صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"روسیه و هند" مصمم به بازنگری روابط دیپلماتیک خود پس از 70 سال هستند

۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۱:۰۱
کد خبر: ۳۶۵۶۵۸
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
هفتاد سال پس از برقراری اولین روابط دیپلماتیک میان هند و روسیه، دهلی نو و مسکو قصد دارند روابط دوجانبه را مورد بازنگری قرار داده و مناسبات جدیدی را پیش بگیرند.

به گزارش سرویس بین الملل ، به نوشته پایگاه اینترنتی لایو مینت در روز سه شنبه، پژوهشکده هایی در هند و روسیه با بررسی افت و خیز روابط بین دو کشور خواستار تجدید نظر در مناسبات دو جانبه برای دهه های آینده شده اند.

هند و روسیه که زمانی متحدان بسیار نزدیکی بودند، اما اکنون احساس می کنند مسایل فی مابین به قدری مهم شده اند که دیگر دیدارهای سالانه سران دو کشور که از آغاز قرن بیست و یک تاکنون پابرجا بوده است، کافی نیست و باید در طول سال کارگروه های تخصصی دو طرف در حوزه های مختلف به طور مرتب دیدار داشته باشند.

این گزارش تاکید می کند که لازم است مانند آنچه دو کشور در مورد چین انجام داده اند؛ دیدارهای سه جانبه سران روسیه و هند با همتایان خود در آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز در دستور کار قرار بگیرد.

کارشناسان معقتدند هر چند اتحاد بین دو کشور بسیار قدیمی و مستحکم است، اما دیگر شکل روابط پیشین پاسخگوی مسایل دنیای امروز نیست و باید هر دو کشور عرصه ها و شکل های جدیدی برای همکاری بیابند.

به عنوان مثال، هند و روسیه باید در زمینه مبارزه با تروریسم و افراط گری همکاری های جدیدی را آغاز کنند و در کشورهایی مانند نپال به عنوان همسایه هند و یا کشورهای آسیای میانه به عنوان حوزه نفوذ روسیه فعالیت های نوینی را آغاز کنند.

در عین حال الگوی جدید مناسبات هند و روسیه باید بر این نکته اصلی قرار بگیرد که هر دو کشور تلاش کنند راه دخالت هر کشور سومی را ببندند تا مانع تاثیر کشورهای دیگر بر روابط دوجانبه خود شوند. این نکته به این علت مطرح شده که دهلی نو در حال حاضر به شدت نگران است که روابط بسیار نزدیک روسیه با رقیب استراتژیک هند یعنی چین، روابط این دو کشور را تحت الشعاع قرار دهد.

علاوه بر آن، هند نگران ارتباطات بسیار نزدیک روسیه و پاکستان هم هست که اتفاقا دهلی نو با این کشور هم رقابت دیرینه ای دارد.

در طرف دیگر، روسیه هم نگرانی های خود را دارد و با حساسیت روند نزدیکی فزاینده هند به آمریکا را رصد می کند، چرا که در سال های اخیر هند که پیشتر متحد بسیار نزدیک شوروی و سپس روسیه محسوب می شد، با شیب تند به سوی آمریکا حرکت کرده که اولین نتیجه آن انبار شدن جنگ افزارهای ساخت آمریکا در سیستم دفاعی این کشور می باشد.

در این میان البته فاصله گرفتن آمریکا از پاکستان در سال های اخیر هم بی تاثیر نبوده است به طوری که اکنون در غیاب آمریکا، روسیه به پاکستان نزدیک شده است.

در همین رابطه باید توجه داشت که پیشتر هم دهلی نو و هم مسکو نگرانی مشترکی درباره تهدید طالبان که در همسایگی هند واقع شده، داشتند در حالی که اکنون روسیه طالبان را فراموش کرده و بیشتر به داعش در سوریه و عراق می پردازد که طبیعتا در حوزه منافع هند قرار ندارند.
همین مسایل همراه با تلقی قدیمی که دو ملت از یکدیگر دارند باعث شده است در سالهای اخیر تجارت و همکاری های اقتصادی بین دو کشور ضعیف شود.

از این رو اندیشمندان استراتژیک دو کشور به این نتیجه رسیده اند که هند و روسیه باید در کیفیت و کمیت همکاری های بین المللی خود بازنگری کرده و هماهنگی های بیشتری در مواضع و فعالیت های خود ایجاد کنند.
هر دو این پژوهش ها یکی از بهترین های نزدیکی بیشتر هند و روسیه را مشارکت هر دو کشور در اجرای طرح کریدور شمال-جنوب که از ایران می گذرد، می دانند که در واقع برای هند راهی برای مقابله با طرح 'یک کمربند، یک جاده' چین می باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *