صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشف نخستین منظومه خورشیدی با کمک هوش مصنوعی

۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۲:۵۵
کد خبر: ۳۷۷۴۸۵
ناسا طبق وعده‌ای که از چند وقت قبل داده بود، از یک کشف بزرگ رونمایی کرد که برای نخستین‌بار در جهان با بهره‌گیری از یک سیستم هوش مصنوعی امکان‌پذیر شده است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، «هوش مصنوعی گوگل» براساس اطلاعات داده شده در یکی از مهم‌ترین نشست‌های خبری مجازی ناسا به داده‌هایی دست پیدا کرده که از نظر دانشمندان مهم و حیرت‌انگیز نامیده شده است؛ نخستین سیستم منظومه‌ای شبیه منظومه خورشیدی که شباهت‌های جدی با منظومه شمسی دارد.

دقیقا چه چیزی کشف شده است؟

عبارت دقیقی که برای کشف اخیر در پروژه «کپلر» ناسا از آن صحبت می‌شود، این است: هشتمین سیاره اطراف یک ستاره دوردست که بخشی از یک سیستم منظومه‌ای در جایی دور از دسترس ماست. در این منظومه دقیقا مثل منظومه خورشیدی ما، ۸ سیاره دور یک ستاره مادر می‌گردند. ستاره مادر این منظومه جدید، Kepler ۹۰ نامیده شده که از خورشید ما بزرگ‌تر و داغ‌تر است. فاصله این ستاره از سیاره زمین حدود ۲۵۰۰ سال نوری است و برای رسیدن به آن باید درصورت فلکی اژد‌ها حرکت کنید.

سیاره‌های منظومه نامشان را از حروف الفبای انگلیسی گرفته‌اند که بعد از نام ستاره مادر آورده می‌شود. به این ترتیب سیاره‌ای که توسط هوش مصنوعی گوگل کشف شده، نامش کپلر ۹۰‌ای «(Kepler ۹۰i) است. پوشش این سیاره احتمالا سنگی است، حدودا ۳ برابر از زمین بزرگ‌تر است و دمای آن ۴۲۰ درجه سانتی‌گراد تخمین زده می‌شود.

چطور کشف صورت گرفت؟

به گزارش همشهری، ناسا از مدتی پیش وعده داده بود یک نشست خبری مفصل را برای کشفی مهم برنامه‌ریزی می‌کند. جزئیات زیادی درباره این یافته فضایی بیرون نیامده بود، اما همین که گفته می‌شد، برای اولین‌بار از هوش مصنوعی برای پیداکردن داده‌های جدید استفاده شده، باعث شد توجه‌های زیادی به این برنامه جلب شود. به مرور جزئیات بیشتری درباره چگونگی این کشف بیرون آمد. کشف بزرگ اینطور شکل گرفته بود: با گذشتن هر سیاره‌ای از مقابل ستاره مادر نوری که از سیاره بازتاب می‌یابد، به کشف یک سیاره یا جرم جدید کمک می‌کند. تلسکوپ کپلر تا به حال حدود ۱۵۰ هزار ستاره و ۴ هزار سیاره را بررسی کرده که ۲۳۰۰ عدد از آن‌ها در نهایت به‌عنوان نمونه‌هایی ارزشمند مورد بررسی بیشتر قرار گرفته‌اند. با بررسی این شواهد، دانشمندان سازمان فضایی با اطمینان می‌توانند بگویند که در آسمان‌ها، دست‌کم یک سیاره وجود دارد که دور یک ستاره در آسمان می‌چرخد.

چرا هوش مصنوعی مهم است؟

بررسی اطلاعاتی که از فضا به بیرون درز می‌کند، کار دشواری است. یکی از مهم‌ترین دشواری‌ها ضعیف بودن سیگنال‌هایی است که به تلسکوپ می‌رسد. شکار این امواج و بررسی آن‌ها کار بسیار دشواری است. در چنین موقعیتی هوش مصنوعی به کار می‌آید. هوش مصنوعی گوگل به یک سیستم ارتباطی شبیه سیستم اعصاب مجهز شده که اشتباهات کمتری مرتکب شده و در عین حال، دقت بالاتری دارد. با همین سیستم جدید ناسا توانست وضعیت ۶۷۰ ستاره را که تا پیش از آن به‌خاطر مشکلاتی مثل ضعیف بودن سیگنال‌های دریافتی عملا شکست خورده بود، با موفقیت بسنجد.
 
منبع:همشهری
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

برچسب ها: هوش مصنوعی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *