از کشف نمایشنامهای جدید نیما یوشیج تا ساخت سریال شهدای شاخص/ زندگی هنرمندی با نان و ماست/ شهری که با سحر و جادو به وجود آمد
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، از کشف نمایشنامهای جدید از نیما یوشیج تا ساخت سریال شهدای شاخص، زندگی هنرمندی با نان و ماست، شهری که با سحر و جادو به وجود آمد و ... رادر بسته اخبار برگزیده میزان دنبال کنید.
هوای تهران سالم است
میزان: براساس اعلام مرکز کنترل کیفیت هوای شهر تهران، امروز یکشنبه هوای پایتخت در شرایط سالم قرار دارد. شاخص ذرات معلق کمتر از دو ونیم میکرون روی عدد 95 قرار گرفته و احتمال دارد تا ساعات آینده هوا دوباره به شرایط ناسالم برای گروههای حساس برسد.
کشف نمایشنامهای جدید از نیما یوشیج
تسنیم: انتشارات رشدیه در نظر دارد با همکاری شراگیم یوشیج، فرزند زندهیاد نیما یوشیج، تمامی آثار پدر شعر نو را در مجموعهای کامل منتشر کند. این انتشارات چاپ آثار منثور نیما را در فاز نخست در نظر دارد که از جمله آثار ارزشمند در این مجموعه، نمایشنامهای است از نیما که تاکنون به چاپ نرسیده و گمان میرفت که در حادثهای سوخته باشد. این نمایشنامه که «خواهش میکنم» نام دارد، در 30 صفحه نوشته شده و توسط فرزند یوشیج در اختیار انتشارات رشدیه قرار داده شده است. از دیگر آثار منثوری که در این مجموعه برای نخستینبار به چاپ خواهد رسید، داستانهای کوتاهی است از نیما با عناوین «مسافرت دکتر چیلوندی»، «عروسک پشت پرده» و «خر مشهدی احد». همچنین دیگر داستانهای یوشیج که برای گروه سنی کودکان نوشته شده و طی سالهای گذشته به صورت پراکنده از سوی ناشران مختلف به چاپ رسیده است، در این مجموعه منتشر خواهد شد. این برای نخستینبار است که مجموعه آثار منثور نیما یوشیج در مجموعهای کامل به چاپ خواهد رسید. به گفته انتشارات رشدیه مجموعه منثور از آثار نیما یوشیج تا یکهفته دیگر روانه بازار کتاب خواهد شد.
شهر اسرار آمیزی که با سحر و جادو به وجود آمد!
جامجم: گاهی در دنیا شهرهای باستانی پیدا می شود که باستان شناسان هیچ دلیلی برای چگونگی به وجود آمدن آن ها پیدا نمیکنند. به وجود آمدن این شهرها آنقدر عجیب است که مردم محلی آن ها را به سحر و جادو و عناصر ماورائی ربط می دهند. در نواحی دوردست غرب اقیانوس آرام در شمال اکوادور ویرانه های شهر باستانی و اسرار آمیزی به اسم «مادول» وجود دارد. این ویرانه های باشکوه بر روی تالابی در سمت شرقی جزیره پوناپی قرار دارد و از ۹۲ جزیره مصنوعی کوچک تشکیل شده که بر روی صخره های مرجانی ساخته شده اند. همه این صخره های مرجانی توسط شبکهای از کانال ها به هم مرتبط هستند برای همین به ونیز اقیانوس آرام معروف شده اند. چیزی که باستان شناسان را گیج کرده این است که چگونه این سنگ های بزرگ از یک سمت جزیره به سمت دیگر آورده شده اند. به علاوه نکته حتی عجیب تر این است که بعد از اینکه این سنگ ها با موفقیت جابجا شدند چگونه تا ارتفاع ۱۶ متری بالا رفته اند. ساخت این شهر آنقدر عجیب است که تلاشی که برای ساخت این سازه ها به کار رفته را حتی می توان با اهرام معروف مصر مقایسه کرد. نکته جالب این است که خیلی از مردم پوناپی همچنان عقیده دارند که این شهر با سحر و جادو به وجود آمده است. این که این شهر چگونه به وجود آمده و چه هدفی پشت ساخته شدنش وجود داشته باعث شده تا خیلی ها آن را به ارواح و موجودات ماورائی ربط بدهند. در سال ۱۹۸۵، این شهر به عنوان مرکز تاریخی و ملی معرفی شد و در سال ۲۰۱۶ در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. با اینکه این شهر از شهرهای مهم دنیا به حساب می آید اما دو عامل حیات آن را تهدید می کند یکی رشد بی رویه گیاهان ها در حریم شهر بوده و دیگری آب و هوای متغیر اقیانوس آرام در این منطقه است.
عجایب خودرو در لاسوگاس
نمایشگاه سِما 2017 در شهر لاسوگاس ایالات متحده امریکا امسال میزبان تعداد زیادی از عجایب دنیای اتومبیل بود. در این گردهمایی اتومبیلهای خاص و تقویت شده توسط اشخاص و شرکتها فعال در این زمینه معرفی شده بودند که هر کدام در بخشهای پیشرانه، بدنه و تزئینات حرفهای بسیاری برای گفتن داشتند.
سریال شهدای شاخص کشور تهیه می شود
ایرنا: در حال حاضر کلید تولید سریال تلویزیونی با موضوع شهدای شاخص در بنیادشهید زده شده است و امیدواریم بتوانیم در سال جاری اقدامات جدی برای آن را انجام دهیم. انسان های بزرگی در کشور مانند شهید رجایی، شهدای هفتم تیر و شهدای دوران دفاع مقدس به شهادت رسیده که باید زندگینامه و رشادت های آنها به نمایش گذاشته شود؛ برای شهدای شاخص سریال، فیلم سینمایی و تولید فیلمنامه با موضوع چند شهید بزرگ عرصه دفاع مقدس و انقلاب مانند شهید رجایی است که فیلمنامه آن در حال پیگیری است. همچنین فیلم سینمایی و داستانی شهدای دفاع مقدس تحت عنوان مسیح کردستان در دستور کار قرار دارد که امیدواریم با همکاری نهادهای ذیربط این برنامه های تلویزیونی را تولید کنیم.
زندگی هنرمندی با نان و ماست
ایسنا: پیرمحمد سیدزاده ساکن روستای «خداآباد» بلوچستان است. کفِ خانهاش را با حصیرهایی که مادر پیرش بافته، فرش کرده است. در یک طرف اتاقش ابزار تعمیر ساز را پهن کرده است. دبههای پر از آب را کنار دیگری از اتاق چیده است. خانهاش لوله کشی یا منبع آب ندارد و هر بار مجبور است برای آوردن آب تا قنات روستا برود. شغل اصلی پیر محمد کارگری بوده است. حصیر بافی را هم جدی دنبال میکرده، اما به دلیل بیتوجهیها دلسرد شده و کمتر این کار را انجام میدهد. با حصیر شعبده بازی میکند. اسباب بازیهای حصیری را با شکل و ظرافت متفاوتی میبافد. تابلو نویسی حصیری هم انجام میدهد. به جز حصیربافی، ساز هم مینوازد و تعمیر میکند. تسبیح جانمازش را هم با دانههای میوه کُنار درست کرده است. زمانی حصیربافی نقش مهمی در منطقه بلوچستان داشته، به همین دلیل از کف تا سقف خانه از حصیر استفاده میکردند. زیراندازهای حصیری 10 تا 12 سال عمر میکنند. هنوز هم بسیاری از مردم منطقه زیر موکتهایی که در خانه پهن شده از زیراندازهای حصیری استفاده میکنند، اما کمتر کسی بافت آن را ادامه داده است. او می گوید حصیربافی زحمت زیادی دارد. گاهی برای بافت یک زیرانداز یک ماه وقت میگذاریم. مواد اولیه را خشک میکنیم، اگر آنها را خیس ببافیم تاب بر میدارند. بعد از خشک شدن، مواد اولیه را هنگام بافتن دوباره خیس میکنیم. گاهی مجبور میشویم برای چیدن برگ درخت داز که به آن «پیش» میگوییم دو کیلومتر راه برویم. بیابانهای اطراف روستا هم داز دارد اما کیفیت آنها خوب نیست و نازک هستند. برگ دازهایی که در مناطق دورتر هستند، مقاومت بیشتری دارند. پیرمحمد این روزها کمتر ساز میزند. از انجام این کار هم دلسرد شده است و میگوید: ۲۰ سال پیش شوق داشتم، شب تا صبح ساز میزدم، کسی به ما توجه نمیکند. نهایت کاری که برای تشویق انجام میدهند، دادن یک لوح تقدیر است، لوح به چه درد ما میخورد؟ اگر به جای آن پولی میدادند که به دردی از زندگیمان بزنیم این کار را با شوق بیشتری ادامه میدادیم. این بافنده می گوید که ۲۰ سال است که دیسک کمر گرفتم. معده درد هم دارم. معمولا صبح تا شب را با یک وعده صبحانه میگذرانم و در نهایت هم خوراک در نان و ماست خلاصه میشود. چندین بار هم مجبور شدم برای درمان به زاهدان، یزد و حتی کراچی بروم. گفتند چهار میلیون تومان هزینه درمانم میشود. هر بار هم دکترها کلی دارو و دوا میدهند. داروهایی که خارجی هستند هم شامل بیمه نمیشوند و مجبورم برای آن هزینه زیادی بپردازم. پیر محمد متولد ۱۳۵۰ است، تا سیکل درست خوانده. حصیربافی را از هفت سالگی شروع کرده است. شکار هم میرفته و گاهی هم خرگوش و تیمو «نوعی پرنده شبیه کبک» شکار میکرده است اما حالا طلوع و غروب خورشید را از در خانهاش که رو به بیابان باز میشود، نگاه میکند و هر چند وقت یکبار برای دل خودش سازی میزند و طنابی میبافد.