صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هنگام آلودگی هوا چه بخوریم؟/ راهکار‌هایی برای افزایش انرژی روزانه/ زخم‌های ماندگار بیش از دو هفته را جدی بگیرید

۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۹:۲۹
کد خبر: ۳۶۷۵۳۶
هنگام آلودگی هوا چه بخوریم؟، راهکار‌هایی برای افزایش انرژی روزانه، زخم‌های ماندگار بیش از دو هفته را جدی بگیرید و ... را در بسته سلامت میزان بخوانید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، هنگام آلودگی هوا چه بخوریم؟، راهکارهایی برای افزایش انرژی روزانه، زخم‌های ماندگار بیش از دو هفته را جدی بگیرید و ... را در بسته سلامت میزان بخوانید.

میوه ای که راز جلوگیری از بیماری‌هاست!

جام جم: جدا از خوشمزگی، خرما خواص مفیدی به ویژه برای سلامتی قلبی دارد. انواع مختلف خرما، یک ماده غذایی بسیار مفید برای اندام‌های بدن و به ویژه برای قلب است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف روزانه خرما از سخت شدن رگ‌ها جلوگیری می‌کند که علت اصلی سکته قلبی است. تحقیق دانشگاه هاروارد آمریکا نشان می‌دهد که خرما یک ماده غذایی کاهش دهنده فشار خون است. این تحقیق به افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند توصیه می‌کند که در هفته ۲۲۰ گرم خرما مصرف کنند تا فشار خون آنها کاهش یابد. خرما یک منبع خوب برای پتاسیم است که ماده‌ای مهم در سلامتی قلب می‌باشد. کارشناسان تغذیه می‌گویند مصرف روزانه ۱۰۰ گرم خرما ۲۰ درصد پتاسیم مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. یک تحقیق دیگر نشان می‌دهد زنانی که روزانه ۳۲۰۰ میلیگرم پتاسیم مصرف می‌کنند ۲۱ درصد کمتر در معرض حمله قلبی قرار می‌گیرند. خرما سرشار از آهن است و ماده اصلی در هموگلبین خون است. کمبود آهن در بدن باعث کم خونی می‌شود و به همین دلیل خوردن روزانه خرما مقدار لازم آهن را به بدن می‌رساند و از کم خونی به ویژه در کودکان و زنان باردار جلوگیری می‌کند. ۱۰۰ گرم خرما حاوی ۹/۰ میلیگرم آهن است. خرما سرشار از قند‌های ساده همچون گلوکز، فروکتوز و ساکاروز است و به همین دلیل یک ماده انرژی‌زای سریع برای بدن می‌باشد. کارشناسان تغذیه به ورزشکاران توصیه می‌کنند ۲ وعده خرما قبل و بعد از تمرین‌ها داشته باشند تا انرژی لازم تامین شود. خرما به مغز انرژی لازم برای تقویت حافظه و تمرکز را می‌دهد و به همین دلیل خرما را به رژیم غذایی کودکان و سالخوردگان اضافه می‌کنند تا در مورد این گروه اخیر از خطر ابتلا به الزایمر جلوگیری شود.


با معده خالی قهوه نخورید

عصر ایران: برای بسیاری از مردم جهان نوشیدن قهوه صبحگاهی یک ضرورت محسوب می‌شود. شاید هیچ زنگ هشداری بهتر از یک لیوان گرم از نوشیدنی مورد علاقه شما نباشد. همچنین، نیازی نیست درباره این عادت روزانه خود احساس گناه داشته باشید. نوشیدن قهوه می‌تواند فواید سلامت مختلفی را ارائه کند که از آن جمله می‌توان به محافظت از مغز در برابر زوال عقل اشاره کرد اما باید یک نکته را به خاطر داشته باشید و آن عدم نوشیدن قهوه با معده خالی است. قهوه می‌تواند تاثیری جدی بر دستگاه گوارش شما داشته باشد. نوشیدن قهوه می‌تواند تولید اسید در معده را افزایش دهد و اگر پیش از این کار چیزی نخورده باشید، اسید می‌تواند به پوشش داخلی معده آسیب وارد کرده و موجب سوء هاضمه و سوزش سر دل شود. این شرایط برای قهوه بدون کافئین نیز صادق است. اما این تنها خطر مرتبط با نوشیدن قهوه با معده خالی نیست. انجام این کار می‌تواند موجب عصبانیت، آشفتگی و اثرات دیگر از جمله تغییرات خلقی شود. همچنین، نوشیدن قهوه با معده خالی می‌تواند موجب افزایش نشانه‌های اضطراب شود و ضربان قلب، تحریک‌پذیری و ناتوانی در تمرکز را افزایش دهد. نوشیدن قهوه به تنهایی هنگام صبح می‌تواند ریتم شبانه‌روزی را نیز تخریب کند. زمانی که از خواب بیدار می‌شوید، ساعت داخلی بدن انسان هورمونی به نام کورتیزول را ترشح می‌کند و احساس هوشیاری و انرژی را در شما ایجاد می‌کند. با این حال بر خلاف انتظار شما، پژوهش‌ها نشان داده‌اند که مصرف قهوه موجب کاهش سطوح کورتیزول می‌شود. در نتیجه، نوشیدن قهوه صبحگاهی می‌تواند بیشتر احساس خواب آلودگی را در فرد ایجاد کند. البته افراد بسیاری سال‌هاست با معده خالی قهوه مصرف می‌کنند و احساس یا شرایط ناخوشایندی برای آنها شکل نمی‌گیرد. اگر این وضعیت برای شما نیز صدق می‌کند می‌توانید همچنان به نوشیدن قهوه صبحگاهی خود ادامه دهید! اما برای افراد دیگر نوشیدن قهوه همراه با صبحانه‌ای کامل یا حداقل در شرایطی که معده خالی نیست، توصیه می‌شود.»


هنگام آلودگی هوا چه بخوریم؟

باشگاه خبرنگاران: افراد در روز‌های آلوده باید روزانه حدود 6 تا 8 لیوان آب بنوشند. همچنین آنها باید از مصرف نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه و آبمیوه‌های صنعتی به خصوص در این روز‌ها خود‌داری کنند و آبمیوه‌های خانگی را جایگزین کنند. مصرف میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان مانند سیب قرمز،‌ انار و انگور قرمز به علت رنگ‌دانه‌هایی که دارند نیز در روز‌های آلوده مفید است. همچنین سیب حاوی مقادیر بالایی پکتین‌ است که تاثیر بسزایی در کاهش اثرات آلودگی هوا دارند. نوشیدن روزانه یک لیوان چای سبز نیز در روز‌های آلوده موثر است. مصرف سبزیجات حاوی فیبر نیز در روز‌های آلوده ضروری است. زیرا این سبزیجات به مواد مضر موجود در بدن می‌چسبند و مدت زمان باقی ماندن مواد سمی در بدن را کاهش می‌دهند. بیماران قلبی و عروقی و تنفسی باید در روزهایی که شاخص آلودگی هوا بالا است در خانه بمانند و ترجیحا از ورزش و فعالیت بدنی در فضای باز پرهیز کنند. استراحت و خواب نیز نقش موثری برای مقابله با اثرات آلودگی هوا دارند. بنابراین افراد باید روزها 45 دقیقه و شب‌ها 8 ساعت بخوابند. در هنگام استراحت و خواب، مواد در بدن آنالیز و مواد مفید جذب و مواد مضر دفع می‌شود. افراد در روز‌های آلوده باید از مصرف قند،‌ شکر و موادی که چربی‌های اشباع بالایی دارند، خودداری کنند. این مواد باعث تولید رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شوند. در‌ نتیجه مقدار رادیکال‌های آزاد در بدن افزایش چشم‌گیری پیدا می‌کنند و بدن نمی‌تواند با این مقدار رادیکال آزاد مقابله کند. بنابراین این رادیکال‌های آزاد اضافی به سیستم قلبی و عروقی آسیب می‌رسانند و منجر به بیماری‌هایی مانند دیابت و انواع سرطان‌ها می‌شوند. افراد باید در روز‌های آلوده مصرف چربی‌های اشباع و جامد را به حداقل ممکن برسانند و از روغن‌هایی مانند، روغن زیتون، ‌کلزا‌ و کنجد در پخت و پز و سالاد استفاده کنند.


گیاهان دارویی سرکوب‌کننده تنگی نفس

نعناع خواص فراوانی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به تسکین درد گلو، سرفه و تقویت دستگاه تنفسی اشاره کرد. دمنوش، شربت و استشمام بوی نعناع برای مبتلایان به آسم یا تنگی نفس توصیه می‌شود. آویشن داروی طبیعی سرماخوردگی، گرفتگی صدا، سرفه و به طور کلی درمان گیاهی تنگی نفس است. دم‌کرده بابونه مجاری تنفسی را باز می‌کند و علائم آسم را کاهش می‌دهد. یکی از روش‌های درمان گیاهی تنگی نفس، مصرف پیاز است. پیاز به علت ترکیبات گوگردی که دارد مجاری تنفسی را ضدعفونی می‌کند. همچنین می‌توان از مخلوط آب پیاز و آب لیمو نیز برای درمان تنگی نفس استفاده کرد.


راهکارهایی برای افزایش انرژی روزانه

تبیان: خوردن صبحانه مقوی شما را در طی روز هشیارتر نگه می‌دارد. در مطالعه‌ای که در دانشگاه کاردیف انجام شد نشان داد افرادی که از غلات غنی از فیبر در وعده غذایی صبحانه استفاده می‌کنند ده درصد کمتر از بقیه افراد احساس خستگی می‌کنند، کمتر در معرض افسردگی قرار می‌گیرند و نیز مهارت‌های شناختی بهتری دارند. متخصصان معتقدند بهترین راه این است که بر کافئین خیلی تکیه نکنیم؛ اما اگر عادت به خوردن آن پیدا کرده‌اید، توصیه می‌کنیم که میزان قهوه‌ای که در هر روز مصرف می‌کرده‌اید را در طی روز تقسیم کنید. مصرف وعده‌های غذایی اندک هر سه یا چهار ساعت یک بار در روز سطح قند خون شما را متعادل نگه می‌دارد این کار سبب می‌شود که دچار ضعف و کمبود انرژی نشوید و در عین حال از پرخوری جلوگیری می‌کند. دقت کنید هر وعده غذایی حاوی کربوهیدرات، پروتئین، چربی‌های مفید مانند روغن زیتون باشد؛ غذایی حاوی 120 گرم مرغ و سبزیجات به همراه روغن زیتون. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که نگهداری گلدان در اتاق کار باعث می‌شود که اضطراب کمتری احساس کنید. توصیه می‌کنیم از گلدان‌هایی که در اندازه کوچک و راحت پرورش می‌یابند استفاده کنید.


زخم‌های ماندگار بیش از دو هفته را جدی بگیرید

مهر: هر نوع زخمی که بیشتر از ۱۴ روز بهبود نیابد، خال‌های که تغییر رنگ دهند و بزرگ‌تر شوند همچنین هر زخم غیر معمول در گوش و بینی، تغییر صدا و بی حسی در صورت باید جدی گرفته شوند چراکه می توانند نشانه‌ای از سرطان پوست باشند بنابراین باید توسط پزشک متخصص مورد آزمایش و بررسی قرار گیرند.


عادات ساده‌ای که سلامت روان را تقویت می‌کنند

ایندیپندنت: خوردن نهار در کنار چک کردن ایمیل کار خطرناکی نیست اما انجام همزمان چند کار با هم نشان دهنده این است که فرد اضطراب دارد. نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد راه رفتن با اعتماد به نفس و مطمئن به گونه‌ای که سر به سمت پایین خمیده نباشد و شانه‌ها به سمت عقب باشند، می‌تواند حس خوبی را در فرد ایجاد کند. وقتی بدن در حالتی قرار می‌گیرد که شانه‌ها به سمت پایین خمیده و حالت قوز کرده باشند بیشتر احتمال دارد فرد روی موضوعات منفی تمرکز کند. ممکن است تصور کنید ثبت تصاویر از تمامی لحظات باعث می‌شود شما آن‌ها را بیشتر به یاد بسپارید اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این کار نتیجه عکس در روحیه فرد دارد. ورزش کردن برای سه بار در هفته موجب می‌شود فرد ۱۹ درصد کمتر احساس افسردگی داشته باشد. طبق مطالعه انجام شده در کالج دانشگاهی لندن افراد فعال کمتر افسرده می‌شوند و افراد افسرده کمتر فعال هستند و جنب و جوش دارند. هر چه انجام کاری را به دلیل ترس از آن به تعویق اندازید تاثیر مخرب آن بیشتر می‌شود. با گوش دادن به موسیقی یا ورزش کردن استرس خود را کاهش داده تا بتوانید بهتر کار خود را به ثمر برسانید. داشتن رابطه با افرادی که شما را مدام تحقیر می‌کنند، باعث می‌شود حس عزت نفس فرد آسیب ببیند؛ در نتیجه فرد را مستعد اضطراب و افسردگی می‌کند. زمان‌هایی را تنها برای خود در نظر بگیرید و به انجام کارهای شخصی خود اختصاص دهید زیرا کمک می‌کند اضطراب و افسردگی از شما دور شود.


رژیم غذایی فوق العاده برای درمان مبتلایان به آرتریت روماتوئید

ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید می‌تواند بیمار را با مشکل‌های گوناگونی در دیلی میل: کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند برخی مواد غذایی دارای مواد مغذی ویژه‌ای هستند که می‌توانند سبب درمان و کنترل درد گرفتگی عضله‌های بدن و بیماری آرتریت روماتوئید شوند. از جمله این خوراکی‌ها می‌توان زنجبیل، زغال اخته، روغن زیتون و چای سبز را نام برد. براساس پژوهش‌ها بیماری آرتروز در اثر التهاب به وجود می‌آید و از جمله دیگر خوراکی‌هایی که می‌تواند التهاب را در بدن از بین ببرد می‌توان گریپ فروت، زردچوبه، انار، انگور، زردچوبه و روغن کبد ماهی را نام برد. کارشناسان به افراد مبتلا به بیماری آرتروز مفاصل توصیه می‌کنند کمتر از مواد غذایی پروتئین حیوانی استفاده کنند و در عوض در رژیم غذایی خود مصرف انواع میوه، سبزی‌های تازه، ماست، برنج، جو، گندم، انگور، هلو، موز، سیب، آلو خشک، انبه، محصول‌های پروبیوتیک و مواد لبنی، حبوبات و غلات را قرار دهند. مواد گوشتی به دلیل وجود ترکیب‌هایی می‌توانند سبب التهاب عضله‌ها و سفتی آنها شوند. بیماری آرتریت روماتوئید از دسته بیماری‌های خود ایمنی است که بر اثر آن سیستم ایمنی به مفصل‌های بدن حمله می‌کند و سبب از کار افتادن مفصل ها، خشکی و گرفتگی آنها می‌شود. فرد مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید در بیشتر زمان ها درد شدیدی را تحمل می‌کند و در نهایت به دلیل معلولیت و از کار افتادن ریه‌ها جان خود را از دست می‌دهد. سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید نوعی ماده شیمیایی به نام سیتوکین (cytokines)تولید می‌کند که سبب سفتی و درد مفصل‌ها می‌شود و مصرف خوراکی‌های نام برده مانع از تولید آنها می‌شود. کارشناسان به افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید توصیه می‌کنند رژیم غذایی مدیترانه‌ای را رعایت و از مصرف مواد دخانی و فست فود و غذاهای فرآوری اجتناب کنند، زیرا سبب تشدید بیماری در آنها می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *