صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«سپاه محمد رسول الله»کی آمد + عکس

۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۹:۵۳
کد خبر: ۳۷۲۹۶۲
آنهایی که سنشان به دوران دفاع مقدس قد می‌دهد، حتماً رژه باشکوهی را به یاد دارند که تحت عنوان اعزام سپاهیان محمد رسول الله(ص) به جبهه‌ها صورت پذیرفت؛ اعزامی یکصد هزار نفری که بی‌نظیر بود.
به گزارش گروه فضای مجازی ، آن‌هایی که سنشان به دوران دفاع مقدس قد می‌دهد، حتماً رژه باشکوهی را به یاد دارند که تحت عنوان اعزام سپاهیان محمد رسول الله (ص) به جبهه‌ها صورت پذیرفت؛ اعزامی یکصد هزار نفری که تا آن موقع در تاریخ جنگ بی‌نظیر بود و شور و شوق زیادی در بین مردم ایجاد کرد.

به گزارش «جوان» در دوازدهم آذرماه ۱۳۶۵ ورزشگاه آزادی تهران شاهد حضور ده‌ها هزار رزمنده بسیجی بود که از اقصی نقاط کشور خود را به تهران رسانده بودند. این جمعیت با تجمع در ورزشگاه آزادی و سپس رژه در برخی از خیابان‌های تهران، آمادگی خود را برای اعزام به جبهه‌ها اعلام کردند؛ اعزامی که از پوشش خبری مناسبی نیز برخوردار شد و شور و اشتیاق زیادی در بین مردم ایجاد کرده بود.
 


عباسعلی مقدم ۴۰ ساله از بسیجیان مسجد باب‌الحوائج با یادآوری آن روز‌ها می‌گوید: «سال ۶۵ من فقط ۹ سال داشتم، اما اعزام سپاه محمد رسول‌الله (ص) را به‌خوبی یادم هست. آنقدر جمعیت در ورزشگاه آزادی جمع شده بود که دیدنش باعث غرورمان می‌شد. حتی سرودی هم برای آن‌ها ساخته شده بود که مرتب از تلویزیون پخش می‌شد؛ «سپاه محمد می‌آید می‌آید...» می‌گفتند قرار است این اعزام کار بعثی‌ها را تمام کند.

اعزام سپاهیان محمد در شرایطی صورت می‌پذیرفت که زمستان سال قبل یعنی در بهمن ماه ۱۳۶۴، ایران پس از چندین عملیات نه‌چندان موفق توانست رزمندگانش را به آن سوی اروندرود برساند و شبه‌جزیره فاو را به تصرف درآورد. والفجر ۸ که از آن به عنوان یک عملیات موفق نام برده می‌شود، تا حد زیادی دسترسی عراق به خلیج فارس را کوتاه کرد و حالا در یک عملیات بزرگ دیگر، قرار بود متصرفات فاو تکمیل شود و با تصرف بندر مهم بصره، دولت بعث عراق وادار به تسلیم شود؛ لذا تدارک بسیاری برای اعزام قوای محمد رسول‌الله (ص) به جبهه‌ها انجام گرفت تا مگر کار جنگ یکسره شود.

عملیاتی که قرار بود سرنوشت جنگ را یکسره کند، کربلای ۴ بود. این عملیات تنها ۲۱ روز بعد از اعزام سپاه یکصد هزارنفری محمد رسول‌الله (ص) انجام گرفت. اما چون کربلای ۴ با عدم‌الفتح رو به رو شد، منافقان و معاندان سعی کردند مردم را دلسرد کنند و به‌سرعت شایعاتی مبنی بر تعداد بالای شهدا پخش شد.

رضا ابراهیمی ۴۸ ساله از شهروندان تهرانی می‌گوید: «آن زمان شایعه کرده بودند که نصفی از اعزامی‌های سپاه محمد یا شهید شده‌اند یا جانباز. آدم یکجور‌هایی شایعات را باور می‌کرد. نه اینکه تعداد اعزامی‌ها بالا بود، فکر می‌کردیم با عدم‌الفتحی که در کربلای ۴ صورت گرفته، خیلی از این اعزامی‌ها به شهادت رسیده‌اند.»
 

در عملیات کربلای ۴ حدود ۲۵۰ گردان رزمی وارد عمل شدند. در اعزام سپاهیان محمد (ص) نیز عنوان شده بود که این سپاه بیش از ۲۰۰ گردان دارد؛ بنابراین قاعدتاً بسیاری از اعزامی‌های سپاه محمد در کربلای ۴ شرکت کرده بودند. اما آنطور که دشمن سعی می‌کرد آمار تلفات را بالا نشان بدهد، در مرحله اول کربلای ۴ تنها حدود ۳۰ گردان شرکت کردند که بعد از لطمات عمده‌ای که به آن‌ها وارد شد، عملیات در همان ساعات اولیه لغو شد.

دو هفته بعد از کربلای ۴، عملیات کربلای ۵ انجام گرفت. حدود ۲۰۰ گردان باقی مانده از سپاهیان محمد به کربلای ۵ ورود یافتند و طی بیش از ۷۰ روز نبرد شدید و خونین، تعدادی از این گردان‌ها بار‌ها و بار‌ها بازسازی شدند و جاده شلمچه به سوی بصره، با خون پاک شهدا فرش شد. نهایتاً کربلای ۵ با تثبیت موقعیت رزمندگان در ۱۵ کیلومتری بصره با پیروزی به انجام رسید. قطعنامه ۵۹۸ که تیرماه سال ۶۶ به تصویب رسید و پایه آتش‌بس بین ایران و عراق قرار گرفت، ماحصل پیروزی در کربلای ۵ بود. سپاهیان محمد آنطور که گفته بودند، به قولشان عمل کردند. آن‌ها توانستند سرنوشت جنگ را در کربلای ۵ با پیروزی رقم بزنند.

منبع: روزنامه جوان
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

برچسب ها: دوران دفاع مقدس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *