صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بدنام کردن نهادهای امدادی برای سودجویی در فضای مجازی

۰۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۰:۰۹
کد خبر: ۳۷۱۳۵۲
برخی نام نهادهای امدادی را به راحتی در فضای مجازی بدنام می کنند تا بتوانند از خلا عدم اعتماد مردم استفاده و کمک های مردمی را به جای کرمانشاه به حساب شخصی خود سرازیر کنند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، همزمان با وقوع حوادث و بلایای طبیعی در کشور، مردم نوع دوست کشورمان همیشه در کنار نیروهای امدادی به کمک مردم آسیب دیده رفته و در کنار آنها قرار می گیرند، نمونه این موضوع را می توان در زلزله اخیر کرمانشاه مشاهده کرد. اما در بین حجم گسترده کمک های مردمی هستند افرادی که به دنبال منافع شخصی خود رفته و با سوء استفاده از احساسات مردم دست به کلاهبرداری می زنند.

کلاهبرداران که در گذشته در زمان بحران با خودرو وسایل مورد نیاز مردم را جمع آوری و به جای ارسال به خانه های خود می بردند، امروزه با پیشرفت تکنولوژی در داخل خانه از فضای سایبر برای کلاهبرداری استفاده می کنند. این افراد با ارائه شماره حساب خود به عنوان خیر اماده کمک به مردم زلزله زده از هموطنان می خواهند تا پول های نقد خود را که می خواهند به مناطق زلزله زده کمک کنند، به حساب این شیادان بریزند.

این افراد برای اینکه بتوانند در رسیدن به نیت شوم خود موفق شوند در فضای مجازی اقدام به گسترش شایعات و بدنام کردن سازمان های امدادی می کنند. در زلزله اخیر بسیاری با هجمه به هلال احمر این نهاد مردمی را ناکارامد جلوه دادند تا بتوانند برای خود نامی دست و پا و شماره حساب بانکی خود را معرفی کنند.

موضوع دیگری که باید در این رابطه مورد بررسی قرار گیرد، حضور سلبریتی ها در فضای مجازی برای جمع آوری کمک است. بسیاری از چهره های شاخص اقدام به ارائه شماره حساب کرده و با ارسال ویدئو هایی در فضای مجازی از مردم درخواست کمک کردند. در همین حال محرمان سایبری بلافاصله با ساخت صفحات جعلی به نام هنرمندان در فضای مجازی، از مردم خواستند تا کمک های خود را به حساب این افراد که از سوی آنها اعلام می شود واریز کنند. شماره حساب هایی که تمامی پول های جمع آوری شده را به سارق سا یبری می رساند.

جدا از موضوع کلاهبرداری از احساسات مردم، برخی با انتشار اخبار ناصحیح از زلزله به دنبال جذب مخاطب رفتند. موضوع مهم در این حوزه ایجاد ناامنی در میان مردم است. فردی برای جذب مخاطب تیتر های عجیبی مانند: " زلزله به تهران رسید" ،"مردم منتظر زلزله 8 ریشتری باشند"، "زلزله با 2000 کشته" را در فضای مجازی منتشر می کند و هنگامی که وارد کانال او می شوی، هیچ مورد جدیدی یافت نشده و با این تیترهای دلهره آور باعث افزایش بی اعتمادی مردم و ناامنی می شود.

بدون شک اگر در مواقع بحران روی این موضوعات از سوی پلیس فتا نظارت نشود، باید منتظر انتشار گسترده تر شایعات و سوء استفاده از احساسات مردم بود. البته گفته می شود در روزهای اخیر تعدادی حساب افراد سودجو مسدود و با تعدادی از مجرمان سایبری فضای مجازی برخورد شده است.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *