چگونه در پیاده روی اربعین خسته نشویم؟
به گزارش گروه فضای مجازی ، محمود قادری متخصص طب سنتی جهت سهولت در انجام مراسم پیادهروی اربعین توصیههایی را در ارتباط با تغذیه و بهداشت به زائران ارائه کرد.
وی گفت: غذاهایی که برای پیادهروی مناسب هستند کمحجم و پرانرژی میباشند؛ مانند: مغز پسته، بادام، فندق، گردو و... که میتواند انرژی و کالری مناسبی را به بدن برساند. همچنین خرماهای خشک، گندم، شاهدانه و کشمش را در طول پیادهروی مصرف کنند.
متخصص طب سنتی گفت: از پرخوری در طول سفر خودداری کنند. همچنین خوردن گوشت انرژیزا است، بهخصوص گوشت ماهیچه، برّه، گوسفندی و کباب آنها انرژی زیادی دارد؛ بالعکس خوردن مرغ و جوجه کباب به دلیل مزاج سردش دارای انرژی زیادی نمیباشد و توصیه نمیشود.
قادری گفت: زائران باید آب کافی مصرف کنند تا آب از دست رفته بدن تأمین شود. در طول مسیر هم برای جلوگیری از خستگی، زائران میتوانند شربت عسلآب (مخلوط آب، گلاب و عسل) بنوشند و زائران به هیچ وجه آب خنک ننوشند زیرا باعث تحریک کبد و تشنگی زیاد میشود.
وی گفت: زائران در صورت گرمای هوا از کلاه حصیری یا نقابدار و همچنین عینک آفتابی برای جلوگیری از آسیب به چشم استفاده کنند و در صورت سرمای شب، از شالی به عنوان کلیهبند استفاده شود و اگر مدتزمان پیادهروی زیاد شد، در مکانی به صورت درازکش، پاها را به سمت بالا نگه دارند تا خون از اندامهای تحتانی و فوقانی دوباره به قلب بازگردد و خونرسانی بهخوبی انجام شود.
قادری برای جلوگیری از ایجاد تاول و درد پا گفت: مهم است زائران آهسته و پیوسته حرکت کنند تا دچار خستگی مفرط نشوند و همچنین بعد از گذشت هر دو ساعت پیادهروی، حداقل 15 دقیقه استراحت کنند.
وی در ادامه گفت: زوار از به پای کردن دمپایی و صندل که ممکن است ایجاد زخم و تاول کند خودداری کنند و از کفش مناسب پیادهروی (کتانی) استفاده شود؛ خوب است زائران پاها را بعد از هر یک یا دو ساعت از کفش خارج کنند، جوراب را در بیاورند و پاها را ماساژ دهند تا هوای آزاد به پوست شادابی بخشد.
وی در پایان گفت: در صورت تاول زدن پا برای درمان بعد از تخلیه تاول، پانسمان عسل روی زخم بگذارند. در صورت گرم بودن هوا در طول روز، طی ساعات گرم استراحت کنند تا گرمازده نشوند و همچنین از کرمهای ضدآفتاب و ضدیووی خورشیدی استفاده کنند.
منبع: فارس