صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برگشت فلسطین به کانون توجهات جهان عرب و اسلام، نقطه عطفی در تاریخ این کشور به حساب می‌آید

۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۶:۰۰
کد خبر: ۳۷۵۱۳۹
دسته بندی‌: سیاست
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: ممکن است هر لحظه‌ در فلسطین، انتفاضه‌ای جدید رخ دهد و مربوط به این تصمیم ترامپ هم نباشد اما برگشت فلسطین به کانون توجهات جهان عرب و اسلام، اتفاق مهم و نقطه عطفی در تاریخ تحولات این کشور به حساب می‌آید.

محمد‌صادق‌کوشکی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی درباره تعبات تصمیم اخیر ترامپ در خصوص بیت المقدس بیان کرد: از تحولات سال‌های ۲۰۱۲ میلادی به بعد در جهان عرب، مقوله‌ای به نام تروریست تکفیری تمام توجه‌ها را به خود جلب کرد و مناطق غرب آسیا و شمال آفریقا صحنه درگیری گروه‌های تروریستی و کسانی شد که سرکوب این گروه‌ها را دردستور کار خود قرار داده بودند.

وی ادامه داد: با جنگی که گروهک‌های تروریستی در منطقه به راه انداخته بودند، عملاً در طول پنج سال گذشه مسئله فلسطین به حاشیه رفت وحتی زمانی که در انتفاضه ۵۰ روزه در اوج همین بحران در سال ۲۰۱۴ شاهد بودیم که ۵۱ روز غزه زیرآتش پی درپی رژیم صهیونیستی بود باز هم توجه جهان اسلام و عرب به سمت فلسطین جلب نشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران خاطرنشان‌ کرد: همانطور که می‌دانیم آمریکایی‌ها سالهاست بیت المقدس را به عنوان مقر سفارتخانه آمریکا و پایتخت رژیم صهیونیستی قبول کرده‌اند و این مصوبه کنگره است اما روسای جمهور قبل از ترامپ سعی می‌کردند در تعلیق‌های ۶ ماهه آن را اجرا نکنند اما ترامپ می‌خواست یک اتفاق علنی و آشکار رخ دهد لذا اعلام کرد دیگر تعلیق ۶ ماهه را امضا نمی‌کند.

کوشکی افزود: ترامپ رسماً موافق است که بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی مطرح شود، این حرکت باعث شد، فلسطین دوباره به کانون و محورتحولات جهان عرب و اسلام تبدیل شود، اتفاقاً با این کار، اقدام استکبار جهانی در جلب توجهات به تروریستم تکفیری از رژیم صهیونیستی ناکام ماند.

وی تأکید کرد: بنابراین با این حرکت ترامپ و واکنش هایی که در جهان اسلام و عرب در اعتراض به این اقدام اتفاق افتاد، رشته‌های پنج ساله روسای جمهور قبلی آمریکا پنبه شد چراکه حتی اتحادیه کشور‌های اروپایی هم به طورجدی با این مسئله مخالفت کردند، چون می‌دانستند این مسئله بحران فلسطین را پیچیده‌تر و درگیری‌ها را شدیدتر خواهد کرد.

 عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه انتفاضه، حرکت جمعی مردم فلسطین در اعتراض به اشغالگری رژیم صهیونیستی است، اظهار کرد: لذا ممکن است هر لحظه‌ در فلسطین، انتفاضه‌ای جدید رخ دهد و مربوط به این تصمیم ترامپ هم نباشد اما  برگشت فلسطین به کانون توجهات جهان عرب و اسلام، اتفاق مهم و نقطه عطفی در تاریخ تحولات این کشور به حساب می آید که موج جدیدی را علیه اسرائیل و آمریکا رقم می زند و خود انتفاضه بین المللی و فراگیر علیه اقدام آمریکاو رژیم صهیونیستی بوجود می آورد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *