چرا «سعد حریری» استعفا کرد؟
وی ادامه داد: سعد حریری در زمان استعفای خود جملاتی را بیان کرد که از زبان نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در خصوص ایران شنیده شده بود. این جملات شباهت زیادی به اظهارات ترامپ بعد از دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی نیز داشت.
کارشناس مسائل غرب آسیا تأکید کرد: سعد حریری در کشوری این استعفا را اعلام کرده که همواره ایران را متهم به تهدید منطقهای میکند و این جملات شبیه گفتههای مسئولان عربستانی است لذا شیوه، مکان وجملات استعفای سعد حریری آنچه در ورای این حرکتش قرار دارد را بخوبی آشکار کرده است.
قنادباشی خاطر نشان کرد: همزمانی این استعفا با آزادسازی کامل دیرالزور و فروپاشی آخرین سنگرهای داعش در عراق، نشان دهنده این واقعیت است که رژیم صهیونیستی، نگران دوران پساداعش است.
وی گفت: گفته میشود سعد حریری با نظر به اینکه احتمال می داده در انتخابات آینده لبنان شکست بخورد از نخست وزیری استعفا داده است تا این انتخابات را به تعویق بیندازد.
کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: عملا با این استعفا، مردم و حزب الله لبنان که هم اکنون با پیروزی بر تروریسم در شرایط خوبی به سر میبرند وارد یک دالان تنش و ناآرامی میشوند چیزی که به نفع آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای مرتجع منطقه است.
قنادباشی گفت: هم اکنون آمریکا و رژیم صهیونیستی بعد از فروپاشی داعش فکر میکنند هیچ نقش تأثیرگذاری در معادلات منطقه ای ندارند و نمیتوانند نقش مثبتی در لبنان و منطقه ایفا کنند و قدرتشان هم کاهش پیدا کرده است لذا تنها کاری که از دستشان بر میآمد این بود که سعد حریری را مجبور به استعفا کنند تا روند انتخابات پارلمانی در لبنان که میتوانست به ثبات این کشور کمک کند، مختل شود و غائله تازهای جایگزین داعش شود.
وی با بیان اینکه آمریکا، اسرائیل و عربستان نمیخواهند منطقه روی آرامش ببیند، اضافه کرد: آرامش منطقه بعد از همکاری محور مقاومت در آزادسازی مناطق تحت اشغال داعش در کشورهای همسایه، نشان دهنده قدرت گیری محور مقاومت در منطقه است.
کارشناس مسائل غرب آسیا عنوان کرد: یکی دیگر از نقطه ضعفهای سعد حریری، مسائل مالی او است که برای تامین آن از عربستان تبعیت میکند اما در جریان استعفای کنونی اش، مسئله مالی مهم نیست.