صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عربستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی درصدد طراحی یک بحران جدید در منطقه هستند

۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۰:۲۲
کد خبر: ۳۶۶۹۸۶
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: با توجه به اینکه وضعیت در سوریه نسبتاً رو به ثبات می‌رود و گروه‌های تروریستی با شکست مواجه شده‌اند هم‌اکنون شرایط برای انتقال بحران از سوریه به لبنان فراهم شده است و عربستان سعودی با آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌طور مشترک درصدد طراحی یک بحران جدید در منطقه هستند.

حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی در خصوص تلاش عربستان برای پیاده کردن الگوی یمن در لبنان گفت: اقدام عربستان در دعوت از سعد حریری و اجبار او به استعفا در واقع نوعی راهزنی سیاسی تلقی می‌شود که با قوانین بین‌المللی منافات دارد.

وی ادامه داد: هدف عربستان ازاین اقدام ایجاد فتنه سیاسی و اختلافات مذهبی بین طوایف لبنان است، هم‌اکنون شرایط سیاسی در لبنان پیچیده شده است. عربستان با اجبار به استعفای سعد حریری زمینه یک بحران سیاسی در منطقه و لبنان آغاز کرده است.

کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: با توجه به اینکه وضعیت در سوریه نسبتاً رو به ثبات می‌رود و گروه‌های تروریستی با شکست مواجه شده‌اند هم‌اکنون شرایط برای انتقال بحران از سوریه به لبنان فراهم شده و عربستان سعودی با آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌طور مشترک درصدد طراحی یک بحران جدید در منطقه هستند.

هانی‌زاده گفت: اتهام‌زنی‌های عربستان مبنی بر اینکه حزب الله قصد ترور سعد حریری را دارد و از سوی دیگر اتهام‌زنی به ایران که ایران موشک بالستیکی در اختیار انصارالله قررا داده، مقدمه یک سناریوی پیچیده است که هدفش ایجاد ائتلاف جهانی علیه حزب الله و حمله به آن است تا مثلث آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان حزب الله را وادار به خلع سلاح کنند و ایران را هم وادار به یک عکس‌العمل شتاب‌زده کنند.

وی با بیان اینکه یک سناریوی خطرناک پشت استعفای سعد حریری قرار دارد، گفت: با توجه به اینکه میشل عون و شخصیت‌های لبنانی از جامعه جهانی خواستند تاسعد حریری از عربستان  آزاد شود، اگر عربستان همچنان به خواست خود مبنی بر نگه داشتن حریری اصرار ورزد  قطعاً این بحران ایجادشده در لبنان گسترش می‌یابد و این امر شرایط کاملاً دشواری در عرصه‌های سیاسی لبنان به‌وجود می‌آورد.

کارشناس مسائل غرب آسیا عنوان کرد: به دلیل جایگاهی که لبنان در منطقه دارد و همچنین وجود تنوع طوایف موجود در این کشور قطعاً این بحران منحصر به لبنان نخواهد بود و تمام منطقه را درگیر خواهد کرد. از آنجایی که عربستان در یمن، سوریه و عراق با شکست مواجه شده و با بحران داخلی هم درگیر است سعی می‌کند این بحران را به منطقه و کشورهای دیگر تعمیم دهد.

هانی‌زاده درخصوص اینکه آیا می توان سناریوی استعفای سعد حریری را شبیه جریان استعفای منصور هادی در یمن دانست، اظهار کرد: این امر تا اندازه‌ای درست است ولی بروز چنین رفتارهایی از سوی عربستان نشانه ناپختگی مقامات عربستان است و اتفاقاتی که برای منصور هادی رخ داد همانند اتفاقاتی برای سعد حریری نیز تکرار شد، اما منصور هادی همچنان در رأس قدرت است ولی استعفای سعد حریری همچنان به‌عنوان پروسه ناامن کردن منطقه از سوی عربستان دنبال می‌شود. لذا اگرچه به لحاظ موقعیت و جایگاه یمن و لبنان کاملاً تفاوت دارند، اینگونه اقدامات عربستان در چارچوب یک سناریوی جدید بحران‌سازی قابل تجزیه و تحلیل است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *