صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استرس دمایی، یکی از عوامل بروز بیماری در زنبور عسل

۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۸:۱۳
کد خبر: ۳۷۴۱۶۹
مسئول واحد زنبور عسل دامپزشکی خراسان‌جنوبی گفت: یکی از مهم‌ترین عوامل بروز بیماری در کلونی‌های زنبور عسل در فصل زمستان استرس‌های دمایی است.

به گزارش گروه فضای مجازی ،«محمد شفائی» مسئول واحد زنبور عسل دامپزشکی خراسان‌جنوبی اظهار کرد: استرس یکی از مهم‌ترین عوامل در بروز بیماری‌هاست.

وی با بیان این‌که تغییرات دمایی نیز یکی از عوامل استرس‌زا بر روی زنبور عسل است، افزود: با آغاز فصل سرما رعایت نکاتی کمک مهمی برای پیشگیری از بروز بیماری‌ها در کلونی زنبور عسل می‌کند.

مسئول واحد زنبور عسل دامپزشکی خراسان‌جنوبی با بیان این‌که نخستین اصل استفاده از کندوی سالم و محل مناسب برای قرار دادن کندوها است، تصریح کرد: کندوی سالم کندویی است که در آن هیچ گونه سوراخ یا درزی وجود نداشته باشد و تخته کف و درب اصلی کندو یک تکه باشد.

شفائی افزود: باید کوشید برای زمستان‌گذرانی زنبوران عسل منطقه‌ای معتدل و نه چندان سرد انتخاب شود و کندوها در مسیر وزش باد، در مسیر سیلاب و محل‌هایی که آب جمع می‌شود و احتمال یخ‌زدگی وجود دارد، قرار نگیرند.

وی ادامه داد: کندو باید حداقل 15 تا 20 سانتی‌متر از زمین فاصله داشته باشد تا رطوبت را از زمین نگیرد هم‌چنین با آمدن برف، دریچه پرواز بسته نشود.

مسئول واحد زنبور عسل دامپزشکی خراسان‌جنوبی اظهار کرد: برای جلوگیری از ورود آب باران به داخل کندو، کندو باید کمی به سمت جلو مایل باشد، پوشش درب ورودی زنبوران به کندو را تا حدی که یک زنبور بتواند از آن عبور کند، بسته و سایر درزهای کندو را با بتونه یا گل بپوشانند.

شفائی دومین گام برای زمستان‌گذرانی تمیز کردن کندوها دانست و گفت: کندوی مورد نظر باید عاری از هر گونه موم، بره موم مانده از سال گذشته، لاشه زنبوران مرده و هر گونه ماده دیگر شود.

وی افزود: همه قاب‌هایی که فاقد جمعیت و نوزاد هستند باید از داخل کندو برداشته شود و قاب‌هایی که مقدار کمی عسل دارند نیز باید برداشته شود.

مسئول واحد زنبور عسل دامپزشکی خراسان‌جنوبی اظهار کرد: همه قاب‌ها باید به یک سمت کندو فشرده و کنار قاب آخری تخته‌ای سه لایه به صورت عمودی قرار گیرد و پارچه‌ای ضخیم مثل پارچه برزنت روی قاب‌ها و تخته سه لایه کشیده شود.

شفائی خاطرنشان کرد: گام مهم بعدی وجود مقدار کافی ذخیره غذایی در کندو است که باید به صورت قاب و پولک سربسته باشد.

وی ادامه داد: قرار دادن مقدار بیشتری عسل درون کندو نه تنها هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند، بلکه در آغاز فعالیت زنبوران عسل در سال آینده به رشد کلونی بسیار کمک کرده اما قرار دادن مقدار کمی عسل درون کندو عواقب جبران‌ناپذیری به دنبال خواهد داشت.

مسئول واحد زنبور عسل دامپزشکی خراسان‌جنوبی یادآور شد: موش‌ها دوست دارند از محیط مناسب و مطبوع داخل کندو برای لانه گزینی و زمستان‌گذرانی استفاده کنند، که این امر می‌تواند برای جمعیت کندو استرس‌زا باشد.

 

 

منبع:ایسنا

 

 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *