"آمریکا و هند" برای ممانعت از بازگشت عناصر داعش به مالدیو با یکدیگر همکاری می کنند
به گزارش سرویس بین الملل به نقل از روزنامه تایمز ایندیا ، دهلی نو و واشنگتن در تلاش هستند تا پس از فروپاشی داعش در سوریه و عراق، راه بازگشت اعضای آن را به کشور مسلمان مالدیو سد کنند.
بر اساس این گزارش، در حالیکه مالدیوتنها کمی بیشتر از چهارصد هزار نفر جمعیت دارد بیش از 400 شهروند آن به گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه پیوسته اند.
همچنین این دو کشور تلاش های مشترکی برای متوقف کردن نفوذ چین در این کشور جزیره ای کوچک و همسایه آن سریلانکا انجام می دهند.
در سال های اخیر چین توانسته است از طریق انجام پروژه های زیرساختی در مالدیو حضور خود را در این کشور جزیره ای تثبیت کند.
این درحالی است که پکن همچنین توانسته است از طریق سرمایه گذاری های عظیم در سریلانکا مانند پروژه ساخت بندر همبانتوتا در یکی از نزدیک ترین کشورهای همسایه هند نفوذ کند.
اگرچه دولت سریلانکا سعی کرده است تا وابستگی خود را به چین کاهش داده و هند را نیز در پروژه های زیرساختی شرکت دهد اما عبدالله یمین رئیس جمهور مالدیو با سرمایه گذاری چین در این کشور کاملا موافق است.
مکانیسم های جذاب مالی چین سبب شده است که مالدیو با در اختیار گذاشتن بخش زیادی از خاک خود به پکن موافقت کند.
هند به شدت نگران حضور چین در پروژه 'آی هوان' که در شمال شرقی مالدیو در حال انجام است می باشد. این منطقه در میان یکی از شلوغ ترین مسیر های تجاری دریایی میان خاورمیانه و جنوب شرق آسیا قرار دارد و بسیار نزدیک به جزایر لکشادیب هند می باشد.
کارشناسان سیاسی هند بر این باورند که چین با کنترل این منطقه قصد دارد از آن به عنوان یک مسیر رفت و آمد برای زیردریایی های خود در جنوب و مرکز اقیانوس هند استفاده کند که این امر با منافع هند در تضاد است.
در ماه آگوست، یمین درخواست دهلی نو مبنی بر عدم موافقت با پهلو گرفتن کشتی های جنگی چینی در این کشور را نادیده گرفت.
دهلی نو نیز در مقابل محمد نشید، رئیس جمهور تبعید شده مالدیو را به هند دعوت کرد.
در سریلانکا، سرمایه گذاری عظیم چین در بندر 'همبانتوتا' توجه آمریکا را به این کشور جذب کرده است.
در این راستا، ناو هواپیمابر 'نیمیتز' آمریکا هفته گذشته در سریلانکا پهلو گرفت.
پیش از این افزایش نفوذ هند در کشور های همسایه این کشور واکنش مردم محلی را به دنبال داشت، اما همکاری
دهلی نو با کشورهایی همچون آمریکا و ژاپن نفوذ هند به این کشورها را آسان تر می سازد.
دهلی نو همچنین در گذشته سعی می کرد که آمریکا را از منطقه اقیانوس هند دور نگاه دارد اما به نظر می رسد که برای مقابله با چین، این خسور چاره ای جز همکاری با آمریکا را نداشته باشد.
یکی مقام ارشد دیپلماتیک هندی که نخواست نامش فاش شود گفت: هدف مورد نظر دهلی نو تبدیل سریلانکا از یک مصرف کننده امنیت به یک تامین کننده امنیت در منطقه اقیانوس هند است. هم اکنون از سریلانکا درخواست شده است که به دلیل رابطه نزدیک خود با میانمار، برای حل مساله روهینگیا اقدام کند.
وی تاکید کرد: سیاست های دهلی نو در منطقه اقیانوس هند به شدت در حال تغییر هستند.
هند همچنین بر اساس سیاست اقدام به شرق خود قصد دارد روابط نظامی خود را به سرعت با کشور هایی مانند ژاپن و کشور های عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا موسوم به آسه آن از جمله سنگاپور، ویتنام، میانمار، تایلند، مالزی و اندونزی گسترش دهد.