صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بانک‌ها قانونا باید موجودی حسابِ چکی که کسر موجودی دارد را به دارنده چک بپردازند

۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۷:۴۶
کد خبر: ۳۶۹۴۵۹
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
بانکها قانونا باید موجودی حساب چکی که کسر موجودی دارد را به دارنده چک بپردازند. کارشناسان وکیل‌آنلاین در این مورد توضیح داده‌اند.

به گزارش ، پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره برخورد بانک‌ها با چکی که کسر موجودی دارد، این است:

سلام من چکی داشتم که در روز موعد به بانک مراجعه کردم. مبلغ موجودی کافی نبود و بانک نیز موجودی را به من اعلام نکرد تا تصمیم بگیرم که برگشت بزنم یا اینکه همان میزان موجودی را دریافت کنم. ضمن اینکه متصدی باجه اساسا انکار می‌کرد که من حق دارم موجودی همان روز را گرفته و برای باقیمانده گواهی بگیرم. در چنین مواردی، چه کار بایستی بکنم؟ و چگونه مشکل را حل کنم؟ چگونه استنکاف متصدی را ثبت کنم تا بتوانم نسبت به او شکایت کنم؟
 
پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین:
بسیار پیش آمده است که شخص در مقام دارنده چک به منظور وصول وجه آن به بانک مراجعه می‌کند، اما کارمند بانک پس از بررسی حساب بانکی صادر کننده چک اذعان می‌کند موجودی حساب صادرکننده کافی نیست. مثلاً مبلغ مندرج در چک صد میلیون تومان می‌باشد درحالیکه صادرکننده فقط پنجاه میلیون تومان در حساب خود موجودی دارد.
در این مواقع رویه بانک‌ها معمولاً بدین شکل می‌باشد که از پرداخت همان پنجاه میلیون تومان خودداری کرده و گواهی عدم پرداخت را به میزان تمام وجه چک صادر می‌کنند. یا اینکه به دارنده اعلام می‌نمایند که معادل مبلغ کسری حساب کارسازی نماید و سپس تمام وجه چک را وصول نماید. قانونگذار در ماده پنج قانون صدور چک مصوب ۱۳۵۵ صراحتاً تکلیف این موضوع را روشن نموده است. در ماده مزبور آمده است: در صورتی که موجودی حساب صادرکننده چک نزد بانک کمتر از مبلغ مندرج در چک باشد به تقاضای دارنده چک، بانک مکلف است مبلغ موجود در حساب را به دارنده چک بپردازد و دارنده چک با قید مبلغ دریافت شده در پشت چک و تسلیم آن به بانک، گواهینامه‌ای مشتمل بر مشخصات چک و مبلغی که پرداخت شده از بانک دریافت می‌نماید؛ بنابراین چک مزبور فقط نسبت به مبلغی که کارسازی نشده است بی محل محسوب و گواهینامه بانک در این مورد برای دارنده چک جانشین اصل چک خواهد بود.
 
در مواردی که کارمند بانک نسبت به اجرای مقررات استنکاف ورزد، می‌توانید ضمن مراجعه به رئیس شعبه موضوع را پیگیری و درصورت اجرا نشدن قانون، به استناد ماده قانونی مورد اشاره، اقدام به طرح شکایت و درخواست خسارت نمایید.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *