آغاز طرح نذر کتاب در کرمان/ ثبت آثار فرهنگی تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی/ تلالو سرخی صددانه یاقوت در اورامان
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، آغاز طرح نذر کتاب در کرمان، ثبت آثار فرهنگی تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی، تلالو سرخی صددانه یاقوت در اورامان و ... را در بسته خبری «در استان ها چه خبر» بخوانید.
طرح نذر کتاب در استان کرمان اجرا میشود
تسنیم: طرح نذر کتاب در هفته کتاب در استان کرمان آغاز میشود؛ مردم با نذر کتب و اهدا به مناطق کم برخوردار میتوانند در این کار معنوی مشارکت کنند. سال گذشته بیش از 8 هزار عنوان کتاب در جلسات نقد و برسی استان به مردم معرفی شدند همچنین بیش از 30 کتابخانه در استان توسط خیرین ساخته شده که بیش از 17 هزار متر مربع فضای کتابخانهای توسط آنها ایجاد شده است.
ثبت ۵ اثر فرهنگی تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی
ایسنا: 4 خانه و یک حمام قدیمی به عنوان آثار فرهنگی تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی ثبت شد. این 5 اثر فرهنگی تاریخی شامل خانه پورجواد در محله ساغریسازان به شماره ۳۱۱۳۰، خانه چینیچیان در سرای میخچی خیابان شریعتی به شماره ۳۱۱۲۶، خانه حاجیسیف در محله چله خانه به شماره ۳۱۱۲۹، خانه آذربانی در خیابان امام خمینی (ره) به شماره ۳۰۶۰۹ در رشت و حمام نور در محله پردسر شهر لاهیجان به شماره ۳۱۷۸۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. علیزاده، قدمت این 5 اثر تاریخی فرهنگی را مربوط به دوره قاجار تا پهلوی اول اعلام کرد. 4 خانه و یک حمام تاریخی گیلان که ثبت ملی شده است، تحت حفاظت و نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار دارد و هر گونه دخل و تصرف یا اقدامی که منجر به تخریب یا تغییر هویت بنا شود، جرم محسوب میشود و مرمت و بازسازی این آثار تاریخی فقط با تایید و نظارت این سازمان ممکن خواهد بود.
قطب تولید انار چشم انتظار حمایت است؛ تلألو سرخی صددانه یاقوت در اورامان
مهر: ۹۹ درصد سطح زیرکشت انار کردستان را شهرستان سروآباد به خود اختصاص داده و تنها یک درصد سطح زیرکشت این محصول دراستان مربوط به شهرستان کامیاران است. اورامان یکی از شهرهای شهرستان سروآباد است که دارای ۱۰ هزار نفرجمعیت است و از این تعداد ۳ هزار و ۳۰۰ نفر آنها شهری و مابقی در ۱۲ روستای این منطقه ساکن هستند و بیشتر انار استان هم در این شهر تولید می شود. بیشتر سطح زیرکشت و تولید انار اورامان هم مربوط به روستاهای ژیوار، سلین، بلبر، عباس آباد و ناو است و ارقام رباب شیراز و ملس ساوه جزو اولین ارقام اناری بودند که نهال های آنها در روستاهای اورامان کشت شدند و حال بعد از گذر این سال ها به یکی از میوه های اصلی و منبعی برای امرار معاش مردمان این منطقه تبدیل شده است. انار جزو میوههای نیمه گرمسیری است و منطقه اورامان به دلیل اینکه آب و هوای آن نسبت به دیگر مناطق کردستان گرم تر است شرایط کشت و تولید بسیاری از محصولات نیمه گرمسیری هم چون انار، خرمالو، زیتون و حتی مرکبات را دارد. از اواسط مهرماه کار برداشت انار در اورامان آغاز و تا اواخر آبان ماه به طول می انجامد و بیشتر باغداران این منطقه حاصل دسترنج خود را به میادین میوه و تره بار به دلیل اینکه با قیمت مناسبی از آنها خریداری نمی کنند، نمی برند و بیشتر به دلالان می فروشند. یکی از ویژگی های بارز و حائز اهمیت محصولات کشاورزی در اورامان، ارگانیک بودن آنها است به گونه ای که مردم این منطقه از هیچ نوع کود و سموم شیمیایی در تولید محصولات خود به ویژه تولیدات باغی مانند انار استفاده نمی کنند و همین باعث شده تولیدات این منطقه طرفداران زیادی داشته باشد.
جزیره ای جهانی با کتابخانه روستایی !
راه دانا: کتابخانه خلیج فارس قشم با اعتباری بالغ بر۲۴ میلیارد ریال، بزرگترین کتابخانه استان هرمزگان محسوب می شود که قرار بود در چهار طبقه به عنوان ناجی سرانه مطالعه در جزیره قشم احداث شود . احداث این کتابخانه در خور شان و بهره برداری از آن با توجه به فعال بودن ۱۰ مرکز دانشگاهی و حضور ۱۴ هزار دانشجو و همچنین شمار زیاد علاقمندان به مطالعه در جزیره قشم یکی از ضروریت ها بود که توسط منطقه آزاد قشم بنا نهاده شد اما دیری نگذشت سازمان منطقه آزاد قشم بزرگترین کتابخانه استان هرمزگان از چهار طبقه یه دو طبقه و در نهایت به یک طبقه تبدیل کرد .کتابخانه بزرگ خلیج فارس با همت و هزینه سازمان منطقه آزاد قشم تکمیل شد تا دانشجویان دانشگاه های مختلف جزیره قشم و همچنین دانش آموزان و علاقمندان به کتاب از امکانات این پروژه استفاده کنند اما در یک تصمیم عجیب واحدهای این ساختمان به بخش های و معاونت های خود سازمان منطقه آزاد واگذار کرد.
هفته کتاب جمهوری اسلامی از بوشهر آغاز شد
ایرنا: معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین که با نواختن زنگ کتاب در دبیرستان فرزانگان بوشهر آغاز شد، می گوید که کتاب تجربه ها و دانایی گذشتگان را به نسل حاضر منتقل می کند. با کتاب می توان تجربه دیگران را به تجربه خود افزود و از آنها برای آینده بهره برد. انتظار می رود با توجه به سابقه تاریخی این سرزمین کتابهای جدید نیز به جایگاه کتابهای دانشمندان کهن این دیار برسند. کتاب و نوشتن این امکان را می دهد که خلاقیت فرد نظم خاصی پیدا کند و اندیشه منطقی مرهون نوشتن است. امسال بیست و پنجمین دوره هفته کتاب و کتابخوانی از پایتخت کتاب کشور آغاز می شود. چند سالی است که با طرح پایتخت کتاب شور و نشاط خاصی در کشور در بحث کتاب و کتابخوانی فراهم شده است. بوشهر با داشتن مدرسه 110 ساله سعادت، چاپخانه های قدیمی، اولین روزنامه های چاپی از جمله استان های فرهنگی کشور به حساب می آید. در قالب طرح پایتخت کتاب 32 برنامه تدوین شده است که تاکنون 70 درصد آن اجرایی شده و تلاش می شود 100 درصد برنامه ها تا پایان سال عملیاتی شوند. برنامه کتاب و کتابخوانی تنها منحصر به یک هفته خاص نیست بلکه باید این فرهنگ در کل زندگی نهادینه شود.
50 بنای تاریخی استان مرکزی به مرمت اضطراری نیاز دارد
منزل حاج آقا محسن، مدرسه سپهداری، خانه امیرنژاد، مدرسه شیخ محمد ابراهیم، امامزاده مشهدالکوبه، مسجد سرخ ساوه، امامزاده انجدان، مسجد شبستان سنجان و امامزاده عبدالله گودزر شماری از این آثار تاریخی هستند که به مرمت و باسازی نیاز دارند. قدمت تاریخی این ابنیه مربوط به دوره صفویه تا قاجار از 400 سال تا دوران معاصر را شامل می شود. امسال سازمان برنامه و بودجه 10 میلیارد ریال اعتبار برای مرمت ابنیه تاریخی استان مرکزی مصوب کرده که تاکنون بیش از 50 درصد آن تخصیص یافته است. 48 میلیارد ریال اعتبار به صورت اسناد خزانه ای نیز در بودجه استان تخصیص داده شده است که در پایان سال به پیمانکاران پرداخت می شود. در سال جاری 107 میلیارد ریال نیز به صورت نقدی برای مرمت اضطراری بناهای تاریخی استان تخصیص یافته است. بیش از 2 هزار جاذبه گردشگری در استان مرکزی شناسایی شده که 850 اثر تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.