صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا نباید کنار تلفن همراه خوابید؟

۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۶:۳۱
کد خبر: ۳۷۸۴۶۳
دپارتمان سلامت کالیفرنیا هشدار داد که مردم باید گوشی‌های تلفن خود را حداقل به اندازه یک دست دورتر از خودشان نگه دارند تا خطرات حاصل از امواج رادیویی و آسیب‌های وارده به سلامتی آن‌ها کاهش یابد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، در پی شواهدی که نشان می‌دهد استفاده از تلفن همراه با خطر ابتلا به سرطان، کاهش توجه، بیماری‌های روانی و ناباروری مرتبط است، دپارتمان سلامت کالیفرنیا دستورالعمل‌هایی را برای کاهش قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی منتشر کرده است.

تبادل اطلاعات در گوشی‌های موبایل با استفاده از فرکانس‌های پایین سیگنال‌های رادیویی صورت می‌گیرد که ممکن است ما را در معرض امواج رادیویی ناسالم قرار دهد، به ویژه زمانی که فایل‌هایی با حجم بالا را دانلود یا پخش می‌کنیم.

دپارتمان سلامت کالیفرنیا اعلام کرد: تحقیقات نتوانسته‌اند به طور دقیق ثابت کنند که امواج گوشی‌های تلفن خطرناک هستند، اما مطالعات کافی مبنی بر ارتباط این دو وجود دارد و به خصوص باید در مورد کودکان محتاط باشیم.

این گروه کالیفرنیایی توصیه کردند که باید از هدست‌ها استفاده شود و به هنگام خواب نباید گوشی همراه را زیر بالش و یا روی تخت خواب قرار داد و همچنین نباید آن‌ها را در جیب یا کمربند حمل کرد.

این هشدار ایالتی پس از آن صادر شد که مسئولان چندین شهر از جمله برکلی و سانفرانسیسکو هشدار‌هایی محلی صادر کردند که شهروندان باید بین خود و تلفن همراه‌شان فاصله ایجاد کنند.

انرژی حاصل از فرکانس رادیویی (RF) که گوشی‌ها برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کنند در پایین‌ترین درجه خطر قرار دارند، اما تحقیقات نشان می‌دهد که نزدیکی مکرر تلفن همراه به بدن احتمالا برای به خطر انداختن ما کافی خواهد بود.

دکتر دورا دیویس از موسسه "تضمین سلامت زیست محیطی" (Environmental Health Trust) می‌گوید: نگه داشتن تلفن همراه به طور مستقیم بر روی بدن خوب نیست.

وی افزود: در واقع سازنده‌های تلفن همراه، خودشان موافق وجود این امواج هستند. به طور مثال شرکت اپل، هشداری با عنوان "قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی را دربخش تنظیمات آیفون قرار داده است.

در این هشدار آمده است که تابش امواج رادیویی در آیفون در حدود فاصله ۵ میلی متری گوشی از بدن، که تقریبا به ضخامت نوک خودکار است، مورد آزمایش قرار گرفته است. این میزان مورد تایید سازمان استاندارد‌های ایمنی آمریکا می‌باشد. همچنین توصیه میکند که کاربران با استفاده از اسپیکر گوشی و هندزفری، قرار گرفتن در معرض گوشی را کاهش دهند.

وی می‌افزاید، اکثر مردم از این مطلب آگاهی ندارند که یک بخش مشخص هشدار مبنی بر دور نگه داشتن گوشی از بدن در تلفن‌های همراه وجود دارد.

دکتر دیویس گفت: این مسئله نیز نگران کننده است که اغلب والدین از این هشدار‌ها آگاهی نداشته و فرزندانشان را نیز آگاه نمی‌سازند.

اطلاعیه این گروه نشان می‌دهد که امواج رادیویی ممکن است راحت‌تر از بزرگسالان، به مغز کودکان نفوذ کنند. همچنین این امواج آسیب بیشتری به مغز کودکانی می‌زند، که در حال رشد هستند.

شواهد همچنین حاکی از آن است که امواج حاصل از گوشی‌های تلفن ممکن است سبب ایجاد تومور در بخش‌هایی از بدن همچون مغز و گوش شوند که در تماس بیشتری با گوشی هستند.

کمتر از یک هفته پیش دولت فرانسه بردن تلفن همراه به مدارس ابتدایی و راهنمایی این کشور را ممنوع اعلام کرد. گرچه که هدف از این ممنوعیت در مدارس ابتدایی، به علت سلامت روانی دانش آموزان بود، ولی تحسین متخخصانی را برانگیخت که نگران این امواج رادیویی بودند.

تحقیقات در فرانسه در رابطه با اثرات مخرب این امواج بر روی سلامت جسمانی نیز ادامه دارد.

تحقیقات دیگری نشان می‌دهد که ارتباطی قوی بین فرکانس‌های رادیویی و تعداد و کیفیت اسپرم در مردان وجود دارد.

این تحقیقات که در کشور‌های مختلفی انجام شده است، نشان می‌دهد که مردانی که گوشی همراه خود را در مدت طولانی در جیب خود قرار می‌دهند، کمترین تعداد اسپرم‌سازی را دارند.

سیگنال‌های حاصل از گوشی‌های فعلی ضعیف هستند، ولی زمانی که صحبت از تاثیرات زیستی این سیگنال‌ها به میان می‌آید، قدرت سیگنال‌ها مسئله مهمی نیست، بلکه ماهیت نامنظم آن‌ها اهمیت پیدا می‌کنند.
 
منبع:العالم
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

برچسب ها: گوشی تلفن همراه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *