صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صادر کننده‌ای که به سمت واردات سوق داده شد/ واردات کیوی از اروپا با کدام توجیه!

۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۹:۴۹
کد خبر: ۳۶۶۸۷۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
در حالی که ایران به ۲۵ کشور جهان کیوی صادر می‌کند کمیسیونر کشاورزی اروپا از قطعی شدن واردات کیوی به کشور خبر داد که این اقدام هیچ توجیهی ندارد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ایران در زمینه صادرات محصولات کشاورزی در جهان یکی از کشور‌های مطرح و شناخته شده محسوب می‌شود به طوریکه در فهرست بزرگترین کشور‌های تولید کننده میوه و سبزیجات در جهان هشتمین جایگاه را به خود اختصاص داده است.

با این حال فیل هوگان کمیسیونر کشاورزی و توسعه روستایی اتحادیه اروپا در نشست مشترک با محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تمایل داریم میوه تازه خارج از فصل به ایران صادر کنیم، اظهار کرد: تمایل به مذاکره در این زمینه با جمهوری اسلامی ایران داریم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران میوه کیوی را خارج از فصل از کشور نیوزیلند وارد می‌کند، گفت: ما نمی‌خواهیم با نیوزیلند رقابت کنیم، اما تمایل به صادرات محصولاتمان به ایران داریم.

همچنین هوگان در پاسخ به سوالی مبنی براینکه توافق نامه بین ایران و نیوزیلند چه زمانی امضا شده است، گفت: این توافق نامه فوریه سال گذشته بین دو کشور منعقد شده است.

لازم به ذکر است که این توافق نامه برای واردات کیوی از نیوزلند درحالی امضا شده که براساس ماده ۱۶ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، واردات تمام میوه‌ها به کشور به استثنای موز، انبه، نارگیل و آناناس ممنوع بوده و آمار‌های رسمی از واردات این محصول در لیست گمرک دیده نمی‌شود.

در این میان بررسی آمار صادرات کیوی نشان می‌دهد که در ۷ ماهه نخست سال جاری بیش از ۲۶ هزار و ۵۶۵ تن کیوی به ۲۵ کشور جهان صادر شده است.

بر اساس این گزارش کشور‌های روسیه، ایالات متحده آمریکا، ایتالیا، ژاپن، قطر، لبنان، هند، اوکراین، امارات متحده عربی، چین، کویت و ... از واردات کیوی ایرانی استقبال کرده اند.

همچنین صادرات کیوی در ۷ ماه نخست سال جاری بالغ بر ۱۸ میلیون و ۲۴۷ هزار و ۴۸۹ دلار درآمد ارزی نصیب کشور کرده است، حال جای سوال دارد که چرا چنین قراردادی بین دو کشور ایران و نیوزیلند منعقد شده است درحالی که ایران یکی از بزرگترین صادر کنندگان این محصول در جهان محسوب می‌شود.

این نکته حائز اهمیت است که محصول کیوی با قابلیت نگهداری در سردخانه امکان استفاده در تمام فصل‌های سال را دارد و نیازی به واردات آن احساس نمی‌شود و این اقدام در سال اقتصاد مقاومتی با توجه به توان باغداران کشور هیچ توجیهی ندارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *