صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تولید بیش از ۹۵ درصد تجهیزات برق در داخل

۱۶ آبان ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۰:۰۱
کد خبر: ۳۶۵۲۰۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
فرسودگی سیستم و تجهیزات شبکه برق کشور مدتی است که از سوی مسئولین صنعت برق عنوان می‌شود و در این زمینه ایده‌های مختلفی، چون تغییر سیستم تجهیزات از هوایی به زمینی مطرح شد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، یکی از مهمترین مشکلات شبکه برق تهران را می‌توان قدیمی بودن شبکه اعلام کرد و این درحالی است که بازسازی و نوسازی شبکه برق تهران با توجه به تراکم بالا جمعیت شهری با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو بوده به طوری که این فرسودگی نگرانی‌هایی را برای مسئولین این حوزه ایجاد کرده است.

این نگرانی تا حدی است که سال گذشته غلامرضا خوش خلق مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران نسبت به فرسودگی شبکه برق هشدار داد و زمان استفاده از تاسیسات شبکه توزیع برق تهران را بیش از ۳۰ سال عنوان کرد.

این درحالی است که متوسط عمر تجهیزات شبکه انتقال و فوق توزیع در جهان چیزی در حدود ۳۰ سال است در حالی که تجهیزات و شبکه فوق توزیع و انتقال در استان تهران بیش از این مدت مورد استفاده قرار گرفته اند و نیازمند بازسازی و نوسازی است.

لازم به ذکر است برای سرمایه‌گذاری مجدد در این بخش نیاز به اعتباری در حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده که این رقم برای تهران بر اساس اعلام مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای ۵۰۰ کیلومتر گزارش شده که این حجم از فرسودگی در کنار حجم بالا صادرات خدمات فنی مهندسی برق ایران به خارج از کشور قابل تامل است.

در این زمینه حتی طرحی به نسبت جدید مبنی بر تغییر شبکه هوایی برق به زیر زمینی هم مطرح شده که در مرحله اول برنامه ریزی تغییر ۱۰۰ کیلومتری شبکه برق از هوایی به زیرمینی استارت خورده است.

خوش خلق در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران با اشاره به عمر طولانی تاسیسات و تجهیزات صنعت برق و لزوم بازسازی آن‌ها معتقد بود بازسازی تعدادی از پست‌های فوق توزیع و انتقال در حال انعقاد قرارداد است که امیدواریم در یک یا دو سال آینده عقب افتادگی‌ها آن جبران شود.

وی یکی از دلایلی که مانع شده تا صنعت برق نتواند در بخش‌های انتقال، توزیع و فوق توزیع به طور کامل به اهداف خود نزدیک شود را نبود سرمایه گذاری مناسب در سال‌های اخیر دانست و برگزاری نمایشگاه‌های صنعت برق را دلیلی بر انتقال تکنولوژی بین شرکت‌های خارجی و داخلی اعلام کرد.

با این حال حضور گسترده شرکت‌های خارجی در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران با هدف انتقال تکنولوژی بین شرکت‌های داخلی و خارجی سبب می‌شود که کیفیت محصولات ساخت داخل توسعه یابد و با توجه به اینکه بیش از ۹۵ درصد تجهیزات مورد نیاز برق کشور در داخل تولید می‌شود، برگزاری نمایشگاه فضایی را ایجاد می‌کند تا بتوان ضمن استفاده از تجربه شرکت‌های خارجی به ارتقای کیفیت محصولات داخلی پرداخت.

به گفته مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران محصولات و تجهیزات ساخت داخل از نظر کیفیت در سطح برند‌های اروپایی است و صنعت برق کشور سال‌ها است که ضمن استفاده از محصولات داخلی، در احداث شبکه، پست و نیروگاه در خارج از کشور نیز از این محصولات استفاده می‌کند.

با این تفاسیر وقتی نگرانی‌ها از فرسودگی تجهیزات برق بیشتر می‌شود و به گفته مسئولین تجهیزات تولیدی در داخل کشور از نظر کیفیت در سطح برند‌های اروپایی است، چرا بهسازی تجهیزات در اولویت قرار نمی‌گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *