مسکن اجتماعی در گیر و دار تخصیص بودجه/ تامین سالیانه 100 هزار واحد مسکونی محقق میشود؟
آنطور که بهعنوان نخستین هدف در این طرح در نظر گرفته شده قرار بر این بود بافتهای فرسوده درون شهرها انتخاب و زمین مورد نیاز از طریق ساماندهی بافتهای فرسوده شهری تأمین شود. از سوی دیگر با ساخت مجتمعهای مسکونی علاوه بر سکونت مالکان این خانههای قدیمی بخشی از متقاضیان کمدرآمد مسکن در واحدهای ساخته شده جای گیرند.
بدینترتیب طرح مسکن اجتماعی با نام «تأمین مسکن اقشار کمدرآمد» که با تفاهم وزارتهای راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی نهایی شد، تا اینکه نهایتا در سوم اسفندماه سال گذشته جزییات این طرح به تصویب هیات وزیران رسید. بر اساس آن مقرر شد سالیانه 100 هزار واحد در قالب مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی با مسوولیت بنیاد مسکن تامین شود؛ طرحی که با وجود گذشت 9 ماه از ابلاغ آن هنوز عملی نشده است.
در این بین راه اندازی صندوق پس انداز یکم که با هدف خانه دار کردن زوجین ایجاد شد تا حدودی موفق بود ولی مسئله مسکن اجتماعی برای کمک به اقشار کم درآمد جامعه هنوز عملی نشده است.
با این حال مسئولان در ماه های اخیر خبر از اجرای سریع مسکن اجتماعی خبر دادند ولی هنوز خبری از اجرای این طرح نشده است، و وزیر راه و شهرسازی در هفته اخیر در این باره گفت: طرح مسکن اجتماعی برای کمک به اقشار کم درآمد جامعه ارائه شد ولی به علت عدم تخصیص منایع در بودجه هنوز اجرایی نشده است.
همچنین در این میان مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: طرح مسکن اجتماعی با هدف تامین سالیانه هزاران واحد مسکن برای اقشار کم درآمد کلید خورده است.
با این تفاسیر مسئولان وزارت راه هر کدام پیشبرد طرح مسکن اجتماعی را به گونه ای تعبیر می کنند در حالی که وزیر راه خبر از نبود منابع برای اجرای این طرح می دهد.
براساس گزارش میزان، طرح مسکن اجتماعی برای تامین سالیانه 100 هزار واحد مسکونی اقشار کم درآمد جامعه قرار است 2400 میلیارد تومان تسهیلات بانکی و 420 میلیارد تومان یارانه دولتی پرداخت شود اما تاکنون هیچ اعتباری برای این طرح در نظر گرفته نشده است و امید می رود این طرح که کمک بسیاری به اقشار کم درآمد جامعه خواهد کرد نیز همانند سایر طرح ها در این زمینه به فراموشی سپرده نشود.