صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شپش سراغ چه کسانی می‌رود؟

۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۴:۵۲
کد خبر: ۳۷۵۵۲۱
یک عضو انجمن متخصصین پوست ایران گفت: شپش سر در همه جوامع بشری شیوع دارد اما بر اساس تحقیقات انجام شده ابتلا به این عارضه در میان برخی افراد بیشتر است.

به گزارش گروه فضای مجازی ،داریوش دائر عضو انجمن متخصصین پوست ایران درباره شپش سر مطرح کرد: شپش سر در همه جوامع بشری شیوع دارد و مربوط به قشر خاصی نیست، بنابراین این تصور که شپش تنها در جوامع فقیر و با سطح بهداشت پایین مشاهده می‌شود باوری اشتباه است، زیرا ما در جوامع بهداشت بالا هم این عارضه را مشاهده می‌کنیم.

وی با اشاره شیوع شپش سر در فصول سرد سال بیان کرد: در مکان‌هایی که افراد در یک محیط قرار و تماس نزدیکی باهم دارند مانند مدارس شپش سر بیشتر دیده می‌شود.

این عضو انجمن متخصصین پوست ایران افزود: شپش سر یک انگل اجباری است که به ریشه موها‌ می‌چسبد، پس از لقاحی که شپش نر با ماده انجام می‌دهند، شپش ماده تخم‌های زیادی از خودش آزاد می‌کند که این تخم‌ها به وسیله یک ماده صمغی به سایه مو‌ها می‌چسبند به این تخم‌ها رشک یا تخم نارس شپش می‌گویند.

دائر تاکید کرد: افراد برای درمان شپش سر باید نخست به بهداشت فردی و محیطی توجه ویژه‌ای داشته باشند همچنین مربیان بهداشت مدارس نیز باید بررسی‌های دوره‌ای را انجام دهند تا در صورت وجود شپش یا تخم شپش بر سر دانش‌‌آموزان، آنها را به پزشک ارجاع دهند. مبتلایان به شپش سر باید از خود درمانی پرهیز کنند، زیرا خود درمانی سبب ایجاد مقاومت به درمان و داروهای اصلی می‌شود. افراد دچار شپش سر باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنند تا پزشک با توجه به سن و شدت بیماری‌ آنها داروی مناسب را برایشان تجویز کنند.

وی تصریح کرد: اغلب با یک بار استفاده از درمان همه شپش‌ها از بین می‌روند ولی تخم‌های شپش ممکن است تا چند روز یا چند هفته باقی بماند که با شستن مرتب سر و شانه زدن موها با شانه‌ای با سرکه‌ آغشته شود نیز این تخم‌ها با تدریج جدا می‌شوند.

در موارد نادری که پس از یک‌بار استفاده از داروهای ضد شپش هنوز این حشره باقی مانده است افراد باید پس از یک هفته درمان مجدد را انجام دهند و میزان موفقیت در اغلب موارد بالای 90 درصد است.

این عضو انجمن متخصصین پوست ایران گفت: دانش‌آموزان باید از تماس سر با سر خودداری کنند، دختران نیز نباید روسری و مقنعه‌های یکدیگر را بپوشند، در صورتیکه یکی از دانش‌آموزان علائم بالینی شپش را داشت باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنند ولی لازم نیست که کلاس درس تعطیل شود.

دائر اظهار کرد: حشره شپش نمی‌تواند بیش از 10 متر در طول عمرش حرکت کند، شپش سر از حرارت و خونی که در شبکه عروقی سر وجود دارد، تغذیه می‌کند، بنابراین اگر از سر جدا شود منبع غذایی‌‌اش را از دست می‌دهد و از بین می‌رود.

وی بیان کرد: مبتلایان به شپش سر باید بالش‌ها، روبالشی، ملحفه، مقنعه، روسری و کلاه‌هایشان را در آب‌جوش 100 درجه سانتیگراد حداقل به مدت 20 دقیقه قرار دهند همچنین آنها می‌توانند لباس‌هایی که با سرشان تماس داشته است که در زیر آفتاب بگذارند یا مرتب اتو بکشند تا حشره شپش کشته شود.

این عضو انجمن متخصصین پوست ایران تاکید کرد: تخم‌ها بیش از یک هفته تا 10 روز زنده نمی‌مانند البته توجه به این نکته ضروری است که همه رشک‌ها یا تخم‌هایی که به سر چسبیدند حاوی موجود زنده نیستند.

دائر یادآور شد: مبتلایان به شپش سر باید از درمان بیش از حد، خودسرانه و افرادی پرهیز کنند و در صورت مشاهده علائم بالینی این عارضه هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند. در مواقعی مشاهده می‌شود که برخی افراد آنقدر درمان را ادامه می‌دهند که سر فرد دچار اگزما یا خارش می‌شود؛ استفاده از سرکه در از بین بردن حشره موثر نیست ولی می‌تواند در جدا کردن تخم حشره مفید باشد ولی نحوه استفاده را باید پزشک به بیمار آموزش بدهد.

 

 

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *