صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درباره اربعین حسینی با اعتقاد قلبی مستند بسازیم

۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰:۰۲
کد خبر: ۳۶۵۸۶۰
مستندساز، معتقد است که یک مستندساز قبل از اینکه دوربین به دست بگیرد و به سراغ تولید آثاری با موضوع اربعین حسینی برود، باید خودش از افرادی باشد که این راه‌پیمایی را تجربه کرده و اعتقاد قلبی داشته باشد.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، فرزاد خوش‌دست مستندساز درباره لزوم پرداخت به فیلم‌های مستند با موضوع اربعین حسینی(ع) توضیح داد: در رابطه با کلیت موضوع فیلم‌هایی که با مضامین دینی همچون اربعین همراه هستند، آیتم‌هایی که می‌شود از آن‌ها استفاده کرد زیاد است و خوشبختانه این موضوع به قدری گستردگی دارد که هر فیلم‌ساز و مستندسازی که کارش را به عنوان یک آرتیست بلد باشد می‌تواند بخشی از موضوع پیاده‌روی اربعین را موضوع کارش قرار بدهد/ اما آنچه در این زمینه مهم است، فرسایش ساخت این‌گونه آثار است؛ اینکه به عنوان مثال ما چقدر در این راه متولی داریم که مضامینی از این دست را حمایت کنند و در عین حال چقدر از این مضامین برگرفته از ایده و ذهن شخصی سازنده است؟ یعنی درواقع چقدر دست سازنده را باز می‌گذاریم و به او اجازه می‌دهیم تا کار خودش را انجام بدهد؟ از نظر من فیلم‌های این‌چنینی نباید سفارشی باشد.

او ادامه داد: به دلیل اینکه تعدد موضوع در رابطه با موضوع اربعین در حوزه مستندسازی زیاد است. طبیعتا هر سازنده‌ای می‌تواند از بُعدی به این ماجرا نگاه کند که به اعتقاد من اگر نگاه سفارشی در این زمینه حاکم شود، همه آثار شبیه به هم می‌شوند و تک نگاه اتفاق می‌افتد و در نهایت اثر با شکست مواجه می‌شود. اما اگر دست فیلم‌ساز در تولید اثر و انتخاب سوژه باز باشد مطمئنا حداقل از 20 اثر، در 15 فیلم اتفاق خاصی می‌افتد و کارهای ماندگاری ارائه می‌شود. ما طی این سال‌ها فیلم‌های موفق زیادی با موضوع اربعین حسینی داشتیم اما در کنارش آثار ناموفق و بی‌کیفیت هم داشتیم. به عنوان مثال، چرا فیلم اربعین ناصر تقوایی پس از گذشت سال‌ها هنوز ماندگار است؟ به دلیل اینکه کار خودش را انجام داد.

وی همچنین یادآور شد: من خودم به عنوان یک مستندساز اکنون سال‌هاست که یک مستند نیمه‌تمام درباره اربعین دارم که همین‌طور باقی مانده است و خیلی دوست دارم روزی برسد که این اثر را به پایان برسانم. مستندی که در دست دارم، درباره عاشورا و اربعین است که نگاه خاصی به این موضوع دارد. همچنین در اثرم به مهاجرت، اقوام و ... پرداخت شده است که امیدوارم هرچه زودتر بتوانم کارم را به ثمر برسانم.

خوش‌دست سپس درباره زاویه دید درست در مستندسازی در جریان پرداخت به موضوع اربعین حسینی توضیح داد: اگر در فیلم‌سازی یا مستندسازی، موضوع و محور اصلی کارمان اربعین باشد، تنها یک دید باید داشته باشیم و از یک زاویه باید به جریان نگاه کنیم. البته طبیعتا زوایای دید در سازندگان متفاوت است و نمی‌شود موضوع واحدی را برای پرداخت انتخاب کرد و اگر نگاه‌ها متفاوت نباشد، اشتباه است و همان کار سفارشی می‌شود. به اعتقاد من سفارش دهندگان نباید برای سازندگان خط مشی انتخاب کنند و کمی به آن‌ها اعتماد کنند تا کار خودشان را انجام بدهند.

این مستندساز در پایان تاکید کرد: به اعتقاد من اگر مستندساز یا فیلم‌سازی قرار است اثری با موضوع پیاده‌روی اربعین حسینی خلق کند، باید اولا خودش از جمله همین افراد باشد که این راه‌پیمایی بزرگ را تجربه کرده است؛ یعنی درواقع قبل از اینکه دوربین به دست بگیرد باید اول تجربه و پیش‌زمینه‌ای از جریان داشته باشد و واقعا به این مسئله اعتقاد دلی و قلبی داشته باشد تا مسیری که برای کارش طی می‌کند در آن موفق باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *