صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نهاد قضاوت بیشترین و عمیق ترین پیوند را با دین و مبانی شرعی دارد

۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۳:۵۱
کد خبر: ۳۷۰۹۴۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
اسماعیلی گفت: در بین دستگاه‎های حکومتی آنچه که پیوند عمیقی با دین دارد دستگاه قضایی است و برای همین دشمنان سعی دارند با ادعاهای واهی نظیر حقوق بشر، مبنای فکری ما را هدف قرار دهند.

به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، به نقل از روابط عمومی و ارتباطات دادگستری استان تهران، طی مراسمی با حضور غلامحسین اسماعیلی، رئیس کل دادگستری استان تهران، دادستان جدید عمومی و انقلاب شهرستان بهارستان معرفی شد.


غلامحسین اسماعیلی طی سخنانی ضمن تبریک حلول ماه ربیع الاول و تبریک هفته بسیج و نابودی داعش به تمامی مردم ایران و کشورهای عراق، سوریه و یمن اظهار داشت : تمام افراد ثمره شیرین و با برکت بسیج را به عینه مشاهده نمودند، چرا که امسال هفته گرامیداشت شجره طیبة بسیج، این نهالی که قریب به چهل سال از عمر او می گذرد و میوه هایش به ثمر رسیده تقارن پیدا نمود با ریشه کن شدن شجره خبیثه داعش به دست توانمند بسیجیان عالم اسلام با فرماندهی بزرگ بسیجی قهرمان، سردار سرافراز حاج قاسم سلیمانی و شایسته است که این پیروزی را بر تمام مسلمانان عالم و آنانی که دل در گرو اسلام و دین دارد تبریک گفت؛ و ما امروز عزت اسلام را در عالم مدیون بسیج می دانیم.


اسماعیلی در ادامه افزود: بسیج ماموریت دفاع از اسلام ، انقلاب ، انقلابیون و مسلمانان در اقصی نقاط عالم و حتی دفاع از مظلومان غیر مسلمان را بر عهده دارد و خدا را شاکریم بر این نعمت و بر این توفیقی که در این ایام روزی و نصیب ما شد و شایسته است در کنار این پیروزی ها یاد کنیم از امام شهدا و بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ، شهدای انقلاب ، دفاع مقدس و مدافعان حرم و تمامی شهیدانی که امروز در بهار ربیع الاول و در بهار نابودی داعش جایشان خالی است؛ امّا روح بلند آنان شاهد اعمال و رفتار من و شماست وامیدوارم پیروی از اندیشه، تفکر و حمایت از بسیج را همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب انجام دادند ؛ الگوی بسیار خوبی در جهت ادامه این مسیر متعالی در تمام ابعاد زندگی برای ما باشد.


رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به آیة شریفة« إِنَّا أَنْزَلْنا إِلَيْکَ الْکِتابَ بِالْحَقِّ لِتَحْکُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِما أَراکَ اللَّهُ وَ لا تَکُنْ لِلْخائِنينَ خَصيماً» عنوان داشت: ما به عنوان مسلمانان و جامعه اسلامی بر این باور و عقیده ایم که اسلام دارای احکام فردی و اجتماعی است و برای زندگی فردی ، اجتماعی و گروهی مان احکامی از ناحیه شرع مقدس بیان شده و در بین احکام اجتماعی و حکومتی این دین مبین؛ قضا و قضاوت نماد اصلی و عینی جامعه اسلامی است. اگر بخواهیم ببینیم نظامی و جامعه ای چقدر به اسلام و دین و شریعت تعلق دارد ؛ باید در بین دستگاه ها، دوایر و بخش های مختلف، به نهاد قضاوت آن نگاه داشته باشیم و ما با بررسی عملکرد مجموعه قضایی کشورمان می توانیم آثار و برکات اسلام در حوزه مسائل اجتماعی را شاهد باشیم و افزون بر این نه تنها از نگاه بیرونی نهاد قضاوت مظهر اجتماعی دین و حکومت دینی است؛ بلکه در بین اجزای اجتماعی و حکومتی نهاد قضاوت بیشترین و عمیق ترین پیوند را با دین و مبانی شرعی دارد و این پیوند ناگسستنی بین قضا و دین در سایر زوایای حکومتی اینگونه عمیق نیست، در سایر بخش ها شاید ما بتوانیم الگو بگیریم از نهادهای حکومتی دیگر کشورها در تامین نیازهای عمومی مردم ؛ لیکن رویکرد دینی به این امور جهت و قداست می بخشد. امّا در مساله قضاوت ما اصلا نمی توانیم در جامعه اسلامی، منهای شریعت مقدس موضوع قضای اسلامی را پیاده نماییم و از جاهای دیگر الگو بگیریم.


اسماعیلی خاطر نشان ساخت: در تفسیر آیه تلاوت شده برخی از مفسرین اینگونه گفته اند که قاضی حتی اگر نبی مکرم اسلام(ص) باشد؛ باز باید برابر آنچه که خدای متعال امر فرموده قضاوت نماید و نه بر مبنای سلیقه عمل کند و خداوند متعال حتی پیامبر اکرم(ص) را از این موضوع برحذر داشته است .


وی متذکر شد: خداوند در این آیه شریفه می فرماید: این کتاب را بر تو نازل کردیم تا تو قضاوت و داوری بین مردم نمایی مطابق آنچه خدا به تو یاد داده و به فرمان الهی باید قضاوت کنی و نه به چیز دیگری، اما در سایر حوزه های اجتماعی از جمله تهیه استراتژی دفاع با نخبگان، فرماندهان و صاحب نظران مشورت کن و نظرات دفاعی آن را بگیر و برای جنگ ها طرح و برنامه طراحی کن؛ امّا در حوزه قضا فقط از کتاب حق و قرآن و آنچه که خداوند فرموده عمل کن و باید توجه داشته باشیم کدام حوزه اجتماعی را سراغ دارید که محصور در اندیشه دینی و اسلامی باشد.


اسماعیلی در ادامه گفت: ما در مقام قضاوت جریان ، تفکر سیاسی حاکم و رایج در جامعه و حزب و گروه نداریم و فقط با حق و باطل ، خائن و امین ، بزه دیده و بزه کار مواجه هستیم، این حوزه کاری و ماموریت ماست و اگر امروز می بینید، شدیدترین تهاجمات علیه دستگاه قضایی در نظام جمهوری اسلامی ایران چه از ناحیه دشمنان بیرونی و برخی از جاهلان داخلی صورت می پذیرد، منشأ آن همین است و یک علت آن این است که ما بنای قضاوتمان بر اندیشه دینی است و عده ای با این امر مشکل دارند و حکومت دینی را نمی خواهند، چرا که در بین دستگاه های حکومتی آنچه که پیوند عمیقی با دین دارد دستگاه قضایی است و برای همین سعی دارند با ادعاهای واهی نظیر حقوق بشر، مبنای فکری ما را هدف قرار دهند و برای این منظور دشمنان به سراغ خائنین رفته اند تا بتوانند بواسطه آنها به نظام اسلامی و دستگاه قضایی لطمه وارد کنند.


وی گفت: ولیکن ما در راستای وظایف و رسالت مهمی که بر عهده داریم ؛ اگر شخصی خیانت نمود امر قضا را برای هر گروه و شخصی که به نظام، مردم و بیت المال خیانت نموده، بدون توجه به این که وابسته به کدام جریان و گروه و نهاد است، جاری و ساری خواهیم نمود و بنای ما بر این است که مطابق تعلیم دین مبین اسلام حامی و پشتیبان خائن نباشیم و این اراده اگر در ما شکل گرفت و در این مسیر حرکت نمودیم، ان شاء ا... نتیجه مطلوب را خواهیم گرفت.


رئیس کل دادگستری استان تهران در پایان سخنان خود پنج توصیه را به مدیران قضایی کرد و گفت: نخست: همواره بر موازین شرعی ، دینی و رعایت آن در تمام ابعاد زندگی و فردی اجتماعی و قضایی تاکید داشته باشید.


دوم: اهتمام جدی به رعایت حقوق عمومی داشته ؛ چراکه متاسفانه در عرصه های مختلف شاهد این هستیم که حقوق عمومی مردم توسط برخی افراد مورد تجاوز قرار می گیرد و به حقوق عمومی آنان آسیب می بیند که با رویکرد پیشگیری از تعدی و تجاوز با عوامل آن باید برخورد گردد.


سوم: تعامل و همکاری درون و برون سازمانی، با رئیس دادگستری، قضات، کارکنان، ائمه جمعه، شورای تامین تعامل و همکاری داشته باشید.


چهارم: روحیه بسیجی داشته باشیم و با کار جهادی و تلاش بی وقفه بتوانیم وظایف محوله را به نحو احسن به سرانجام برسانیم.


پنجم: بصورت مداوم بر حوزه کاری و عملکرد همکارانمان نظارت دقیق داشته و متوجه باشیم که در این حوزه ها چه می گذرد و با ذکاوت و تیز بینی به شهروندان اجازه بدهیم که آنچه آنان می بینند، به ما منعکس نمایند.


اسماعیلی در پایان سخنان خود در خصوص پرونده های قضایی مطروحه تصریح کرد : من به عنوان نماینده دستگاه قضایی اعلام می کنم که تلاش و اهتمام ما بر انجام امور قضایی مردم است و اگر در برخی از پرونده ها قضایی زمان زیادی صرف می شود به دلیل این است که کمک نماییم تا حقوق مردم استیفا شود و به موازات انجام امور قضایی از طریق فرآیند هایی اموال متهمان شناسایی، کارشناسی و بفروش برسد تا بدین طریق مشکلات مردم نیز مرتفع گردد و تنها به صدور احکام منجر نشود.


این گزارش در ادامه حاکی است، در این مراسم با اهداء لوح تقدیر و هدایایی از زحمات حمید رضا آذرپور تقدیر بعمل آمد و غلامرضا صادقی با دریافت ابلاغ قضائی خود به عنوان دادستان جدید شهرستان بهارستان رسماً آغاز بکار کرد.

براساس این گزارش، در این مراسم علاوه بر رئیس کل دادگستری و هیئت همراه، امام جمعه، فرماندار، بخشدار، شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر، مسئولین قضائی حوزه های همجوار، اعضای شوراهای حل اختلاف، قضات و کارمندان، نیروهای نظامی ، امنیتی و انتظامی، مسئولین اجرائی این شهرستان ، خانواده های معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان حضور داشتند و از خدمات حمید رضا آذر پور قدردانی شد و غلامرضا صادقی به عنوان دادستان جدید عمومی و انقلاب این شهرستان معرفی گردید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *