صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از نشانه‌های هشداردهنده کمبود اکسیژن در خون

۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۸:۵۰
کد خبر: ۳۶۳۵۸۷
عضلات می توانند برای مدت زمان محدودی بدون اکسیژن به سوزاندن سوخت ادامه دهند، اما سطوح اکسیژن پایین اگر حالت مزمن به خود بگیرد موجب ضعف عضلانی می شود. همچنین، مواجهه با تنگی نفس دور از انتظار نیست.
به گزارش گروه فضای مجازی ، تنفس فعالیتی غیر ارادی است که بدن انسان چه آگاه باشیم و چه نباشیم آن را انجام می‌دهد. بدن انسان برای بقا به اکسیژن نیاز دارد تا نه تنها روند تنفس را حفظ کند، بلکه گردش اکسیژن از طریق خون که موجب انتقال اکسیژن به تمام اندام‌های حیاتی، سلول‌ها و بافت‌ها در بدن می‌شود، صورت بگیرد.

از نشانه‌های هشداردهنده کمبود اکسیژن در خون

شرایطی که بدن به میزان کافی اکسیژن در اختیار ندارد به نام هیپوکسمی شناخته می‌شود. هیپوکسمی می‌تواند حاد بوده، و به ناگاه در نتیجه وضعیتی اضطراری رخ دهد، یا مزمن باشد که با گذشت زمان به دلیل شرایطی مانند بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) شکل بگیرد. در ادامه با برخی از مهم‌ترین نشانه‌های کمبود اکسیژن در بدن بیشتر آشنا می‌شویم.

ضعف یا سرگیجه

یکی از نشانه‌های شایع سطوح پایین اکسیژن در خون انسان احساس ضعف یا سرگیجه سریع‌تر از شرایط عادی است. برخی افراد زمانی که به ناگاه از جای خود بلند می‌شوند، سرگیجه یا تاری دید موقت را تجربه می‌کنند. اما افرادی که به میزان کافی در خون خود اکسیژن ندارند، اغلب هر روز با هر سطح از فعالیت سبک یا سنگین این شرایط را تجربه می‌کنند.

عضلات می‌توانند برای مدت زمان محدودی بدون اکسیژن به سوزاندن سوخت ادامه دهند، اما سطوح اکسیژن پایین اگر حالت مزمن به خود بگیرد موجب ضعف عضلانی می‌شود. همچنین، مواجهه با تنگی نفس دور از انتظار نیست.

از آنجایی که خون اکسیژن را به سراسر بدن انتقال می‌دهد، احساس ضعف یا سرگیجه سریع یکی از نشانه‌های عدم حمل اکسیژن کافی به بخش‌هایی است که به آن نیاز دارند.

خستگی

خستگی مزمن یکی از نشانه‌های اصلی سطوح پایین اکسیژن در بدن است. خستگی مرتبط با هیپوکسمی حالت مزمن و بی پایان دارد.

بدون تبادل مناسب گازها، بدن نمی‌تواند اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت کند. با گذشت زمان، سطوح پایین اکسیژن خون را تجربه خواهید کرد. زمانی که بدن با سطوح پایین اکسیژن مواجه است، احساس خستگی در شما شکل می‌گیرد. هنگامی که ریه‌ها نمی‌توانند هوا را به درستی فرو برده و به بیرون دهند، خستگی سریع‌تر شکل می‌گیرد. این در شرایطی است که خواب کافی نیز کمکی به بهبود شرایط نمی‌کند.

تپش یا ضربان سریع قلب

احساس اضطراب اغلب با ضربان سریع قلب همراه است. این نشان می‌دهد که قلب به سختی در تلاش است تا اکسیژن را به بخش‌های نیازمند ارسال کند، زیرا به میزان کافی اکسیژن دریافت نمی‌کنند. اگر با اضطراب و استرس مواجه نیستید، اما افزایش ضربان قلب خود را تجربه می‌کنید، این شرایط می‌تواند نشانه‌ای از کمبود اکسیژن در خون باشد.

تنگی نفس

کمبود اکسیژن به معنای این است که در تنفس با دشواری مواجه خواهید شد. هنگامی که در تنفس با مشکل مواجه بوده و تشنه دریافت اکسیژن هستید، این می‌تواند نشانه‌ای از کمبود اکسیژن در خون باشد. افرادی که با کمبود اکسیژن در خون خود مواجه هستند، تنگی نفس بدون این که در حال انجام فعالیتی سنگین باشند را نیز گزارش می‌کنند.

سردرد و گیجی

همه ما در طول زندگی خود سردرد را تجربه می‌کنیم و اعلب آن را نشانه‌ای نگران کننده از کمبود اکسیژن در خون در نظر نمی‌گیریم. اما سردرد همراه با گیجی، سرگیجه، و عدم هماهنگی می‌تواند نشانه‌ای از کمبود اکسیژن مورد نیاز بدن در خون باشد.

مغز برای ارائه عملکرد درست خود به میزان مشخصی از جریان خون و اکسیژن نیاز دارد و اگر این مکانیزم دچار آسیب شود، مغز تحت تاثیر قرار می‌گیرد. هنگامی که با کمبود اکسیژن مواجه هستید، تمرکز و هماهنگی بدن دشوار می‌شود که به سردرد و گیجی منجر می‌شود.

بدون اکسیژن کافی در ریه ها، اندام‌ها نمی‌توانند به درستی عمل کنند. در نتیجه، سموم در جریان خون جمع می‌شوند و سردرد‌های عروقی شکل می‌گیرند.

کمبود اکسیژن در خون می‌تواند عاملی نگران کننده باشد، زیرا اغلب موجب شکل گیری بیماری‌ها و ناخوشی‌های دیگر می‌شود. با مراجعه به پزشک می‌توانید بهترین روش درمان را برای این شرایط برنامه ریزی کنید.
 
منبع:عصر ایران
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *