طلای سرخ مازندران ناشناخته مانده است
نیشکر فرآورده های مختلفی دارد که به عنوان مثال عصاره تازه آب این محصول شامل آنزیم های زنده و مواد غذایی است که به آسانی توسط بدن برای تغذیه سریع جذب می شود.
کاهش وزن، ضد سرطان و پروستات، پائین آورنده کلسترول بد خون و نوشیدنی مناسب برای افراد دیابتی تنها بخشی از اثرهای موثر نیشکر و فراورده های آن است.
رحمان جهانیان یک تولید کننده و کارخانه دار تولیدی شکر اظهار کرد: تولید نیشکر در خانواده من به صورت ارثی است و تمام مراحل کاشت تا فراوری آن به صورت خانوادگی صورت می گیرد.
تولید نیشکر زمان بر است و حدود 7 ماه کشت، داشت و برداشت آن به طول می انجامد. کوددهی، سم دهی و آبیاری نیشکر نیز باید به موقع صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه از آبان ماه بهره برداری از نیشکر آغاز می شود و تا اسفندماه ادامه دارد، گفت: عمده فروشان در کارگاه این محصول را خریداری می کنند و به صورت جزئی به فروش می رسانند. از نیشکر در مرحله نخست شکر دریافت می شود. پس از دریافت شکر، کف و تبدیل آن به شیره از دیگر محصولات نیشکر است.
جهانیان با بیان اینکه نیشکر خاصیت غذایی بالایی دارد، خاطرنشان کرد: سردی نیشکر و استفاده از آن در تابستان به صورت نوشیدنی و غیره موجب شد تا طرفداران فراوانی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه مسئولان تا به امروز کمترین حمایتی از این صنعت نکرده اند، گفت: چند سالی است که نیشکر بهنمیر در مازندران رونق گرفته است و این روند صعودی هر سال افزایش می یابد.امیدواریم شهرداری و بخشداری زمینه شناساندن نیشکر بهنمیر مازندران در تمام کشور را فراهم کنند.
اسحاق علی کشاورز، بخشدار بهنمیر با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره نیشکر بومی مازندران در بهنمیر اظهار کرد: از نخستین جشنواره نیشکر بومی مازندران در بهنمیر استقبال خوبی شده است.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره فراتر از استان مازندران تدارک دیده شده بود، تصریح کرد: باید صنعت نیشکر و زراعت آن در مازندران و کشور معرفی می شد که این جشنواره در این زمینه موفق عمل کرد.
کشاورز با اشاره به اینکه جشنواره نیشکر بومی مازندران در بهنمیر به زودی در یک گستره بزرگتری برگزار می شود، خاطرنشان کرد: نیشکر بهترین محصول زراعی با ارزش غذایی بالا و جایگزین مناسب برای شیرینی ها است و کسانی که دیابت دارند می توانند با تغییر در رژیم غذایی خود با این بیماری مقابله کنند.
بخشدار بهنمیر با بیان اینکه باید ظرفیت فراوری نیشکر را تقویت کرد و مجمع صنفی برای آن شکل بگیرد، گفت: باید تعداد کارگاه ها افزایش یابد که این امر فرصت ایجاد اشتغال را افزایش می دهد.
وی با اشاره به اینکه تولید نیشکر و معرفی آن با توریست پذیری و گردشگری ارتباط بسیار مناسبی دارد، تصریح کرد: رسانه ها باید برای تقویت کشت نیشکر وارد شوند و با توجه ظرفیت مناسبی که برای کشت این محصول در بهنمیر وجود دارد می توان توسعه آن را در منطقه رونق داد.
حسن رزاقی مدیر جهاد کشاورزی بابلسر نیز با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی متولی تولید محصول نیشکر است، اظهار کرد: این محصول باید در اختیار صنعت قرار گرفته تا استحصال شکر صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه بهنمیر قدمت فراوانی در تولید محصول نیشکر دارد، تصریح کرد: شکرپزان به صورت سنتی در کارگاه های خود پس از دریافت نیشکر آن را به شکر سرخ تبدیل می کنند. در حال حاضر این صنعت زیرمجموعه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی نیست هرچند تلاش هایی شده و مکاتباتی نیز با سازمان جهاد کشاورزی مازندران صورت گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی بابلسر خاطرنشان کرد: 150 هکتار از اراضی بهنمیر زیر کشت نیشکر قرار دارد و امیدواریم سالانه حدود 15 درصد کشت این محصول افزایش یابد.
رزاقی تاکید کرد: شکرپزان باید زیرمجموعه وزارت کشاورزی قرار بگیرند تا به لحاظ تولید بسته بندی و عرضه مشکل نداشته باشند و نیز در حال حاضر 18 کارگاه در بهنمیر زیر نظر صنف قنادان فعال هستند. کشاورزان تولید کننده نیشکر مورد حمایت فنی در زمینه تامین نهاده ها و ماشین آلات موردنیاز در حوزه تولید هستند.
قدرت کریمیان عضو شورای اسلامی شهر بهنمیر نیز اظهار کرد: کشت نیشکر در بهنمیر سابقه فراوانی دارد و از قدیمی ترین محصولات مردم این شهر در حوزه کشاورزی محسوب می شود.
وی تصریح کرد: در سال های گذشته محصول نیشکر بیشتر مورد توجه قرار گرفته و مصرف آن نیز افزایش یافته است اما کشاورزان خواستار حمایت های دولت برای ارتقای تولید این محصول هستند.
کریمیان با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این جشنواره معرفی نیشکر به کشور است، گفت: نیشکر باید به عنوان یک برند معرفی و از حمایت های دولت در این زمینه بهره مند شود. صنعت نیشکر در حوزه حمایت های دولت قرار ندارد. کشاورزان تولید کننده نیشکر از تسهیلات بانکی بهره مند نیستند.
وی با بیان اینکه صنعت نیشکر باید زیر مجموعه صنایع روستایی جهاد کشاورزی قرار بگیرد، اظهار کرد: همچنین با دریافت تسهیلات ارتقای کارگاه های عمل آوری، بهبود کشت و ایجاد بسته مناسب برای عرضه در سطح کشور مهیا شود.
منبع:ایسنا