نابودی است که عمده دلیل این تخریب ها توجیه نبودن گردشگران، نبود حفاظ مناسب و تخریب بر اثر نفوذ آب است .محرابه مند از معدود بناهای این سبک در ایران و با این قدمت است که با وجود ملی آن در پیش از انقلاب اما مورد توجه واقع نشده است. شوراها و دهیاران بیشترین نقش را در نگهداری و حفاظت از آثار تاریخی در روستاها دارند. آثار تاریخی و باستانی روستاها دارای کمترین امکانات عمومی و رفاهی و حتی زیر ساختی هستند. این بخش دارای بیشترین و با اهمیت ترین آثار باستانی و تاریخی این شهرستان از جمله کلات یا محرابه مند چند هزار سال سابقه تاریخی دارد. محرابه مند و کلات حیدری واقع در کوه مند و در جوار روستای حیدری یکی از قدیمی ترین آثار موجود در شهرستان دشتی است که باید بیش از پیش در نگهداشت این اثر باستانی تلاش کنیم.
نوای قرآن شوکت را به شوکتیه بیرجند برگرداند
مهر: فعالیتهای قرآنی در سومین مدرسه مدرن ایران زمینه ای را فراهم کرده که شوکت به شوکتیه بیرجند برگردد. در یکی از خیابانها و کوچههای قدیمی شهر، عمارتی باشکوه و زیبا وجود دارد که یکی از نشانههای فرهنگی خراسانجنوبی است چراکه قدیمیترین مدرسه شرق کشور محسوب میشود. مدرسهای به نام شوکتیه که بعدها وقف شد و نام حسینیه امام رضا(ع) به خود گرفت. مجموعهای که زمانی پروفسور گنجی و دکتر غلامحسین شکوهی در آن درس میخواندند و افتخار آفرین فرهنگ و تمدن ایران شدند. پس از مدرسه عالی دارالفنون و کمی پس از مدرسه ابتدایی رشدیه تبریز، مدرسه شوکتیه بیرجند سومین مدرسه از نوع مدارس جدید در ایران محسوب میشود، معماری کهن این عمارت نشان از هنر هنرمندان این دیار است که از گچ و خاک توانستند چنین بنای باشکوهی را بسازند. حدود دو سال پیش این مدرسه قدیمی و حسینیه نام آشنای بیرجند بازسازی شد و اکنون این مجموعه شوکت گذشته خود را باز یافته است چراکه در حال حاضر جوانان و نوجوانان خراسانجنوبی در آن نوای قرآن را طنین انداز کردهاند.
جای تابلوهای راهنمای گردشگری در گرگان خالی است
نصب تابلوهای راهنمای گردشگری کمترین کاری است که برای معرفی جاذبه های گردشگری و تاریخی یک شهر باید انجام شود ولی متأسفانه این کار در گرگان به خوبی انجام نشده است. یکی از مهمترین اشکالاتی که در معرفی جاذبههای گردشگری گرگان وجود دارد، نبود تابلوهای راهنما و همچنین تابلو معرفی اماکن تاریخی در محوطه های گردشگری یا ورودی شهر است. گرگان، تفرجگاه های زیبا و گردشگرپذیر، مراکز تاریخی دیدنی، سوغات و صنایع دستی برجسته و مراکز فرهنگی- اقامتی بسیاری دارد که هر یک از آنها می تواند نقش مهمی در رونق گردشگری و اقتصاد منطقه داشته باشد اما به دلیل نبود تابلوهای راهنما و معرفی نکردن مکان های گردشگری به مسافران، این ظرفیت حتی برای خود شهروندان هم ناشناخته مانده است. برای شناساندن آثار تاریخی تابلو و علامتی که معرف بافت تاریخی گرگان، کاخ موزه گرگان و موزه صنایع دستی باشد حتی در نواحی مرکزی شهر نصب نشده و مسافران وارد شده به شهر پس از چندین روز گشت و گذار حتی از وجود بافت تاریخی گرگان که یکی از شاخص ترین بافت های تاریخی کشوراست، بی اطلاع می مانند.
مراسم غبارروبی حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد
راه دانا: مراسم غبارروبی مضجع نورانی حضرت امام علیبن موسیالرضا(ع) دیروز در فضایی معنوی با حضور حضرات آیات و حججاسلام رئیسی، علمالهدی، مقتدایی، مرتضوی و جمعی از علما، خانواده معزز شهدا و مسئولان استانی و شهری در حرم مطهر رضوی برگزار شد. در طول مراسم، قاریان و مداحان اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام با قرائت آیات نورانی قرآن و مدیحهسرایی به این آیین باشکوه، معنویت و روحانیت خاصی بخشیدند و همزمان، با گشایش درب ضریح منور حضرت رضا علیهالسلام، آئین غبار روبی برگزار شد.
۳۲۰۰ هکتار بافت فرسوده در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
راه دانا: براساس مطالعات کارشناسی ۳۲۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که بیشتر آن در سه شهر یاسوج، گچساران و دهدشت است. براساس مطالعات کارشناسی اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویرحمد 3200 هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد در سطح استان وجود دارد که بیشتر آن در سه شهر یاسوج، گچساران و دهدشت است و در شهرهای جدید استان نیز 30 تا 80 هکتار بافت فرسوده وجود دارد. در سه شهر یاسوج، گچساران و دهدشت یکهزار و 300 هکتار بافت فرسوده وجود دارد و مابقی ناکارآمد هستند که مناطق اکبرآباد، بنسنجان، شرف آباد و نقاطی که قبلا جزو شهر نبوده اند و اکنون به شهر ملحق شده اند جزو بافت های ناکارامد هستند. برای مقابله با حوادث و بلایای طبیعی احتمالی باید نقاط مهم و گلوگاهی در شهرهای استان مشخص شود.