صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رقابت "هند و پاکستان" در کشمیر برای کنترل منابع آبی هیمالیا

۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۰:۰۱
کد خبر: ۳۷۸۳۳۸
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
هند و پاکستان از سال های گذشته با ساخت نیروگاه آبی در امتداد رودخانه نیلوم در کشمیر درحال رقابت برای کنترل منابع آبی هیمالیا بوده اند.

به گزارش سرویس بین الملل به نقل از تایمز ایندیا، عملیات ساخت این دو نیروگاه آبی که در دو سوی خط واقعی کنترل- مرز مورد توافق هند و پاکستان- در کشمیر قرار دارند به زودی تکمیل می شود.
پاکستان نگران تحت تاثیر قرارگرفتن پروژه این کشور به دلیل استفاده هند از آب روخانه نیلوم است که این امر می تواند به تنش میان دو کشور دامن بزند.

منطقه کشمیر در قلب اختلاف 70 ساله این دو رقیب هسته ای قرار دارد و هر دو کشور ادعای حاکمیت بر کل این منطقه را دارند.

رقابت بر روی رودخانه نیلوم از نیاز فوری دو کشور به منابع آب شیرین نشات می گیرد. جمعیت و اقتصاد درحال رشد هند و پاکستان سبب کاهش خطرناک منابع آب شیرین در دو کشور شده است.
بانک مرکزی پاکستان اخیرا در گزارشی کاهش منابع آبی این کشور را یک چالش بزرگ برای امنیت غذایی پاکستان دانست.

جغرافیای وسیع منطقه، رقابت میان هند و پاکستان را تشدید کرده است.
رودخانه سند (ایندوس) که آب رودخانه نیلوم به آن می ریزد در مناطق مرزی بسیار حساس هند و پاکستان جاری است. این رودخانه که طولانی ترین رودخانه شبه قاره است، از فلات تبت سرچشمه گرفته و پس از عبور از جامو و کشمیر ،گلگیت و بلتستان ،بخش میانی پاکستان را پیموده و در نزدیکی بندر کراچی به دریای عربی می ریزد.

پاکستان که یکی از خشک ترین کشورهای جهان است به آب چرخه سند بسیار نیاز دارد.
هند و پاکستان در سال 2010 با یکدیگر بر سر توافق نامه ایندوس اختلاف پیدا کردند. پاکستان در مورد پروژه 330 مگاواتی برق هند در 'کیشن گنگا' که منطقه ای در شمال شرق کشمیر تحت کنترل هند است به سازمان های جهانی شکایت کرد و در سال 2011 هند مجبور به متوقف کردن این پروژه شد اما در سال 2013 این کشور تحت شرایط سخت مجوز ادامه پروژه را دریافت کرد.

براساس پیمان رودخانه سند (ایندوس) که در سال 1960 میان هند و پاکستان امضا شد ، هند می تواند از آب رودخانه های شرقی (روی، بیس و سوتلج) استفاده کند درحالی که آب رودخانه های غربی (ایندوس، جلوم و چناب) به پاکستان می رسد. اما هند می تواند برای مصرف داخلی، کشاورزی و تولید برق نیز از آب رودخانه های غربی استفاده کند.

با افزایش اختلاف هند و پاکستان از دو سال گذشته به علت خشونت های کشمیر و حمله شبه نظامیان به پایگاه ارتش در ایالت جامو و کشمیر ، هند تصمیم گرفت برای اعمال فشار بیشتر بر پاکستان از آب رودخانه های غربی نیز استفاده کند.

نارندا مودی نخست وزیر هند نیز سال گذشته پس از حمله شبه نظامیان به پایگاه ارتش در کشمیر در سخنانی که اشاره به تصمیم هند برای استفاده از آب این رودخانه داشت ، اعلام کرد: آب و خون نمی توانند با هم جاری شوند.
پاکستان به بانک جهانی علیه هند و سد رودخانه نیلوم شکایت کرده و اعلام کرده است که این رودخانه به صورت ناعادلانه جریان آب ورودی به پاکستان را کاهش می دهد.

نیار الدین یک کارشناس پاکستانی گفت: به دلیل پروژه هند، میزان انرژی تولیدی در سد پاکستان 10 تا 13 درصد کاهش خواهد یافت.

درحالی که دو کشور به صورت جدی درحال بازبینی توافق ایندوس هستند، اما به عقیده کارشناسان جلوگیری گسترده از آب این رودخانه به صورت تکنیکی امکان پذیر نمی باشد.

گارت پرایس یک محقق مسائل سیاسی گفت: اختلاف هند و پاکستان بر سر سد های ایجاد شده نشان دهنده روابط دوجانبه ضعیف است.

وی افزود: مشکل این است که دو کشور مساله آب را به شکل رقابت در نظر می گیرند. اگر یک کشور آب را کنترل کند کشور دیگری شکست خورده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *