سال مالی چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، سال مالی برای کسب و کارها هر ۱۲ ماه یکبار آغاز میشود و روز آغاز آن برای کسب و کارها در کشورهای مختلف متفاوت است.
به عبارت دیگر برخلاف سال شمسی که روز آغاز آن در تمام جهان اول فروردین ماه است، اما سال مالی هر کشور توسط همان کشور مشخص میشود. معمولاً در ایران روز اول فروردین به عنوان روز آغاز سال مالی نیز در نظر گرفته میشود.
همین طور در کشورهای دیگر نیز هر کسب و کار یک سال مالی دارد که برای پرداخت و هماهنگی عملیات داخلی و همچنین عملیات مالی با دولتها به عنوان نقطهی مبدأ در نظر گرفته میشود. در کنار سال مالی رسمی که توسط دولتها مشخص میشود، معمولاً هرکسب و کار در داخل سیستم خود نیز میتواند سال مالی منحصر به فرد خود را داشته باشد و تاریخ آغاز آن را هم به دلخواه خود تعیین کند.
برخی از کسب و کارها در سیستم داخلی خود به جای تعریف سال مالی، دورهای را به نام دورهی مالی تعریف میکنند که تفاوت آن با سال مالی در مدت آن است. دورههای مالی معمولاً سه ماهه و شش ماهه در نظر گرفته میشوند. معمولاً شرکتهایی دورهی مالی برای خود تعریف میکنند که از حجم عملیات مالی بالایی برخوردار باشند؛ در نتیجه نیاز دارند تا در بازههای زمانی کوتاهتر از یک سال به ساماندهی عملیات و بازخوردگیری بپردازند.
شرکتها در پایان دورهی مالی یا سال مالی خود به صورتحسابهای مختلف مالی خود رسیدگی میکنند و پس از تعیین تکلیف کردن عملیات مالی یک سال گذشته و برطرف کردن اختلاف حسابها، پروندهی آن را میبندند؛ به چنین کاری بستن سال مالی گفته میشود. البته این به آن معنا نیست که شرکتها در سال فقط یک بار به حسابهایشان رسیدگی میکنند، بلکه عملیاتی نیز به نام گزارشهای میان دورهای وجود دارد که در بازههای زمانی کوتاهتر از یک ماهه تا ۶ ماهه انجام میشود.