صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ژاپنی ها هنگام زلزله چکار می کنند؟+عکس

۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۶:۰۴
کد خبر: ۳۶۷۳۸۱
کشور ژاپن واقع در شرق آسیا و اقیانوس آرام یکی از زلزله خیزترین نقاط دنیا به محسوب می‌شود و به همین دلیل هر لحظه باید آماده باشد. تصویر ژاپنی ها هنگام زلزله چکار می کنند؟+عکس

به گزارش گروه فضای مجازی ،مجمع الجزایر ژاپن واقع در اقیانوس آرام که حائز جایگاه سومین کشور در عرصه اقتصاد بزرگ جهانی است، از نظر زمین‌شناسی بر اثر برخورد تدریجی صفحات تشکیل دهنده پوسته زمین، فعالیت‌های آتشفشانی و تغییرات حاصل از خطوط ساحلی اقیانوسی تشکیل شده و یک دهم کل آتشفشان‌های دنیا در این سرزمین قرار دارد و به همین دلیل یکی از زلزله خیزترین نقاط دنیا به حساب می‌آید.

کیسه‌هوای ساختمان

یکی از ایده‌های ژاپنی برای مقابله با لرزش‌های سهمگین زلزله تعبیه کیسه هوا در خانه‌هاست.

خانه‌ها هر چند هم که محکم ساخته شوند امکان دارد که بر اثر وارد آمدن فشار ناشی از زلزله مورد تخریب قرار گیرند. به همین سبب یک شرکت ساختمانی ژاپنی دست به کار شد و یک طرح ساده اما موثر را به کار گرفت. در این طرح اگر زمین لرزه‌ای رخ دهد با فعال شدن یک سنسور کمپرسور بزرگ هوا راه اندازی می شود و هوا را با سرعت به داخل کیسه بزرگی که در فونداسیون خانه جاسازی شده می‌دمد. دقیقا چیزی شبیه به کیسه های هوای اتومبیل که از سرنشینان محافظت می‌کند.

با پر شدن آن از هوا، خانه بر روی یک کیسه هوای 3 سانتیمتری معلق شده و از تخریب حفاظت می‌شود و به محض پایان با کمک یک شیر که در داخل خانه تعبیه شده هوا از کیسه خارج و به وضعیت قبلی خود بازمی‌گردد.

ساختمان ارتعاش پذیر

ژاپنی‌ها با الهام از معماری باستانی خود برجی ساخته‌اند مقاوم بوده و حتی با شدیدترین زلزله‌ها نیز سازگار است. برج Skytree شهر توکیو که 634 متر ارتفاع دارد براساس معابد پاگودا طراحی شده و یک لوله بتنی در مرکز آن به دمپرهای جانبی متصل است و تا 50 درصد از ارتعاشات زمین‌لرزه را دفع و ساختمان را از تخریب حفظ می‌کند.

ارسال پیامک هشدار برای مردم منطقه

تنها 30 ثانیه قبل از وقوع زلزله سیستم‌های هشدار سریع فعال شده و از طریق پیامک تلفن همراه، تلویزیون ملی و تلویزیون‌های سطح شهر به مردم منطقه نسبت به این واقعه هشدار می‌دهند. همچنین قطارها به صورت خودکار از حرکت باز می‌ایستند تا بر اثر لرزش‌ها از خط خارج نشوند.

استفاده از بلبرینگ در ساختمان سازی

جدیدترین فناوری استفاده شده در ژاپن جداسازی یا ایزوله سازی ساختمان از لرزش نام دارد.

در این فناوری ساختمان با استفاده از سازه های بلبرینگ مانند از پی جدا می شود و در واقع نسبت به لرزش‌های پی ساختمان ایمن می ماند. این بلبرینگ ها تا 66 درصد میزان قدرت زلزله را دفع می کنند

این ساختمان ها در زلزله‌ای به بزرگی 8 ریشتر و بالاتر آزمایش شده و نتیجه شگفت آور بود. هیچ قفسه کتابی واژگون نشده و هیچ وسیله ای از روی میز به زمین نیفتاده است.

 

 

 

منبع:جام جم انلاین

 

 

 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *