صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیاست‎های تفرقه‌اندازانه عربستان نمی‌تواند مانع نفوذ ایران در منطقه شود

۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۰:۱۵
کد خبر: ۳۷۱۷۷۵
پایگاه «نِیشِن» در گزارشی ضمن بررسی سیاست‎های جدید خاندان سعودی در منطقه می‌نویسد که راهبرد تفرقه‌انداز-و-حکومت کن عربستان تاکنون هیچ دست‌آوردی نداشته و نتوانسته مانعی جدی در برابر نفوذ ایران در منطقه ایجاد کند.

به گزارش گروه بین‌الملل ، وب‌سایت «نِیشِن» در گزارشی با اشاره به افزایش اقدامات ضدایرانی سعودی‌ها می‌نویسد که تحرک‌های تاکنونی عربستان نتوانسته مانعی در برابر نفوذ ایران در منطقه ایجاد کند.

نگارنده بر این اعتقاد است که محاصره اقتصادی کشور کوچک قطر از سوی عربستان و متحدانش و همچنین تلاش برای بی‌ثبات کردن لبنان، راهی برای مرحم‌نهادن شکست ریاض در تحولات سوریه است.

«سعد حریری» نخست وزیر لبنان روز شنبه ۱۳ آبان به طور غیر منتظره و غیرمعمول در هنگام حضورش در ریاض پایتخت عربستان، استعفای خود را از سمت نخست وزیری اعلام کرد.

بیشتر تحلیلگران معتقدند، استعفای حریری با فشار عربستان سعودی، با هدف ایجاد خلاء سیاسی در لبنان و اعمال فشار به حزب الله صورت گرفته است.

نویسنده با اشاره به تحولات داخلی عربستان و تلاش «محمد بن سلمان» برای قبضه تمام قدرت در دستان خود تأکید می‌کند: مخرج تمام تغییرات در سیاست داخلی و خارجی ریاض نشانه تلاش پادشاهی عربستان، پیروزی در رقابت با ایران بر سر سرکردگی (هژمونی) منطقه‌ای است.

وی با مقایسه نفوذ ایران و عربستان در منطقه و سیاست‎های این دو کشور در خاورمیانه تصریح می‌کند: در سال 2014 انقلابیون حوثی (انصارالله یمن) وارد فضای حاکمیتی و سیاسی یمن شدند و یک سال بعد کنترل بخش‎های زیادی از این کشور را به دست گرفتند. ظهور حوثی‌ها در یمن یک تحول محلی بود اما ریاض تمام تلاش خود را به کار برد تا «ایران‌هراسی» را بر این رویداد داخلی سوار کند. در لبنان نیز نیروهای حزب‌الله از متحدان ایران از سال 2016 با حضور خود در دولت اتحاد ملی لبنان نفوذ خود را در این کشور هرچه بیشتر افزایش داد.

نویسنده در همین راستا می‌افزاید که در سوریه نیز دولت سوریه موفق شدند جنگ شش‌ساله این کشور را با پیروزی به پایان برسانند، در حالی‌که متحدان عربستان یعنی گروه‌های مسلح به طور کامل شکست خورده‌اند و از سویی دیگر هنگامی که بخش زیادی از استان‎های عراق در سال 2014 به «خلافت» داعش پیوستند و پس از آن به وسیله ارتش دولت مرکزی بغداد و یگان‎های مردمی (حشدالشعبی) شکست خوردند، نفوذ عربستان در عراق بر باد رفت.

گزارش‌نویس پایگاه «نِیشِن» با تشریح برخی از اقدامات ضدایرانی ناشیانه عربستان در منطقه برای جبران عقب‌ماندگی نفوذ خود در منطقه به خصوص اجبار نخست‌وزیر لبنان به استعفا، به امید بی‌ثباتی و تفرقه در این کشور و به حاشیه‌راندن حزب‌الله لبنان، همکاری با اسرائیل برای مقابله با قدرت ایران در خاورمیانه می‌افزاید: سیاست تفرقه‌انداز-و-حکومت کن عربستان در منطقه تاکنون هیچ دست‌آوردی نداشته است؛ نقشه بازداشت خانگی سعد حریری و اجبار او به استعفا با برگشت نخست‌وزیر لبنان به کشورش با شکست مواجه شد، نه تنها پیامد‌ها منفی جهانی برای عربستان داشت، بلکه افکار عمومی لبنان نیز او را ملی‌گرایی می‌دانند که قربانی توطئه عربستان شده‌ است تا ایران.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *