نوهد هم وارد عملیات شد/ ارتش، سپاه و بسیج؛ محور امدادرسانی به زلزلهزدگان کرمانشاه
پس از وقوع زلزله یکشنبه شب که منجر به فوت و زخمی شدن تعداد قابل توجهی از هموطنانمان در غرب کشور شد، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با حضور گسترده در مناطق حادثه دیده، هم در امدادرسانی و هم در اسکان زلزلهزدگان، اقدامات قابل توجهی را انجام دادند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، پس از وقوع زلزله یکشنبه شب که منجر به فوت و زخمی شدن تعداد قابل توجهی از هموطنانمان در غرب کشور شد، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با حضور گسترده در مناطق حادثه دیده، هم در امدادرسانی و هم در اسکان زلزلهزدگان، اقدامات قابل توجهی را انجام دادند.
دومین روز امدادرسانی به زلزلهزدگان کرمانشاه نیز با حضور پررنگ و میدانی ارتش، سپاه و بسیج همراه بود.
ارتش
انجام اولین عمل جراحی مغز در بیمارستان صحرایی سرپل ذهاب
اولین عمل جراحی مغز در بیمارستان صحرایی نیروی زمینی ارتش در سرپل ذهاب توسط امیر سرتیپ دوم دکتر «شهنام بابلی» رییس اداره بهداشت و درمان نزاجا و متخصص مغز و اعصاب با موفقیت انجام شد. چنانچه مصدوم به کرمانشاه منتقل میشد تا در بیمارستانهای کرمانشاه مورد عمل جراحی قرار بگیرد، ممکن بود بیمار جان خود را از دست بدهد.
اعزام کاروان کمکهای نداجا به مناطق زلزلهزده غرب کشور
کاروان کمکهای مردمی نیروی دریایی راهبردی ارتش متشکل از اقلام ضروری همچون پتو، آب معدنی، موادّ غذایی و نیز تجهیزات و امکانات کامل پزشکی، ستاد این نیرو را به مقصد استان کرمانشاه ترک کرد. یک تیم پزشکی مجرّب با تخصّصهای مختلف و کادر پرستاری نیروی دریایی ارتش نیز بمنظور کمک رسانی به هموطنان در استان کرمانشاه راهی این استان شدند.
کاروان کمکهای مردمی نیروی دریایی راهبردی ارتش متشکل از اقلام ضروری همچون پتو، آب معدنی، موادّ غذایی و نیز تجهیزات و امکانات کامل پزشکی، ستاد این نیرو را به مقصد استان کرمانشاه ترک کرد. یک تیم پزشکی مجرّب با تخصّصهای مختلف و کادر پرستاری نیروی دریایی ارتش نیز بمنظور کمک رسانی به هموطنان در استان کرمانشاه راهی این استان شدند.
اعزام تیمهای جسدیاب تیپ نوهد به غرب کشور
تیمهای جسدیاب از تیپ ۶۵ نوهد با تجهیزات کامل جهت کاوش دقیقتر و کشف اجساد وارد منطقه سرپل ذهاب و قصرشیرین شدند.
تشکیل جلسه ستاد بحران در بیمارستان فوق تخصصی گلستان نداجا
با دستور امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در راستای پذیرش و امداد درمانی به مجروحین زلزله غرب کشور، ستاد بحران در بیمارستان فوق تخصصی گلستان این نیرو تشکیل شد.
در پی صدور دستور امیر دریادار حسین خانزادی ستاد بحران نیروی دریایی ارتش در بیمارستان گلستان نداجا در تهران تشکیل و تصمیمات لازم جهت اجرای برنامههای کمک رسانی تدوین شده است.
امیر دریادار دوم دکتر نوری رئیس بیمارستان فوق تخصصی گلستان نیروی دریایی ارتش ضمن ابراز همدردی با هموطنان داغدیده غرب کشور گفت: این بیمارستان آمادگی صد در صدی برای پذیرش مجروحین اعزامی از مناطق زلزله زده را دارد.
وی افزود: صبح روز سه شنبه ستاد بحران را در محل بیمارستان فوق تخصصی گلستان نیروی دریایی ارتش تشکیل دادیم و بر اساس مصوّبات جلسات برگزار شده مقرر شد ضمن آمادگی کامل برای پذیرش مجروحان حادثه زلزله تا ساعاتی دیگر کاروانی متشکّل از تیمهای مجرّب پزشکی و تجهیزات دارویی به استان کرمانشاه اعزام کنیم.
دریادار دوم نوری خاطر نشان کرد: پیش از این نیز طیّ یک مرحله تیمهای پزشکی و کادر پرستاری این بیمارستان برای امداد رسانی به هموطنان عزیزمان در غرب کشور به مناطق زلزله زده اعزام شده اند.
بازدید فرمانده نزاجا از روند امدادرسانی به زلزلهزدگان
امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران که از یکشنبه شب و ساعتی پس از وقوع زلزله در استان کرمانشاه، در مناطق حادثهدیده حاضر شده بود، صبح روز سه شنبه ۲۳ آبان با حضور در محل بیمارستان صحرایی نزاجا واقع در پادگان ابوذر شهرستان سرپلذهاب، در جریان روند امدادرسانی به زلزلهزدگان قرار گرفت. در جریان این بازدید، امیر حیدری گزارش اقدامات انجام شده را از امیر دکتر «شهنام بابلی» رئیس اداره بهداشت و درمان نزاجا دریافت کرد.
انجام ۶۰۰ سورتی پرواز هوانیروز در مناطق زلزلهزده
امیر یوسف قربانی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به اقدامات امدادرسانی هوانیروز در جریان زلزله غرب کشور اظهار کرد: هوانیروز به محض وقوع زلزله به دستور فرماندهی کل و فرماندهی نیروی زمینی ارتش، برنامهریزیهایش را انجام داد و از صبح علیالطلوع روز دوشنبه (۲۲ آبان)، بالگردهای خود را به پرواز درآورد.
وی با بیان اینکه بالگردهای هوانیروز تا الان که ۴۲ ساعت از وقوع زلزله میگذرد، ۶۰۰ سورتی پرواز داشتهاند و نزدیک به ۹۵۰ نفر تخلیه مجروح انجام دادهاند، عنوان کرد: در حال حاضر بالگردهای هوانیروز برای آذوقه رسانی و اهدای وسایل گرمایشی به زلزلهزدگان روستاهایی صعب العبور و مناطقی که امکان عبور و مرور با خودرو به آنجا سخت باشد، در حال حرکت هستند.
فرمانده هوانیروز ارتش با بیان اینکه کار اصلی تخلیه مجروح توسط هوانیروز تقریبا تمام شده است، گفت: ما تا لحظهای که سلسله مراتب تدارک ببینند و تا وقتیکه مردم نیاز داشته باشند در کنار آنها خواهیم بود.
امیر قربانی در پایان نیز خاطرنشان کرد: هر جا که به ما ابلاغ شود عمل میکنیم و طبق دستورات ابلاغی به ما، فعالیتهای هوانیروز تا این لحظه فقط در استان کرمانشاه بوده و اگر از هوانیروز خواسته شود برای ادامه روند امدادرسانی باید به سایر استانها نیز برود، ما حتما این کار را انجام خواهیم داد.
ارسال اقلام ضروری و مورد نیاز زلزلهزدگان با هواپیماهای ۷۴۷ و ایلوشین نیروی هوایی
اقلام ضروری و مورد نیاز زلزله زدگان بوسیله هواپیماهای ۷۴۷ و ایلوشین نیروی هوایی ارتش به مناطق غرب کشور ارسال شد. اقلام مورد نیاز زلزله زدگان غرب کشور، دقایقی پیش بوسیله دو فروند هواپیماهای ۷۴۷ و ایلوشین به استان کرمانشاه ارسال شد. این اقلام شامل چادر، پتو و آب معدنی است که از سوی جمعیت هلال احمر کشور و نیروی هوایی ارتش به مردم زلزله زده اهدا شده است.
همچنین ۲۰ تن از پزشکان متخصص نیروی هوایی ارتش به سرپرستی دکتر نصوحی رییس اداره بهداشت و درمان این نیرو با هواپیماهای فوق به منطقه اعزام شدند. برخی اقلام ضروری مناطق زلزله زده نیز، شب گذشته توسط سه فروند هواپیمای C۱۳۰ استان کرمانشاه ارسال شده بود.
سپاه پاسداران
حضور فرمانده سپاه در دورافتادهترین نقاط زلزلهزده غرب ایران
سرلشکر محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از صبح دیروز در استان کرمانشاه به سر میبرد، در ادامه بازدید از مناطق زلزله زده در این استان، از روستاهای مرزی در حاشیه شهر سر پل ذهاب بازدید کرد. فرمانده سپاه در این بازدید، در جریان آخرین روند کمک رسانی نیروهای امدادی به خصوص یگانهای امدادی سپاه قرار گرفته و دستورات لازم برای تسریع در روند کمک رسانی به مردم آسیب دیده را صادر کرد.
پخت و توزیع روزانه ۴۰ هزار پُرس غذای گرم در بین زلزلهزدگان روستایی
سردار «عبادالله عبداللهی» در گفتوگویی تلویزیونی، درباره آخرین فعالیتهای کمکرسانی این قرارگاه به زلزلهزدگان کرمانشاه، اظهار داشت: با تقسیم کار صورت گرفته، مقرر شده تا تمام موسسات میانی این قرارگاه هر یک به طول هشتاد کیلومتر خدمات رسانی از جمله تامین تغذیه، آب، چادر، پوشاک گرم و پتو را برای مردم روستاهای حادثه دیده در منطقه برعهده بگیرند.
وی افزود: همچنین بر این اساس مقرر شد تا روزانه ۴۰ هزار پرس غذای گرم نیز برای توزیع میان روستاییان منطقه زلزله زده طبخ شود؛ در همین رابطه دو فروند بالگرد برای تسریع در روند انتقال کمکهای قرارگاه به روستاییان اختصاص یافته است.
سردار «عبادالله عبداللهی» در گفتوگویی تلویزیونی، درباره آخرین فعالیتهای کمکرسانی این قرارگاه به زلزلهزدگان کرمانشاه، اظهار داشت: با تقسیم کار صورت گرفته، مقرر شده تا تمام موسسات میانی این قرارگاه هر یک به طول هشتاد کیلومتر خدمات رسانی از جمله تامین تغذیه، آب، چادر، پوشاک گرم و پتو را برای مردم روستاهای حادثه دیده در منطقه برعهده بگیرند.
وی افزود: همچنین بر این اساس مقرر شد تا روزانه ۴۰ هزار پرس غذای گرم نیز برای توزیع میان روستاییان منطقه زلزله زده طبخ شود؛ در همین رابطه دو فروند بالگرد برای تسریع در روند انتقال کمکهای قرارگاه به روستاییان اختصاص یافته است.
حضور سردار پاکپور در مناطق زلزلهزده
سردار «محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران در پی زلزله یکشنبه شب استان کرمانشاه جهت بررسی روند امدادرسانی در مناطق زلزلهزده غرب کشور حضور یافت.
خدمت رسانی ۶ بیمارستان صحرایی توسط بهداری نزسا در مناطق زلزلهزده
سردارسرتیپ دوم پاسدار احمد اخوان معاون بهداری نیروی زمینی سپاه درباره اقدامات انجام شده توسط نیروی زمینی سپاه برای درمان زلزله زدگان اظهار داشت: از همان ساعتهای اولیه پس از وقوع زلزله تیمهای امداد نیروی زمینی سپاه به سرعت وارد میدان شدند و اقدامات لازم را انجام دادند.
وی افزود: پس از اولین ساعات ابلاغ توسط قرارگاه منطقهای نجف اشرف، تیمهای امداد و نجات و سامانههای امداد و انتقال در منطقه حضور یافته و به مردم زلزله زده خدمات ارائه نمودند؛ همچنین بیمارستان سیار امام حسین (ع) کرمانشاه در منطقه سرپل ذهاب مستقر شد.
سردار اخوان با بیان اینکه نیروی زمینی سپاه تعداد ۶ بیمارستان صحرایی را برای خدمت رسانی در منطقه مستقر کرده است، گفت: بیمارستان امام حسین (ع) به عنوان محور در منطقه در حال انجام وظیفه است و توانسته با موفقیت مصدومین را مداوا کند.
معاون بهداری نیروی زمینی سپاه ادامه داد: بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) دارای شاخصهای بسیار خوبی است و خدمات مناسبی را ارائه کرده است.
سردار اخوان تاکید کرد: بیمارستانهای دیگر صحرایی همچون بیمارستان صحرایی شهید قاضی (ره) سنندج در منطقه جوانرود، بیمارستان صحرایی شهید صدوقی اصفهان در اسلام آباد غرب، بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) در سرپل ذهاب و یک بیمارستان در منطقه کرمانشاه مستقر شده تا خدمت رسانی لازم را به مجروحین ارائه کند.
معاون بهداری نیروی زمینی سپاه با بیان اینکه در بحث استقرار و خدمت رسانی بیمارستان ها، دقت و سرعت از اهمیت بسیاری برخوردار است عنوان داشت: در این زمینه همه بیمارستانهای احداث شده توسط نیروی زمینی سپاه از انگیزه بسیار بالایی برخوردارند و با دقت، سرعت و انگیزه بالایی به مصدومین خدمت رسانی میکنند.
وی با بیان اینکه نیروها ازانگیزه کافی برای خدمت رسانی به زلزله زدگان منطقه غرب برخوردارند یادآور شد: آمادگی بیمارستانهای صحرایی نیروی زمینی سپاه در مداوای مصدومان عالی بوده است.
معاون بهداری نیروی زمینی سپاه با اشاره به امکانات بیمارستان امام حسین (ع) گفت: این بیمارستان از ساعات اولیه حادثه به ۲۵۰ مصدوم خدمت رسانی کرده و با افزایش ۵۰ تختی؛ میتواند به تعداد بیشتری از هموطنان زلزله زده در منطقه خدمت رسانی کند.
وی درباره تعداد پزشکان اعزام شده به منطقه گفت: معاونت بهداری نیروی زمینی سپاه ۴۷۵ کادر درمانی را با ۵ سورتی پرواز اعزام کرده است.
سردار اخوان درباره تعداد آمبولانسهای مستقر شده توسط نیروی زمینی در منطقه گفت: معاونت بهداری نیروی زمینی سپاه ۴۷ آمبولانس را در منطقه مستقر کرده است.
بسیج
حضور سردار فضلی در شهرستان «ثلاث باباجانی»
سردار سرتیپ «علی فضلی» جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین که از روز گذشته به مناطق زلزلهزده غرب کشور سفر کرده است، صبح سه شنبه در شهرستان ثلاث باباجانی حضور یافت.
وی ضمن بررسی اقدامات صورت گرفته توسط نیروهای سپاه و بسیج در کمکرسانی به مردم، با خانوادههای آسیبدیدگان به گفتوگو پرداخت.
پایان کار بیمارستان صحرایی سرپلذهاب تا یکی دو روز آینده
محمد رئیسزاده در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به وضعیت امدادرسانی به زلزلهزدگان استان کرمانشاه اظهار کرد: به لطف خدا و با کمک نیروهای بهداشتی و درمانی استان کرمانشاه و نیروهایی که از مناطق مختلف خودشان را به این منطقه رساندند، بحث امداد و درمان حادثهدیدگان به یک وضعیت پایدار رسیده است.
وی با بیان اینکه عمده کار بیمارستان صحرایی که در منطقه سرپل ذهاب توسط بسیج جامعه پزشکی، اورژانس و بهداری نیروی زمینی برپا شد، برای همان ساعات اولیهای بود که مصدومان ازدحام زیادی داشتند، عنوان کرد: به نظر میرسد کار بیمارستان صحرایی سرپلذهاب تا یکی دو روز آینده به پایان برسد.
رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر تقریبا همه مصدومان و مجروحان سازماندهی و تعیین تکلیف شدند، افزود: طی ۳۰ ساعت گذشته، آن مصدومانی که نیاز به اعزام داشتند اعزام شدند؛ آنها که نیاز به بستری شدن داشتند، بستری شدند و بقیه مصدومان زلزلهزده نیز به شکل سرپایی مورد درمان و مداوا قرار گرفتند.
رئیس زاده ادامه داد: اکنون مشکل حادی به لحاظ کمبود تخت، پزشک و پرستار در استان کرمانشاه وجود ندارد و حتی نیازی به اعزام نیروهای کمکی از سایر استانها نیز احساس نمیشود.
وی در پایان با اشاره به سرمای هوای کرمانشاه گفت: علیرغم مشکلاتی که برودت هوا برای زلزلهزده ایجاد کرده است، اما این سرما کمک میکند که بیماریهای عفونی در منطقه کمتر شایع باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *