صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پایان آذر، زمان تشکیل پنجمین دوره شورای عالی استان ها

۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۴:۴۸
کد خبر: ۳۷۲۳۶۸
پنجمین دوره شورای عالی استان‌ها از هفته پایانی آذر ماه کار خود را آغاز خواهد کرد و اعضای جدید باید در ابتدای کار، پیگیری ۱۸ طرح ارائه کرده به مجلس در دوره گذشته را پیگیری کنند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، پس از اینکه انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها و روستا‌ها در سراسر کشور برگزار شد، نمایندگان مردم در پارلمان‌های شهری معرفی شدند. 

در شرایطی که فعالیت شورا‌های اسلامی در شهر‌ها و روستا‌ها آغاز شده است، هنوز تکلیف اعضای پنجمین دوره شورای عالی استان‌ها مشخص نشده است. 

به منظور پیشبرد سریع برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی شهروندان در شهرها، ‌شورای عالی استان‌ها مرکب از نمایندگان شورا‌های استان‌ها تشکیل شده است. شورای عالی استان‌ها به عنوان دومین پارلمان بزرگ شهری مطرح است.

طرح‌ها و لوایح این شورا به مجلس و هیئت دولت ارسال شده و به همین خاطر نمی‌توان منکر اهمیت آن شد. 

در حال حاضر گفته می‌شود قرار است دوره پنجم شورای عالی استان‌ها تا پایان آذر ماه تشکیل شود. 

مهدی چمران، رئیس شورای عالی استان‌ها در این رابطه به خبرنگار گروه جامعه می‌گوید: تکلیف شورای عالی استان‌ها تا پایان آذر ماه مشخص خواهد شد و در حال حاضر منتظر تعیین و تکلیف وضعیت شورا‌های استان‌ها هستیم. 

وی می‌افزاید: تاکنون نمایندگان چنیدن استان معرفی شده اند، اما باید در انتظار مشخص شدن تمام نمایندگان بمانیم تا پس از آن، تکلیف را شورای پنجم شهر تهران را مشخص کنیم. 

رئیس شورای عالی استان‌ها با اشاره به تعداد قابل توجه نمایندگان شورای عالی استان‌ها می‌گوید: در شورای عالی استان‌ها ۷۵ نماینده از شورا‌های سراسر کشور حضور دارند و می‌توان این شورا را بزرگترین پارلمان کشور بعد از مجلس شورای اسلامی دانست. 

در شرایطی که هنوز مقدمات فعالیت اعضای جدید شورای عالی استان‌ها فراهم نشده است، برگزاری اجلاس‌های این شورا متوقف شده، اما فعالیت‌هایی همانند برقراری ارتباط با دولت و مجلس از سوی نمایندگان شورای قبلی همچنان ادامه دارد.

انتخابات شورای شهر و روستا به صورت مستقیم برگزار و منتخبان با رای مردم به پارلمان‌های محلی راه پیدا می‌کنند.

پس از تعیین اعضای هیئت رئیسه اعم از رئیس و منشی‌های شهر‌ها و روستاها، فرآیند انتخابات شورا‌های فرادست کلید می‌خورد. 

فرآیند انتخابات شورا‌های فرادست به این گونه است که هر روستا یک نفر را انتخاب و برای تشکیل شورای بخش، وی را به عنوان نماینده معرفی می‌کند.

پس از تشکیل شورای بخش، اعضای شورای بخش یک نفر را برای حضور در شورای شهرستان انتخاب و معرفی می‌کنند.شورا‌های شهر به موازات تشکیل شورا‌های فرادست (شورای شهرستان و استان) یک نفر را به عنوان نماینده انتخاب می‌کنند که البته انتخاب این افراد در هر شهرستان و استان بستگی به جمعیت آن منطقه دارد.

اعضای شورای هر استان بر اساس میزان جمعیت همان استان، افراد مد نظر خود را معرفی می‌کنند. برای مثال استان تهران، با داشتن ۴ نفر در شورای عالی استان‌ها بیشترین عضو را دارد و کم جمعیت‌ترین استان‌ها نیز دو نماینده در شورای عالی استان‌ها دارند.

در همین رابطه، اسدالله راشدی، معاون پارلمانی شورای عالی استان‌ها به خبرنگار گروه جامعه می‌گوید: شورای هر استان طبق قانون پس از دو ماه از آغاز به کار شورای شهرستان و روستا تشکیل شده و پس از آن فرآیند تشکیل شورای عالی استان‌ها آغاز می‌شود. 

وی با اشاره به جمعیت شورای عالی استان‌ها می‌گوید: جمعیت اعضای شورای عالی استان‌ها ۷۵ نفر است و اولین جلسه شورای عالی پس از ۳ ماه از آغاز به کار رسمی شورا‌ها خواهد بود. 

معاون پارلمانی شورای عالی استان‌ها می‌افزاید: با توجه به آغاز به کار شورا‌های شهر و روستا در اول شهریور ماه، پیش بینی می‌شود نخستین جلسه شورای عالی استان‌ها اواخر آذرماه یا اوایل دی ماه باشد.

شورای عالی استان‌ها مطابق اصل ۱۰۲ قانون اساسی، می‌تواند طرح‌هایی را در حوزه وظایف خود به تصویب برساند و آن‌ها را به مجلس شورای اسلامی ارسال کند. 

پیش از این بیش از ۱۸ طرح از سوی شورای عالی استان‌ها به مجلس شورای اسلامی برده شده بود. اعضای جدید شورای عالی استان‌ها که به‌زودی معرفی خواهند شد باید موضوع تصویب این طرح‌ها در مجلس را پیگیری کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *