صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«استاد نجات‌اللهی» چگونه به شهادت رسید؟ + جزئیات

۰۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۶:۱۹
کد خبر: ۳۸۰۷۲۲
۵ دی ماه سال ۱۳۵۷ در محل تحصن دانشگاهیان در وزارت علوم یکی از اساتید در حال سخنرانی به ضرب گلوله‌ای به شهادت رسید.

به گزارش گروه فضای مجازی ،5 دی ماه سال 1357 صدها تن از اساتید دانشگاه تهران در محل دبیرخانه وزارت علوم تجمع کرده بودند. طبق قرار قبلی از هر سازمان یک دانشگاهی صحبت می‌کرد. سخنرانی‌ها از ساعت 1 بعد از ظهر آغاز شده بود.

خشونت و درگیری بین مردم و نظامی‌ها بالا گرفت که صدای انفجار و گلوله به گوش رسید. نظم جمعیت از هم پاشید و در همین هنگام زد و خورد بین مردم و نظامیان در همه جای دانشگاه به گوش رسید.

یکی از اساتید دانشگاه تهران در بالکن وزارت علوم ایستاده بود و برای متحصنین صحبت می‌کرد که ناگهان به ضرب گلوله‌ای به شهادت رسید...

 

** «نجات‌اللهی»؛ شهید تحصن 25 روزه دانشگاهیان

استاد شهید «کامران نجات‌اللهی» در سال 1333 در شهرستان بیجار کردستان به دنیا آمد. وی پس از اتمام دوره دبیرستان، در رشته مهندسی راه و ساختمان در دانشگاه علم و صنعت به تحصیل ادامه داد. سپس به دانشگاه امیرکبیر رفت و پس از اخذ کار‌شناسی ارشد، توانست به دوره دکترا وارد شود.

وی از اساتید طیف مسلمان سازمان ملی دانشگاهیان بود که وارد وارد مبارزه ‌شد. از جمله فعالیت‌های وی می‌توان به امضای بیانیه دانشگاهیان به‌مناسبت 17 شهریور و صدور بیانیه و منشور دفاع از حقوق زندانیان اشاره کرد.

روز 28 آذر 57 تعدادی از اساتید دانشگاه تهران قصد ورود به دانشگاه را داشتند که نظامیان مانع حضور آنها شدند و به یکی از استادان توهین کردند.

همین مسئله موجب شد تا صبح 29 آذر برای اعتراض به دبیرخانه طبقه پنجم که محل حضور رئیس و معاونان دانشگاه هست بروند و خواست‌های خود را مطرح کنند.

ساعت 10 صبح درحالی‌که شورای روسای دانشکده‌ها در سالن اجتماعات طبقه پنجم دبیرخانه برپا بود بیش از 100 نفر از استادان به آنجا رفتند و خواست‌های خود را مطرح کردند و بالاخره تصمیم به تحصن در همانجا گرفتند و اینگونه تحصن 25 روزه اساتید دانشگاه‌های تهران آغاز شد که کامران نجات‌اللهی یکی از آنها بود.

عوامل رژیم پهلوی برای درهم شکستن اعتصاب اساتید به آن‌ها حمله کردند که در این تهاجم، نجات‌اللهی توسط سرهنگ شاه‌بیگی از عمال ارتش شاهنشاهی هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت شد.

فردای آن روز، 6 دی‌ماه با حضور ده‏‌ها هزار نفر که در پیشاپیش آن‌ها، آیت‏‌الله طالقانی حرکت می‌‏کرد پیکر شهید نجات‏‌اللهی تشییع و به خاک سپرده شد.

در مراسم تشییع وی از بیمارستان امام خمینی تا میدان انقلاب هزاران نفر شرکت داشتند. نزدیک به میدان انقلاب نیروی گارد امنیتی شروع به شلیک گلوله کردند که با مقاومت دانشجویان، نیروهای گارد پراکنده شدند و مراسم ادامه پیدا کرد که در این مراسم دست‌کم 5 نفر به شهادت رسیدند.

امام خمینی در تاریخ 7 دی ماه 57 در دیدار ریچارد کاتم استاد علوم سیاسی دانشگاه پیترزبورگ ایالت پنسیلوانیای آمریکا، با اشاره به جنایات رژیم پهلوی درباره کشتار مردم در تشییع جنازه شهید نجات‌اللهی فرمودند "در همین امروز در تشییع جنازه‌ای که خود دستگاه اجازه داده بود، یک افسر دستور حمله داد. در حالی که تظاهراتی نبود، در یک میدان شهر آدم‌کشی شروع شد و بسیاری را کشته و زخمی کردند."

خیابان ویلا، محل شهادت این استاد دانشگاه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به نام شهید نجات‌اللهی نامگذاری شد.

 

 

منبع:تسنیم

 

 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *