ضرورت مصرف ویتامینهای A و E برای مبتلایان به «شب کوری»/ دید مناسب برای رانندگی کردن مبتلایان به RP کافی نیست
وی ادامه داد: در برخی خانوادهها بهدلیل ازدواج فامیلی حتی 4 تا 5 نفر از فرزندان به شب کوری مبتلا هستند. به همین دلیل توصیه میشود، تا حد امکان از ازدواج با افرادی که سابقه این بیماری در خانواده آنها وجود دارد، امتناع شود.
از طریق آزمایشهای ژنتیک پیش از ازدواج و قبل از بارداری، امکان تشخیص بیماریهای احتمالی ژنتیک هم وجود دارد و متخصصان به مراجعان میگویند فرزند چندم خانواده ممکن است به بیماری شب کوری یا سایر بیماریهای ژنتیک مبتلا شود
این چشم پزشک تصریح کرد: بسیاری از پزشکان بر این باورند که شب کوری جزء بیماریهایی است که درمان ندارد، اما برخی محققان همچنان دست از تلاش بر نداشتهاند و به دنبال دستیابی به راههای درمان این بیماری هستند. ژن درمانی و استفاده از سلولهای بنیادی روشهای درمانی است که محققان در خارج و داخل کشور در حال بررسی آنها هستند.
شهیدی با بیان اینکه مصرف ویتامین E و غذاهای حاوی ویتامین A با دوز بالا هم برای مبتلایان به شب کوری بسیار ضروری بوده و مانع پیشرفت بیماری میشود گفت: بر همین اساس توصیه میشود سبزیجاتی چون هویج، چغندر، اسفناج، جعفری، زردآلو و غذاهای دریایی در سبد غذایی مبتلایان قرار بگیرد.
وی در ادامه توصیه کرد: نکته دیگر اینکه افراد مبتلا به شب کوری به این دلیل که با اختلال میدان بینایی مواجه هستند، اجازه رانندگی ندارند و این مسئله میتواند جان آنها و دیگران را به مخاطره بیندازد. پس صرف داشتن دید مناسب، رانندگی را برای مبتلایان به RP مجاز نمیکند.
این جراح چشم در پایان گفت: توصیه آخر آن است که مبتلایان به RP برای تردد در مکانهای شلوغ بیشتر احتیاط کنند و تا حد امکان حتی در طول روز تنها به این مناطق رفتوآمد نکنند.
منبع:فارس