صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امام جعفر صادق(ع) در همه علوم شاگرد تربیت کرده اند

۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۲:۲۲
کد خبر: ۳۷۴۱۷۷
کارشناس علوم قرآنی گفت: امام جعفر صادق(ع) در علوم مختلف اعم از ستاره شناسی، زمین شناسی، ابداع، ادیان، علوم غیبیه و رشته های بسیار دیگری شاگرد تربیت کرده و مسائل اسلامی را بیان کردند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره ولادت امام جعفر صادق (ع) و ویژگی های شخصیتی ایشان گفت: روز 17 ربیع الاول رئیس مذهب شیعه متولد می شوند و درباره ایشان روایات و مطالب فراوانی در موضوع ریاست ایشان و دلایل آن وجود دارد.



این کارشناس علوم قرآنی درباره فضای حاکم در زمان امام جعفر صادق(ع) بیان کرد: قبل از زمان امامت امام ششم و پدرشان تبیین مسائل اسلامی بسیار محدود بود و امکان گسترش مباحث اسلامی وجود نداشت اما در زمان امامت امام محمدباقر و امام جعفر صادق(ع) فضای جامعه وضعیت خوبی پیدا کرد و احکام اسلامی در تمام شئونش برای مردم بیان شد، امام پنجم و ششم همه دستورات دینی  را بیان کردند زیرا یک فضای باز در زمان امامت این دو بزگوار حاکم و باعث شد دستورات اسلامی به شکل بسیار خوبی بیان شود؛


حجت الاسلام والمسلمین رضایی به تلاش های رئیس مذهب شیعه در زمان امامت‌شان اشاره کرد و توضیح داد: امام صادق(ع) جزو تنها ائمه ای هستند که توانسته اند شاگردانی در جهت تبیین و تشریح مسائل اسلامی تربیت کنند و در هیچ زمانی چنین اتفاقاتی در تاریخ زندگی پیامبر و ائمه نیفتاده است. به نحوی که نقل کرده اند 4000 شاگرد در کلاس درس امام ششم حضور پیدا می کردند و کسب فیض می کردند یا توسط شاگردان ایشان مسائل دینی آموزش داده می شد به حدی که برخی شاگردان چون حنبلی، نافعی و شافعی در آن زمان از منبع پرفیض علوم الهی امام ششم استفاده می کنند. امام جعفر صادق(ع)  دستورات دینی را به زیباترین شکل آموزش و توضیح داده اند که نتیجه آن شاگردی چون هشام است که در هر محفل علمی حضور پیدا می کرد و بزرگترین دانشمندان علمی را تسلیم علم خود می کرد. 

وی در ادامه تصریح کرد: امام ششم در علوم مختلف اعم از ستاره شناسی، زمین شناسی، ابداع، ادیان، علوم غیبیه و رشته های بسیار دیگری شاگرد تربیت کرده و مسائل اسلامی را بیان کردند.

این کارشناس علوم قرآنی به توضیح لقب "صادق" برای امام ششم پرداخت و افزود: هر یک از ائمه به القابی معروف هستند، امام رضا(ع) به مهربانی و رافت، امام موسی کاظم(ع) به فرو برنده خشم و صبوری و امام جواد(ع) به بخشنده بودن معروف هستند. امام ششم شاید به این جهت به "صادق" معروف هستند که تمام موضوعات دین و مسائل اسلامی را کامل و صادقانه بیان کردند. عده ای نقل می کنند پیامبراکرم(ص) واژه "صادق" را به امام ششم لقب داده اند و در کتابی با نام "ادله اثنی عشری" با موضوع 12 امام این مسئله نوشته شده است و روایتی دارد که رسول خدا این واژه را نام می بردند.

انتهای پیام/ 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *