صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زلزله تلخ کرمانشاه یک ماهه شد/ از سنگ تمام مردم تا وعده‌های مسئولان

۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۹:۳۲
کد خبر: ۳۷۶۱۷۱
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
زلزله تلخ کرمانشاه در حالی امروز یک ماهه شد که روز گذشته نماینده مردم اسلام‌آباد غرب و دالاهو در مجلس گفت مردم در کمک به زلزله‌زدگان کرمانشاه سنگ تمام گذاشتند. برخی دولتمردان جهت بازدید از مناطق آسیب‌دیده در استان کرمانشاه حضور یافتند، وعده‌هایی به مردم دادند، عکس‌های یادگاری انداختند و رفتند؛ اما تا به امروز هیچ‌کدام از وعده‌های مسئولین محقق نشده است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، امروز دقیقا ۳۰ روز از حادثه تلخ زلزله کرمانشاه می‌گذرد. حادثه‌ای که قلب مردم ایران را به درد آورد.

۲۱ آبان زلزله‌ای به بزرگی ۷.۳ ریشتر مناطقی از استان کرمانشاه از جمله «سرپل ذهاب»، «ثلاث باباجانی»، «ازگله»، «اسلام آباد»، «کرند» و «جوانرود» را لرزاند.

این زلزله در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله، ۳۲ کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه به وقوع پیوست.

شدت بالا و عمق کم زلزله کرمانشاه، باعث شد تا بخش عمده‌ای از شهر‌های غرب کشور، لرزه‌های آن را احساس کنند. با این همه ساعات وقوع زلزله که ۹ شب بود، باعث شد تلفات جانی باتوجه به عمق و شدت زلزله نسبت به موارد مشابه کمتر باشد.

حضور نیرو‌های امدادی از نخستین دقایق پس از وقوع زلزله
از همان نخستین دقایق پس از وقوع زلزله در مناطق محتلف استان کرمانشاه، نیرو‌های امدادی وارد صحنه شدند. در این میان مجاهدت نیرو‌های سپاه پاسداران و بسیج و ارتش بسیار چشمگیر بود.

تامین آب آشامیدنی و چادر و نجات حادثه دیدگان و در زیر آوارماندگان اولویت اصلی نیرو‌های امدادی و نظامی حاضر در صحنه بود که با موفقیت چشمگیری به سرعت انجام گرفت و این مهم نیز در کاهش خسارات جانی این حادثه ناگوار موثر بود.

با روشن شدن هوا، احراز هویت جان‌باختگان و صدور جواز دفن در تمام مناطق حادثه دیده توسط پزشکی قانونی نیز با سرعت قابل قبولی، انجام گرفت.

نخستین آمار جان باختگان
بعدازظهر روز دوشنبه ۲۲ آبان، در شرایطی که حدود ۱۸ ساعت از وقوع زلزله می‌گذشت، اداره پزشکی قانونی استان کرمانشاه آمار جانباختگان زلزله این استان را ۳۸۷ نفر اعلام کرد.

پس از وقوع زلزله، نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران با حضور گسترده در مناطق حادثه دیده، هم در امدادرسانی و هم در اسکان زلزله‌زدگان، اقدامات قابل توجهی را انجام دادند.

نمره عالی سپاه و ارتش در خدمات رسانی به زلزله‌زدگان
فرماندهان کل سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران پیرو پیام رهبر معظم انقلاب - که همه مسئولان را به تلاش برای کمک به آسیب‌دیدگان زلزله به‌ویژه در زیرآوارماندگان فراخواندند - با حضور در مناطق زلزله‌زده، فرماندهی میدانی امدادرسانی نیرو‌های تحت امر خود را بر عهده گرفتند.

سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در همان نخستین ساعات وقوع زلزله طی مصاحبه‌ای تلویزیونی اظهار کرد: بر اساس تقسیم کاری که صورت گرفته، برادران ارتشی با توجه به پادگانی که در شهر سرپل ذهاب داشتند، امدادرسانی به این شهر را بر عهده دارند و سپاه نیز امدادرسانی به روستا‌های این شهرستان که تعداد قابل توجهی هستند را بر عهده گرفته است.

امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش نیز فردای وقوع زلزله در بدو ورود به استان کرمانشاه با اشاره به آخرین وضعیت امدادرسانی در این استان اظهار داشت: از زمانی که اولین خبر زلزله مخابره شد، تمام یگان‌های ارتش در منطقه شروع به امداد رسانی کردند.

وی ادامه داد: یگان هوانیروز ما نیز از بامداد روز دوشنبه ۲۲ آبان وارد عمل شده است و بیمارستان‌های صحرایی نیروی زمینی و نیروی هوایی به حالت آماده باش کامل در آمده‌اند و یگان‌هایی که برای امدادرسانی به اربعین رفته بودند به کرمانشاه اعزام و مستقر شدند.

نکته قابل تامل زلزله کرمانشاه
تخریب برخی واحد‌های مسکونی نوساز، از جمله تخریب شدن بیمارستان تازه‌ساز اسلام‌آباد غرب، از نکات بسیار قابل تامل زلزله کرمانشاه بود. از زمان افتتاح این بیمارستان کمتر از ۸ ماه می‌گذشت و تاسف‌آور اینکه بیمارستان کهنه شهر اسلام آباد با ۳۰ سال قدمت آسیب جدی ندید، اما این بیمارستان ۸ ماهه تخریب شد. البته با ورود مقام قضایی، پیمانکار این مجموعه به‌دستور دادستان اسلام‌آباد غرب بازدداشت شد.

عدم مقاوم بودن واحد‌های مسکونی و تخریب تقریبا زیاد آن‌ها در جریان زلزله اخیر مناطق مختلف کرمانشاه موجب شد تا در روز ۸ آذر، احمد علیرضابیگی نماینده تبریز طی مصاحبه‌ای با اعلام کلید خوردن استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به علت کوتاهی در مقاوم‌سازی بنا‌ها و ساختمان‌های مناطق زلزله‌زده غرب کشور به‌ویژه کرمانشاه گفت: فضای خوبی در مجلس برای پیگیری استیضاح آقای آخوندی وجود دارد.

تکلیف قانونی دولت در بهسازی خانه‌های روستایی
بحث مهم در زلزله اخیر با توجه به خسارت‌هایی که به واحد‌های روستایی وارد آمده، بحث تکلیف قانونی دولت در بهسازی خانه‌های روستایی به موجب قانون برنامه ششم توسعه است.

مواد ۵۹، ۶۰ و ۶۱ قانون برنامه ششم توسعه ناظر بر وظایف و تکالیف دولت در قبال مقاوم سازی و بهسازی خانه‌های شهری و روستایی است.

بند ب. ماده ۵۹ قانون فوق‌الذکر تصریح دارد که دولت موظف است به منظور کاهش آسیب‌پذیری سکونتگاه‌های روستایی (با هدف بهسازی و نوسازی مسکن روستایی) و همچنین تأمین مسکن برای اقشار کم‌درآمد شهری (در شهر‌های کوچک) منابع مالی و تسهیلات ارزان‌قیمت و زمین مورد نیاز را در قالب بودجه سنواتی در طول اجرای قانون برنامه تأمین کند.

اخبار مسرت‌بخش در میان تلخی‌های مصیبت‌بار
اما در نخستین ساعات وقوع زلزله اگر چه اخبار متاثرکننده زیاد بود، اما در این میان اتفاقاتی نیز می‌افتاد که بذر امید و زندگی دوباره را بر مردم منطقه و کل مردم ایران می‌پاشاند. تولد نوزاد در منطقه زلزله زده سرپل ذهاب نیز از جمله این اتفاقات بود. فردای وقوع زلزله خبر رسید که با کمک پزشکان نیروی زمینی ارتش در بیمارستان صحرایی در تیپ ۷۱ ابوذر با حضور دکتر بابلی رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش نوزادی در جریان زلزله سرپل ذهاب به دنیا آمد.

یکی دیگر از اتفاقات مسرت‌بخش و امید دهنده به زلزله زدگان، سفر مقام معظم رهبری به مناطق زلزله زده بود که موجب شد، زلزله زدگان استان کرمانشاه، غم از دست دادن عزیزان خود را حداقل برای ساعاتی از یاد ببرند. سرکشی معظم‌له به چادر‌های برقرار شده و صحبت و تفقد ایشان با مردم زلزله‌زده از نزدیک، روحیه زیادی به آن‌ها تزریق کرد.

ما در این تلخی‌ها و غم‌ها با شما شریکیم
مقام معظم رهبری در بخشی از بیاناتشان در جمع مردم زلزله‌زده سرپل‌ذهاب، فرمودند: «از خدای متعال متضرّعانه درخواست میکنیم که رحمت خودش را و فضل خودش را بر شما نازل کند. روستای شما را من نگاه کردم و گشتم. ما در این تلخی‌ها و غم‌ها با شما شریکیم. امیدواریم روزی هم در شادی‌های شما، با شما شریک باشیم.

این حوادث، حوادث تلخی است؛ بعضی از دل‌ها داغدارند، بسیاری از مردم این روستا دچار ویرانی شده‌اند. امیدواریم ان‌شاءالله خدای متعال شما جوانان عزیز را، شما زن و مردِ مؤمن و غیور و باوفا را مشمول لطف و رحمت خودش قرار بدهد، صبر و سکینه‌ی خود را بر دل‌های شما نازل کند؛ ما هم بتوانیم ان‌شاءالله به وظایفمان در قبال شما عمل کنیم؛ وظیفه‌ی ما سنگین است.

از اینکه شما جوان‌های مؤمن و بانشاط و پُرهیجان و پُراحساس را در اینجا زیارت کردم خوشحالم. ان‌شاءالله خدا بر دل‌های شما‌ها آرامش و صبر و سکینه‌ی خودش را نازل کند. امیدواریم این زلزله بهانه‌ای بشود برای‌اینکه مشکلات این روستا و روستا‌های این پیرامون و منطقه‌ی کرمانشاه ان‌شاءالله تخفیف پیدا کند. من به مسئولین از ساعت اوّل و روز اوّل دائماً سفارش کردم؛ هم نیرو‌های مسلّح، هم غیر نیرو‌های مسلّح، کار‌های خوبی انجام داده‌اند؛ بازهم سفارش میکنم و ان‌شاءالله امیدوارم که کار‌های بهتری انجام بگیرد و بخش مهمّی از مشکلات شما ان‌شاءالله برطرف بشود. خدا ان‌شاءالله که به شما‌ها خیر بدهد، خدا ان‌شاءالله بر اهل این روستا ترحّم کند، لطف کند».

۶۲۰ تن؛ آخرین آمار جان‌باختگان زلزله کرمانشاه
اما اکنون که یک ماه از وقوع زلزله در مناطق مختلف استان کرمانشاه می‌گذرد، روز گذشته خبر رسید که با شناسایی و معرفی ۴۱ جسد دیگر از متوفیان زلزله کرمانشاه، تعداد اجساد این حادثه به ۶۲۰ تن افزایش یافت. از این ۴۱ جسد که همگی مربوط به شهرستان سرپل ذهاب است ۴۰ نفر بر اساس لیست دانشگاه علوم پزشکی و یک مورد نیز توسط کمیته تجسس شناسایی شده است.

تشریح آخرین اقدامات ارتش در جریان خدمات رسانی به زلزله‌زدگان
امیر شاهین تقی‌خانی سخنگوی ارتش با گذشت یک ماه از وقوع زلزله در نواحی غربی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه بیمارستان صحرایی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچنان در سرپل ذهاب فعال است و روزانه قریب به ۳۰۰ مراجعه کننده دارد، اظهار کرد: بیماران این بیمارستان‌ها هم ویزیت می‌شوند و هم کسانیکه نیازمند کار‌های ارتوپدی و یا عمل جراحی هستند مورد مداوا قرار می‎گیرند.

وی با بیان اینکه همچنان نصب کانکس‌های اهدایی ارگان‌ها و سازمان‌ها توسط ارتش ادامه دارد، عنوان کرد: از جمله این‌ها، نصب کانکس‌های اهدایی وزارت دفاع بود که توسط مهندسی نیروی زمینی ارتش در روستا‌ها انجام شد.

سخنگوی ارتش در ادامه با بیان اینکه ساخت روزانه یکصد کانکس در پادگان ابوذر آغاز شده است، افزود: انشاالله از امروز (دوشنبه ۲۰ آذر) این کانکس‌ها با نظر مسئولان شهری می‌توانند در اختیار مردم قرار بگیرند. زیرسازی نصب این کانکس‌ها توسط مهندسی نیروی زمینی در سرپل ذهاب انجام شده است.

امیر تقی‌خانی افزود: نانوایی صلواتی ارتش در نزدیک مسکن مهر سرپل‌ذهاب به طور شبانه روز مشغول خدمت‌رسانی به مردم است.

وی همچنین با بیان اینکه در هفته گذشته نیز عزیزانمان در مجموعه ارتش از کمک رسانی به مردم غافل نشدند و ده‌ها تُن انواع کنسرو، برنج، سیب‌زمینی، قند و چای در مناطق زلزله زده توزیع کردند، خاطرنشان کرد: همچنین در هفته گذشته صد‌ها تخته پتو، بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ وسایل خوراک‌پزی، پلاستیک و چادر‌های گروهی و بالغ بر یک تریلی انواع نوشیدنی، در اختیار مردم شریف‌مان در مناطق زلزله زده قرار گرفته است.

اعزام ۷۰۰ کانکس از تهران به همت سپاه
سردار یزدی فرمانده سپاه حضرت محمد (ص) تهران بزرگ نیز با گذشت یک ماه از وقوع زلزله در نواحی غربی کشور به اقدامات انجام‌شده از سوی سپاه و بسیج تهران در زلزله اخیر غرب کشور اشاره کرد و گفت: یک خسارت و بحران بزرگی در منطقه غرب کشور رخ داد به‌طوری که کمتر از یک ساعت اخبار این زلزله به مجموعه سپاه منتقل شد و ما نیز آماده ارائه خدمات در آنجا شدیم. امداد و نجات، آواربرداری، اسکان در چادرها، ارائه خدمات درمانی و همچنین اعزام بیش از ۲۰ آمبولانس و همچنین اعزام تیم‌های تخصصی از پزشکان، از روز سوم در منطقه زلزله‌زده آغاز شد.

فرمانده سپاه حضرت محمد (ص) تهران بزرگ تصریح کرد: ارائه خدمات روانپزشکی به خسارت‌دیدگان بخش دیگری از برنامه‌های انجام‌شده از سوی سپاه تهران در منطقه زلزله‌زده محسوب می‌شود و این اقدامات در راستای بازگشت افراد صدمه‌دیده بودند. در همین ایام بیش از ۵۰۰ تریلر و کامیون به منطقه زلزله‌زده ارسال شد علاوه بر این تا امروز ۷۰۰ کانکس از تهران جمع‌آوری و به منطقه زلزله‌زده ارسال شده است.

طرحی برای حمایت از زلزله‌زدگان دردستور کار مجلس
امروز نیز در یک ماهگی زلزله کرمانشاه از بهارستان خبر رسید که کلیات طرح اصلاح برخی بند‌های قانون بودجه ۹۶ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و جزئیات این طرح برای رفع برخی ایرادات به کمیسیون «برنامه، بودجه و محاسبات» ارجاع شده است. در صورت تصویب جزئیات طرح ذکر شده، بودجه‌ای برای بازسازی مناطق زلزله‌زده از جمله استان‌های کرمانشاه و کرمان اختصاص داده خواهد شد.

علی لاریجانی رئیس مجلس نیز روز یکشنبه در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی مجلس اظهار کرد: از کمیسیون عمران مجلس خواسته شده تا در این رابطه رسیدگی‌های لازم را به عمل آورد و گزارش خود را به مجلس ارائه دهد. همچنین طرحی برای حمایت از زلزله زدگان دردستور کار مجلس قرار دارد که سریع‌تر رسیدگی می‌شود.

روز یکشنبه هفته جاری نیز، در بیست وهشتمین جلسه شورای شهر تهران، لایحه دو فوریتی مجوز به شهرداری تهران جهت کمک به آسیب‌دیدگان زلزله غرب کشور تا سقف ۱۰ میلیارد تومان در شورای شهر تهران تصویب شد.

بسیج واکسیناسیون
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز هفته گذشته گفت: بسیج واکسیناسیون برای تزریق واکسن آنفلوانزا در مناطق زلزله زده شکل گرفته و جمعیت هدف ما شامل مادران باردار، افراد مسن، افراد دارای بیماری زمینه‌ای و بیمارانی که ضعف سیستم ایمنی بدن دارند، این واکسن را دریافت می‌کنند.

اقدامات سازمان بهزیستی
انوشیروان محسنی‌بندپی رئیس سازمان بهزیستی اواخر هفته گذشته در تشریح اقدامات صورت گرفته در مناطق زلزله‌زده، از راه‌اندازی ۲۱ مهد کودک در این مناطق خبر داد و افزود: ۲۱ مهدکودک را با ۳۱ کانکس برای بچه‌های مناطق زلزله‌زده برپا کرده‌ایم و برخی مهدکودک‌ها دو کانکس در اختیار دارند.

وی از نصب ۲۰۶ کانکس برای مددجویان بهزیستی در این مناطق خبر داد و گفت: از این تعداد ۷۶ کانکس به معلولان و ۱۹ کانکس به جانبازان اختصاص داده شده و ۱۱۱ کانکس را در حوزه اجتماعی نصب کرده‌ایم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به شناسایی ۱۱۸ معلول جدید در حادثه زلزله غرب گفت: در حال حاضر کمیته تعیین نوع و شدت معلولیت در مناطق زلزله زده فعال است.

محسنی بندپی با بیان اینکه ۱۸ ضایعه نخاعی در زلزله گزارش شده که دو مورد آن فوت کرده‌اند، گفت: در این حادثه همچنین ۱۱ کودک که هر دو والدین آن‌ها فوت شده، شناسایی شدند. ۱۴ کودک نیز با فوت مادر و ۳۹ کودک که پدر آن‌ها فوت کرده، شناسایی شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین دو مرکز توانبخشی سیار راه‌اندازی شده که اقدامات فیزیوتراپی و توانبخشی را انجام می‌دهند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *