صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گلبدین حکمتیار، امیر فتنه و ناخواسته‌ترین "چهره سیاسی افغانستان"

۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۰:۰۲
کد خبر: ۳۶۷۴۹۷
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
یک روزنامه چاپ کابل در واکنش به اظهارات اخیر رهبر حزب اسلامی در افغانستان، وی را ناخواسته‌ترین چهره سیاسی و امیر فتنه یاد کرده است که برای تحکیم جایگاه سیاسی خود به اختلافات قومی دامن می‌زند.

به گزارش سرویس بین الملل ، اخیراً حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان در نشست شورای مرکزی این حزب گفته بود که جنگ جاری در شمال این کشور قومیتی است.

روزنامه «هشت صبح» در واکنش به این موضوع از حکمتیار به‌عنوان امیر فتنه یاد کرده که با دامن زدن به اختلافات قومی خود را بیش از گذشته در انزوا قرار داده است.

بر اساس این گزارش، حکمتیار ناخواسته‌ترین چهره سیاسی افغانستان است که نامش با حملات موشکی به کابل، ائتلاف با طالبان و همکاری با پاکستان گره خورده و حالا با دامن زدن به اختلافات قومی خود را در انزوای بیشتری قرار داده است.

این روزنامه تصریح کرد حکمتیار همواره به زبان فارسی تاخته و یکی از موضوعات ثابت اظهارات وی همواره مسائل زبانی و قومی بوده است.

در ادامه آمده است که حکمتیار از طریق ترسیم چهره جدید و دامن زدن به تضادهای حزبی و رقابت‌های قومی تلاش می‌کند تا جایگاه سیاسی خود را به‌عنوان یک زعیم قومی در مقابل حزب جمعیت اسلامی و اقوام تاجیک در شمال افغانستان تحکیم ببخشد.

این روزنامه می‌نویسد: اگرچه حکمتیار برای بازسازی خود به‌شدت تلاش می‌کند و نیاز دارد که با سایر اقشار اجتماعی و جریان‌های سیاسی ارتباط برقرار کند اما وی با یک بی‌اعتنایی عجیبی روبرو است و مانند مهمان ناخوانده‌ای با توسل به زور خود را بر مردم تحمیل کرده است.

بر اساس این گزارش، حزب اسلامی در درون خود با چنددستگی روبرو است و برخی از افراد مطرح این حزب مانند «عبدالهادی ارغندیوال» احساس می‌کنند که حکمتیار «سکه بی‌ارزش» است که با آن نمی‌توان در بازار سیاست و کسب حمایت مردمی چیزی خرید.

چند روز قبل حکمتیار نشست شورای مرکزی حزب اسلامی را برگزار کرده بود که «ارغندیوال» و بسیاری از چهره‌های مشهور این حزب از حضور در این نشست خودداری کردند.

وی در این نشست جنگ افغانستان را قومی خوانده بود که واکنش‌های تند مقامات، جریان‌های سیاسی و نمایندگان افغان را در پی داشت و باعث شد تا رهبر حزب اسلامی از اظهارات خود عقب‌نشینی کند.

با این حال حکمتیار به‌جز تنش‌های قومی برای دامن زدن به اختلافات مذهبی از طریق اعلام حمایت از داعش در افغانستان نیز تلاش کرده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *