سعید نقاشیان «معلی» را با موضوع عاشورا نقش کرد
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، سومین کنگره بینالمللی لقاءالحسین(ع) با هدف مقصدشناسی جریان اربعین در سالن اجتماعات جامعهالاسلامیه نجف برگزار شد. این کنگره از سوی مؤسسه راهبردی اصحابالحسین(ع) و با همکاری مسجد کوفه و جامعهالاسلامیه نجف به مدت دو روز در این دانشگاه برگزار شد.
یکی از برنامههای این کنگره افتتاح اولین گالری مقاومت شامل آثار هنرمندانی از کشورهای اسلامی و برپایی کارگاه هنری با مفاهیم عاشورایی و اربعینی بود و سعید نقاشیان یکی از هنرمندانی بود که از ایران عازم عتبات عالیات شد تا در این کارگاه هنری شرکت کند.
نقاشیان درباره اثرش توضیح داد: اثری که برای این کارگاه هنری کار کردم تحت عنوان «معلی»، در بر گیرنده طرحی از یک دست است که تلفیقی از فرم خط معلی و فونت نشاط را در خود جای دادهاست. این تابلو 100 در 70 با تکنیک ورق طلا، آب مرکب و مرکب رنگی و فوتک خلق شد. این تابلو نشانهشناسی از یکی از المانهای تصاویر عاشورا را در بر دارد که همان کتل، علم و دست است که در کتیبهها مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در بیشتر تصاویر المان دست به عنوان دست حضرت عباس تصویر میشود اما من بر مبنای مصداق شعر عمان سامانی که میگوید در روز عزل، خداوند انسان را خطاب میکند و امام حسین دست خود را بالا میبرد، این دست را دست امام حسین(ع) در نظر گرفتم و آن را در این اثر ترسیم کردم.
او تصریح کرد: بیشتر هنرمندانی که در این کارگاه هنری شرکت داشتند، نقاش بودند و من تنها خطاط این گروه بودم. بعد از اتمام کارگاه هنری نیز سمیناری به منظور آسیبشناسی هنری برگزار شد و آثار تولید شده به نمایش گذاشته شد. در عین حال هنرمندان درخصوص آثاری که خلق کرده بودند توضیحاتی ارائه دادند و فضای ذهنی خود را با سایر هنرمندان به اشتراک گذاشتند.
این هنرمند با اعتقاد بر اینکه اگر کسی ذهن و تفکر عاشورایی نداشته باشد نمیتواند اثری با موضوع عاشورا خلق کند اظهار کرد: ذهن هنرمند باید به مفهوم عاشورا پی برده باشد و بهدور از آنچه خلاف واقعه عاشوراست، درصدد خلق اثر خود برآید. در میان تفکر عاشورا، فقط 10 روز پایانی زندگی امام حسین(ع) مطرح نیست بلکه باید به تمام ابعاد زندگی امام حسین(ع) واقف بود. ایشان 11 سال امامت کردند و هیچ سابقهای از این سالها وجود ندارد. کسی که هنر عاشورایی انجام میدهد باید به همه این موضوعات ایمان داشته باشد.
نقاشیان گفت: اگر به امام حسین(ع) باور داشته باشیم میتوانیم هنر عاشورایی را خلق کنیم. مطالعه درخصوص فضای تفکری امام حسین(ع) نیازمند تلاش و ممارست است و هنرمندان باید در کتب مختلف در پی کسب این علم باشند.