صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترویج فرهنگ استفاده از برنج خارجی در میان مصرف‌کنندگان

۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۰:۰۱
کد خبر: ۳۷۰۲۶۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
دبیر انجمن برنج با بیان اینکه نیاز کشور به واردات برنج، ۷۰۰ هزار تن است اما، طی ۶ ماهه امسال بیش از یک میلیون تن وارد کردیم، گفت: می‌خواهند مردم را به سمت مصرف برنج خارجی سوق دهند.

جمیل علیزاده شایق در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره بخشنامه وزارت صنعت،معدن و تجارت برای واردات برنج اظهار کرد: بخشنامه جدید واردات برنج به نوعی شکاندن دل کشاورزان بود آن هم در روزی که رئیس جمهور و وزیر جهادکشاورزی در مراسم خانه کشاورز به آنها امید داده بودند.

وی با بیان اینکه این بخشنامه یک کار اضافه و بی‌معنی بود،گفت: معمولا از اول مرداد تا اول آذر واردات برنج ممنوع است، و این بدین معنا است که از اول آذر تا اول مرداد می‌توان واردات انجام داد و دیگری لزومی برای صدور بخشنامه در این زمینه نبود و تاکنون مرسوم نبوده که بیایند و اعلام کنند واردات آزاد است.

دبیر انجمن برنج تاکید کرد: اگر واردات بیش از نیاز انجام نشود برای کشاورز فرقی نمی‌کند در چه زمانی واردات صورت گیرد، تمام نگرانی کشاورزان از واردات بیش از اندازه است.

شایق تصریح کرد: مجلس و قانون می گوید وزارت جهاد کشاورزی مسئول تنظیم بازار محصولات کشاورزی است، حالا چه اتفاقی افتاده که وزارت صنعت این بخشنامه را صادر می‌کند آن هم به تمام استان‌ها، در حالی که ثبت سفارش توسط سازمان توسعه تجارت صورت می‌گیرد.

دبیر انجمن برنج درباره میزان تولید برنج گفت: با کشت‌های دومی که کشاورزان انجام داند وضع تولید برنج امسال خوب بود و 2 میلیون 300هزار تن تولید داشتیم.

شایق با بیان اینکه مصرف سرانه کشور بین 36 تا 40 کیلوگرم است، گفت: با این میزان مصرف کشور به 3 میلیون تن برنج نیاز دارد که بخش اعظم آن در کشور تولید می‌شود.

وی تاکید کرد: در حالی که نیاز کشور به واردات 700 هزار تن است اما، طی 6 ماهه امسال بیش از یک میلیون تن وارد کردیم و آن دلیلی ندارد مگر اینکه بخواهیم مردم را به سمت مصرف برنج خارجی سوق دهیم تا برنج های داخلی روی دست کشاورز بماند.

دبیر انجمن برنج با بیان اینکه قیمت برنج در مقابل افزایش قیمت سایر اقلام مواد غذایی کمترین افزایش را داشته است، گفت:سازمان های نظارتی باید رصد کنند که چرا برنج هایی که از کشاورزان خریداری و از شمال وارد بازار تهران می‌شود با قیمت کاذب و ناخالصی به فروش می رسند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *