بیماری مشکوکی در بین زائران مشاهده نشد/ فعالیت موکب های ایرانی ادامه دارد
وی افزود: به علت حجم بالای زائران امکان کنترل سلامتی همه افراد وجود ندارد بنابراین بهصورت تصادفی، زائران معاینه و در بسیاری از موارد با اطلاعرسانیهای صورت گرفته افراد بیمار خود نیز به نیروهای امدادی مراجعه کرده و پیگیر درمان میشوند.
دبیر ستاد اربعین خاطرنشان کرد: در حال حاضر قرنطینههای مشخص شده، مشغول به کارند و بیماران مشکوک به ویروسها در این امکان مورد درمان قرار میگیرند. لازم به ذکر است تاکنون مواردی ناشی از شیوع بیماریهای خطرناک در بین زائران مشاهده نشده و تمام بیماریها محدود به سرماخوردگی، بیماریهای ریوی و دیگر ویروسهای ابتدایی و قابل درمان بوده است.
وی در خصوص تعداد متوفیان زائران ایرانی گفت: هماکنون آمار دقیقی از تعداد زائران فوتی در مراسم اربعین امسال اعلام نشده است و در طی روزهای آتی بنابر اعلام کنسولگریهای ایران و عراق نیروهای امدادی و ستاد اربعین آمار دقیق و علت اعلام خواهد شد.
آقابابایی در ادامه اذعان داشت: بر اساس آمارهای موجود حدود یک میلیون نفر از زائران اربعین حسینی بیمه بودهاند و در صورت فوت هریک از این افراد بیمهشده، خانوادهها میتوانند نسبت به شرایط اختصاص یافته به بیمهشدگان اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: با اتمام مراسم اربعین تمامی موکبهای عراقی جمع شدهاند، اما موکبهای اصلی ستاد اربعین در کربلا، نجف و کاظمین تا روز دوشنبه به منظور خدماترسانی به زائران ایرانی دایر هستند. این در حالی است که بیشتر خدمات مربوط به تغذیه بوده و تا حد امکان شرایط برای بهداشت و درمان زائران باقیمانده در کشور عراق فراهم شده است. همچنین وظیفه حمل و نقل این زائران بر عهده بخش خصوصی است.