بیش از ۲ میلیارد تومان برای کار عمرانی موزه فرش هزینه کردیم
وی افزود: سیستم هشدار اعلام حریق نیز نصب شد. همچنین مناسبسازی مخزن، حمل و نقل و تسهیل جابجایی فرشها و مناسب سازی معابر برای معلولان نیز به تازگی انجام شده است.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان تهران با اعلام این خبر که هماکنون معلولان به راحتی میتوانند از موزه فرش بازدید کنند، اظهار داشت: در فاز دوم پروژههای عمرانی موزه فرش تلاش میکنیم با تأمین اعتبارات لازم سالن اجتماعات موزه را بهسازی کنیم.
البته همانطور که میدانید در ضلع غربی ساختمان محوطهای بوده است که چندین سال قبل در آن درخت کاشتهاند. این سقف مخزن گنجینهای فرش است و ما باید آن را برداشت کنیم تا بتوانیم با ایزوگام، گنجینه را حفظ کنیم.
خسرو آبادی ادامه داد: ما تا به امروز حداقل بیش از ۲ میلیارد تومان هزینه کردهایم و شاید اعتبارات بیشتری نیاز است تا بتوانیم اتفاقات زیبایی را در موزه فرش رقم بزنیم.
وی در پاسخ به صحبتهای اخیر خلیلآبادی رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران اظهار داشت: هم اکنون تناسبی میان مسئولیت و ابزارمان وجود ندارد و خودمان نیز این را قبول داریم. من در طول ۴ سال گذشته اعتبارات عمرانی را در سطح استان چند برابر کردم، اما این چند برابرشدن اعتبارات عمرانی نسبت به مسئولیت من ناچیز است.
خسرو آبادی افزود: باید توجه کنیم که فقط یک سازمان مسئول میراث ملی یک کشور نیست، بلکه همه مردم و سازمانها مسئول این میراث هستند.
همه سازمانها در قالب مدیریت شهری، وزارتخانه، نهادهای عمومی، نهادهای غیر دولتی باشد یا اقشار مختلف مسئول هستند. همه اینها باید ما را یاری بدهند.
به طور مثال طبیعتا اعتبار عمرانی ما در سطح استان با درآمد چندهزار میلیارد تومانی شهرداری تهران قابل مقایسه نیست. وقتی به تاریخی بودن یک شهر افتخار می کنیم، باید بدانیمکه این امر هزینههایی هم دارد که مدیریت شهری باید آن را بپردازد.
یادآور میشود خلیل آبادی، رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران در صحبتهای اخیر خود با اعلام برگزاری جلسه مشترک شورای شهر و مسئولان سازمان میراث فرهنگی در آینده نزدیک، گفته بود: «سازمان میراث فرهنگی به دلیل نبود امکانات لازم و گستردگی فراوان میراث در تهران نمیتواند آنگونه که باید نسبت به حفاظت از میراث فرهنگی پایتخت اقدام کند.
بعضا دیده میشود سازمان میراث فرهنگی از برخی میراث غفلت میکند تا امورات شهر انجام شود. این در حالیست که این رویه در درازمدت به ضرر هویت شهر است. به گونهای که تک تک آثار میراث فرهنگی دچار تعدی میشوند. اگر این رویه ادامه یابد، شاهد روزی خواهیم بود که عناصر میراثی تهران از بین رفتهاند.»
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان