صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شورای عالی "صلح افغانستان" در مورد در خواست تحریم طالبان موضعی ندارد

۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۳۶۳۴۴۵
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
معاون شورای عالی صلح افغانستان اعلام کرد که این شورا در مورد درخواست مطرح شده از سوی مقامات ارشد دولت وحدت ملی این کشور مبنی بر تحریم گروه و رهبران طالبان از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد هیچ موضع رسمی نگرفته است.

به گزارش سرویس بین الملل ، حبیبه سرابی گفت: این شورا در هر صورت تلاش هایش را برای به نتیجه رسیدن گفت و گوها صلح با مخالفان مسلح ادامه خواهد داد

عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان در جریان دیدار روز یکشنبه گذشته خود با «غیرت عمروف» رئیس کمیته تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد که به کابل سفر کرده بود؛ خواست تا گروه و رهبران طالبان به عنوان یک گروه تروریستی در فهرست تحریم های جهانی سازمان ملل قرار گیرند.

در همین ارتباط برخی کارشناسان سیاسی این درخواست عبدالله را مانعی در روند گفت و گوهای صلح برشمردند ؛ هرچند اکنون امیدی به احتمال موفقیت آن نمی رود.

سرابی اشاره کرد که دولت افغانستان عملکرد سیاسی و راهبردهای خود را خواهد داشت و افزود اگر گروه طالبان دور میز گفت وگوهای صلح حاضر شوند طبیعی است که اگر تحریمی هم به خواست دولت علیه این گروه وضع شده باشد ؛ لغو این تحریم ها نیز در زمان خودش قابل گفت وگو است .

این مواضع را معاون شورای عالی صلح افغانستان بعد از آن بیان می کند که طی دیروز و امروز برخی از منابع خبری در این کشور اعلام کردند که شورای عالی صلح این کشور با درخواست دولت از شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر وضع تحریم علیه طالبان مخالف است.

سرابی در این باره گفت که نشر چنین خبرهایی از آدرس شورای عالی صلح نادرست است اما امکان دارد برخی از اعضای شورای صلح به صورت انفرادی نظرات شخصی خود را بیان کرده باشند که طبیعی است این مواضع رسمی شورای عالی صلح نیست.

رئیس اجرائی دولت وحدت ملی افغانستان در دیدار با رئیس کمیته تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته بود که نام ملا«هیبت الله آخوندزاده» رهبر گروه طالبان و همچنین دیگر اعضای رهبری این گروه در فهرست تحریم های سازمان ملل اضافه شوند.

برخی منابع نزدیک به عبدالله دلیل این درخواست را تلاش دولت برای افزایش فشار بر طالبان به منظور قبول مذاکره و حضور پای میز گفت و گو تفسیر کرده اند.

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان نیز دیشب در دیدار رئیس کمیته تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد از این سازمان خواست که بخاطر شناسایی سرچشمه‌های حامیان مالی و تجهیز کنندگان تروریسم به شکل مشترک اقدام شود و برای خشکاندن منابع مالی تروریسم از جمله فروش مواد مخدر گام‌های عملی برداشته شود.

اشرف غنی در این دیدار تاکید کرد که پس از اعلام راهبرد جدید آمریکا برای افغانستان و کشورهای جنوب آسیا، تغییرات در منطقه ایجاد شده است و باید همه کشورهای منطقه از فرصت‌ به وجود آمده برای تأمین رفاه و امنیت منطقه، به گونه موثر استفاده کنند.

وی تاکید کرد کشورهایی که از تروریسم به عنوان ابزار استفاده می ‌کنند، باید بدانند که این پدیده، خطری برای منطقه و خودشان است و نیاز به مبارزه صادقانه و مشترک علیه همه گروه های تروریستی هست.
عمروف در هر دو دیدار خود با عبد لله و غنی وعده همکاری همه جانبه با افغانستان داد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *