صربستان قصد ندارد به ناتو بپیوندد
ووچیچ با اشاره به اینکه صربستان در مسیر اروپایی قرار دارد، گفت: اما صربستان در این مسیر با دیگر کشورها در منطقه تفاوت دارد، زیرا خواهان پیوستن به ناتو نیست. ما مسیر بی طرفی نظامی را انتخاب کردیم و این امر را از کسی پنهان نمی کنیم.
رئیس جمهوری صربستان همچنین اضافه کرد که حدود 10 روز پیش در مقر ناتو در بروکسل به رهبران 29 کشور عضو عضو پیمان آتلانتیک شمالی اطلاع داد که صربستان قصد ندارد به ناتو بپیوندد. صربستان از سیاست بی طرفانه نظامی خود پیروی می کند.
وی همچنین با تاکید بر این که صربستان روسیه را تحریم نکرده و نخواهد کرد، یادآور شد: صربستان 6 فروند هواپیمای میگ- 29تحویل گرفته است که تحت فرایند مدرنیزه شدن هستند و در چند ماه آینده بطور کامل عملیاتی خواهند شد. علاوه بر این خواهان خرید دست کم 6 فروند بالگرد حمل و نقل نظامی و سیستم های دفاع هوایی هستیم.
رئیس جمهوری صربستان از 18 تا دسامبر امسال ( 27 تا 29 آذر) به مسکو سفر خواهد کرد. وی در این سفر با رئیس جمهوری روسیه درباره مسائل دوجانبه و بین المللی دیدار و گفت و گو خواهد کرد.
صربستان در حال بازسازی و مدرنیزه کردن نیروی هوایی خود با جنگنده های میگ 29 روسیه و دیگر تجهیزات نظامی است. به عقیده کارشناسان؛ سیاست بی طرفانه نظامی از تمامی جوانب برای صربستان مناسب است.
صربستان چندی پیش 6 فروند میگ 29 را از فدراسیون روسیه تحویل گرفته است و در عین حال همکاری نظامی بین صربستان و آمریکا از سال 2015 پس از امضای طرح همکاری های نظامی دو جانبه بین 'میلان کونیکوواتس' رئیس اداره همکاری های بین المللی وزارت دفاع صربستان و 'پل بروتسن' نماینده نظامی وقت ایالات متحده در بلگراد آغاز شد.
طرح همکاری های نظامی دوجانبه صربستان و آمریکا شامل تمرینات مشترک نظامی، فعالیت های نظامی پزشکی، آموزشی و امنیتی بوده که در سال 2015 به مرحله اجرایی رسید.
صربستان به عنوان عضو ثابت در طرح مشارکت صلح ناتو با دیگر کشورهای این برنامه مانند آمریکا، انگلیس، ایتالیا، مجارستان و مقدونیه همکاری نظامی دارد.
صربستان و روسیه به طور سنتی روابط نزدیک دارند و دارای سیاست مشترکی برای برقراری صلح و ثبات در منطقه بالکان هستند و موضع مسکو حل و فصل مساله کوزوو از طریق مذاکرات و موضع بلگراد، حمایت نکردن از سیاست تحریم علیه مسکو است.