صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پاکسازی قومی دانستن عملیات روهینگیا از سوی آمریکا مفید نخواهد بود

۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۰:۰۲
کد خبر: ۳۷۰۶۹۴
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
سفیر روسیه در جنوب شرق آسیا بر این باور است که اقدام وزیر خارجه آمریکا در پاکسازی قومی دانستن عملیات ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا، مفید نیست.

به گزارش سرویس بین الملل به نقل از رویترز، نیکولای لیستوپادوف سفیر روسیه در جنوب شرق آسیا امروز پنجشنبه در سخنانی تاکید کرد: اینکه آمریکا سرکوب مسلمانان روهینگیا توسط ارتش میانمار را پاکسازی قومی بداند، مفید نبوده و موجب تشدید اوضاع خواهد شد.

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا، روز گذشته طی بیانیه‌ای در اشاره به جنایات وحشتناک در میانمار، گفت: پس از بررسی دقیق و جامع اطلاعات قابل دسترس، محرز شد که اوضاع در استان شمالی راخین پاکسازی قومی علیه روهینگیایی‌ها است.

وزیر خارجه آمریکا گفت: این خشونت‌ها و تجاوزها، که برخی از اعضای ارتش، نیروهای امنیتی و نگهبانان محلی در میانمار مسئولش هستند باعث رنج بی‌نهایت شده و صدها هزار مرد و زن و کودک را مجبور کرده که از خانه‌های خود در میانمار فرار کنند و به بنگلادش پناه ببرند.

گروه های حقوق بشری بر این باورند که ارتش میانمار جنایات گسترده‌ای را علیه مسلمانان روهینگیا در جریان عملیات اخیر در استان راخین مرتکب شده اند. سازمان ملل نیز پیش از این اقدامات سرکوب گرایانه ارتش میانمار در استان راخین را پاکسازی قومی ارزیابی کرده است.

نیکولای لیستوپادوف در ادامه تصریح کرد: تصور نمی کنم که این اقدام آمریکا کمکی به حل و فصل مشکل کند. بر عکس، این اقدام می تواند موجب تشدید اوضاع شود.

طی ماه جاری، روسیه و چین با بیانیه شورای امنیت موافقت کردند که از میانمار خواسته است تا تضمین دهد زور و خشونت نظامی افراطی علیه مسلمانان روهینگیا اعمال نخواهد کرد و نگرانی سازمان ملل را نسبت به موارد نقض حقوق بشر در میانمار اعلام کرده است.

این مقام روسی گفت: ما مخالف دخالت گسترده خارجی هستیم چرا که این مساله منجر به نتایج سازنده نخواهد شد. تحقیقات موسوم به تحقیقات مستقل که از سوی رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا درخواست شده، به طور کامل درباره میانمار مطرح نیست. تحقیقات مستقل از سوی میانمار قبول نخواهد شد و این یک اقدام غیرسازنده خواهد بود. رویکرد مسکو برای مساله راخین، استفاده از ابزارهای سیاسی و گفتگوی سیاسی است.

وی حاضر به توضیح بیشتری در این خصوص نشده است. این مقام روسی از مذاکرات میانمار و بنگلادش برای بازگرداندن آوارگان روهینگیا استقبال کرد و گفت: مساله روهینگیا را تنها می توان از طریق مذاکره بین دو طرف حل و فصل کرد چرا که میانمار و بنگلادش بیشترین دخالت را در این بحران دارند.

بنگلادش و میانمار امروز توافقنامه‌ای را برای بازگرداندن آوارگان روهینگیا به امضا رسانده اند.

از اواخر ماه اوت یعنی سه ماه قبل تاکنون بیش از 620 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از ترس اقدامات خشونت آمیز نیروهای امنیتی و ارتش میانمار، به بنگلادش گریخته اند.

تاکنون تعداد زیادی از مسلمانان روهینگیا در این عملیات سرکوب گرایانه کشته شده اند. نظامیان ارتش میانمار و اوباش به تعداد زیادی از زنان و دختران روهینگیا تجاوز کرده اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *