صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

باداب‌سورت،دومین اثر ملی ایران پس از دماوند+عکس

۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۴:۳۱
کد خبر: ۳۶۴۶۳۵
بی‌توجهی گردشگران به محیط زیست‌منطقه، سبب شده تا باداب‌سورت به آرامی روند فرسایش و تخریب را در پیش گیرد، به همین دلیل از سال ۱۳۹۵ مسئولان میراث فرهنگی مازندران با اقدامات حفاظتی مانند سنگ‌چین کردن اطراف حوضچه‌ها از ورود گردشگران و بازدیدکنندگان جلوگیری می‌کنند تا این اثر طبیعی به روزهای پویایی خود بازگردد.
به گزارش گروه فضای مجازی ،  باداب‌سورت، دومین اثر ملی ایران پس از دماوند و دومین چشمه طبیعی آب شور دنیا، مجموعه‌ای از چشمه‌های پلکانی تراورتنی در روستای اروست از توابع چهاردانگه ساری است. چهره هزاررنگ و گرمابخش باداب‌سورت در کنار آب‌معدنی گازداری که از دل زمین می‌جوشد سبب شده بود تا این جاذبه طبیعی گردشگری، سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی را روانه این روستای کوچک کند.
 
در گذشته‌های دور به دلیل فراوانی آب چشمه و ایجاد پلکان در مسیر عبور آب، پلکان‌های رنگارنگ به مساحت سه هکتار به شکل طبیعی ایجاد شده بود که در ۲۰۰ سال گذشته، به دلیل کاهش حجم آب، آب چشمه تنها روی ۱۰۰۰ مترمربع از پلکان‌ها جاری است، باقی پلکان‌ها به دلیل جاری نبودن آب به رنگ سفید دیده می‌شود.

استخری طبیعی به قطر ۱۵ متر با عمق زیاد و آب بسیار شور در دل چشمه نخست ساخته شده است که در گذشته، مردم روستا برای فرار از گرمای تابستان به آن پناه می‌بردند. شوری فراوان از یخ زدن آب در زمستان جلوگیری می‌کند و از آب این چشمه، به دلیل خاصیت درمانی آن برای درمان بیماری‌های گوناگونی مانند روماتیسم، میگرن، بیماری‌های پوستی و درد‌های استخوانی استفاده می‌شود.
 
چشمه دوم در بالادست چشمه نخست قرار دارد و آب قرمز و نارنجی رنگ آن ترش مزه است. عبور آب‌های رسوبی و معدنی در شیب چشمه سبب به وجود آمدن صد‌ها پلکان و ده‌ها حوضچه شده است، قرارگیری پلکان‌هایی به رنگ‌های نارنجی، قرمز و زرد در دامنه‌ی کوه چهره‌ای شگفت‌انگیز به طبیعت منطقه بخشیده است.

بی‌توجهی گردشگران به محیط زیست‌منطقه، انباشت زباله، استفاده نادرست از چشمه‌ها و مشکلاتی از این دست سبب شده تا باداب‌سورت به آرامی روند فرسایش و تخریب را در پیش گیرد، به همین دلیل از سال ۱۳۹۵ مسئولان میراث فرهنگی مازندران با اقدامات حفاظتی مانند سنگ‌چین کردن اطراف حوضچه‌ها از ورود گردشگران و بازدیدکنندگان جلوگیری می‌کنند تا این اثر طبیعی به روز‌های پویایی خود بازگردد.
 
 
منبع:مهر
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *